Asbest dak

Het kan zo zijn dat er in uw dak nog asbest verwerkt is. Hoe u asbest in het dak herkent en welke gevolgen dit heeft voor u leest u o.a. op deze pagina. Ook vertellen we wat de mogelijkheden zijn om asbest te laten verwijderen en waarom u dit het beste door onze professionele dakdekker laat doen.

Ga snel naar

Hoe asbest in uw dak te herkennen?

Meestal is het lastig om zelf asbest te herkennen wanneer u hier zelf niet heel bekend mee bent. We hebben enige tips voor hoe u toch zelf asbest in uw dak kunt ontdekken:

Asbest dak

Is een asbest dak verwijderen verplicht?

Bij daken waarin asbest verwerkt is, gaat het in de meeste gevallen om vast of hecht gebonden asbest. Zolang het dak in goede staat is zullen hier weinig asbest vezels van vrijkomen. Naar mate de tijd verstrijkt en het asbest verouderd, zullen er meer vezels gaan vrijkomen. Daarom is onze raad om uw asbest dak te laten verwijderen zodra u weet dat er asbest in uw dak verwerkt is. Met oog op de kosten voor het verwijderen van asbest en de voorgenomen aangescherpte wetten- en regelgeving met oog op asbest is dit op den duur de beste keuze.

Vrijblijvende offerte?

Kosten asbest dak verwijderen

Het laten verwijderen van een asbest dak door onze professionele dakdekker kost gemiddeld per vierkante meter zo tussen de €9,- en €15,-. Omdat de asbesthoudende materialen zeer voorzichtig en nauwkeurig verwijderd dienen te worden, is het een arbeidsintensieve klus die vaak wat meer tijd vereist. Het afstorten van asbesthoudende materialen is een kostbare klus die onze dakdekker doorberekend. De gemiddelde prijs hiervoor is zo’n €140 – €150 per ton afval.

Asbest dak verwijderen: stappenplan Dakdekkers 24/7

Het verwijderen van asbest is een klus die de nodige ervaring vereist en waarbij het belangrijk is om rekening te houden met de nodige veiligheidsmaatregelen. Het is een belangrijk dat het asbest zorgvuldig uit het dak verwijderd wordt en op de juiste wijze wordt afgevoerd. Onze ervaren dakdekkers werken volgens een vast stappenplan bij het verwijderen van een asbest dak:

Stap 1 - Asbestinventarie

Bij het verwijderen van een asbest dak is het verplicht een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Dit is een onderzoek waarin volgens de SC-540 richtlijnen wordt gecontroleerd of er asbest aanwezig is in het pand. De kosten van de asbestinventaris komen bovenop de dakdekkerskosten en bedragen zo rond de €400,-.

Stap 2 - Sloopmelding

Voordat het slopen van het asbest dak van start kan, dient u een sloopmelding te maken bij uw gemeente. Wanneer de sloopmelding is goedgekeurd kan het slopen beginnen.

Stap 3 - Verwijderen asbest dak

Het verwijderen van het asbest dak wordt uiterst zorgvuldig gedaan door onze ervaren dakdekker(s). Zij zorgen voor de juiste voorzorgsmaatregelen en benodigde apparatuur om het project zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en gevaren in te perken.

Stap 4 - Nieuwe dakbedekking (incl. isolatie) plaatsen

Nu de oude asbesthoudende dakbedekking is afgevoerd, kan het dak opnieuw opgebouwd worden. Afhankelijk van uw wensen kiezen we samen met u de best passende dakbedekking en onze dakdekker zorgt ervoor dat dit professioneel en volledig waterdicht bevestigd wordt.

Schoorsteen-verwijderen.png

Veiligheid zelf asbest verwijderen

Het is in Nederland toegestaan om in bepaalde situaties zelf asbest te verwijderen. Houd hierbij wel rekening met belangrijke veiligheidseisen. Verdiep u in de risico’s van het project en neem dit serieus.

Hebt u geen kennis van asbest en nooit eerder asbest verwijderd? Dan raden we het u sterk af om een dergelijke klus zelf uit te voeren. Wees verzekerd van een veilige en efficiënte verwijdering van uw asbest dak door een ervaren vakman van Dakdekkers 24/7.

Vrijblijvende offerte asbest dak verwijderen aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.