Overzetdak

Het laten plaatsen van een overzetdak is in verschillende situaties een voordelig alternatief voor het vervangen of vernieuwen van de dakbedekking. Maar wanneer is een overzetdak mogelijk en wat zijn de kosten die hiermee gepaard gaan? Meer hierover leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Waarom kiezen voor een overzetdak?

Een overzetdak is een goedkoop alternatief voor het vervangen van bestaande dakbedekking. De bestaande dakbedekking kan behouden worden en daarmee bespaart u de dakdekker een hoop werk. Het overzetdak wordt over de bestaande dakconstructie geplaatst. Dit gebeurt door eerst een constructie te plaatsen van tengellatten en panlatten om vervolgens hierop de nieuwe dakbedekking te plaatsen. Een overzetdak plaatsen is helaas niet mogelijk bij alle type dakbedekking.

Voordelen overzetdak

Nadelen overzetdak

Overzetdak

In welke gevallen is een overzetdak een goede keuze?

Het laten plaatsen van een overzetdak is zeker niet in alle gevallen mogelijk. Zowel voor de plaatsing als de veiligheid van het overzetdak zijn er verschillende punten om rekening mee te houden. De professionals van Dakdekkers 24/7 kunnen voor u op locatie beoordelen of uw huidige dak geschikt is om een overzetdak te plaatsen.

Het plaatsen van een overzetdak geeft de volgende vereisten aan het bestaande dak:

Vrijblijvende offerte?

Kosten overzetdak

Het laten plaatsen van een overzetdak is dus een goed alternatief voor het vervangen of renoveren van uw gehele dakbedekking. Maar wat kost dit project? De gemiddelde kosten incl. en montage van het overzetdak hebben we in onderstaande tabel voor u uiteen gezet:

Type dakplatenPrijs per m2 incl. BTW en montage
Geprofileerde dakplaten€40 – €47,50
Stalen dakplaten incl. onderdakfolie€48 – €57,50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van een overzetdak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakpannen en overzetdak laten plaatsen

Hebt u een hellend dak met dakpannen? Het plaatsen van een overzetdak is in dit geval niet direct mogelijk. Op de dakpannen is het voor een dakdekker niet mogelijk om een stabiele en veilige houten constructie te maken, dit maakt het plaatsen van een overzetdak onmogelijk. Hebt u toch de wens voor een overzetdak voor uw dak met dakpannen? Geen probleem, onze experts verwijderen alle dakpannen en zorgen voor een professioneel gemonteerd overzetdak. Houdt u er dus wel rekening mee dat het verwijderen van de dakpannen een extra klus is om het overzetdak succes vol te kunnen plaatsen.

Verschillende uitvoeringen overzetdak

Wanneer u hebt besloten een overzetdak te laten plaatsen, zijn er nog talloze andere keuzes die u kunt maken als het aankomt op het overzetdak. Meestal wordt er gebruik gemaakt van stalen dakplaten welke afgewerkt zijn met een laag zink en aluminium. Dit zorgt ervoor dat er geen roestvorming kan ontstaan. Een extra coating van polyester gaan verkleuring van zonlicht en mosvorming tegen. De keuzes die u hebt op het gebied van overzetdakplaten:

Waar op te letten bij plaatsen overzetdak

Het plaatsen van een overzetdak vereist de nodige kennis en ervaring op het gebied van dakdekken. Dakdekkers 24/7 werkt alleen samen met gecertificeerde allround dakdekkers die verstand van zaken hebben. Onze experts vinden het belangrijk dat het overzetdak volgens de veiligheidseisen en kwaliteitseisen geplaatst wordt. Daarom houden zij rekening met onderstaande zaken:

Overzetdak niet mogelijk, wat kies ik nu?

Is het plaatsen van een overzetdak in uw situatie niet mogelijk (dak met dakpannen of door een ander gebrek), dan kunt u kiezen voor een gehele renovatie van de dakbedekking. Het is belangrijk om uw dak in goede staat te houden en om dit te bereiken is tijdige renovatie van uw dakbedekking een vereiste.

Wilt u weten of er naast een volledige renovatie nog andere mogelijkheden zijn om uw dak weer in goede staat te brengen? De professionals van Dakdekkers 24/7 voeren voor u een geheel verzorgde dakinspectie uit incl. dak inspectierapport. Neem voor meer informatie contact met ons op!

Vrijblijvende offerte overzetdak aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.