Schoorsteen reinigen

Het onderhouden van uw schoorsteen is van groot belang voor de levensduur van de schoorsteen en uiteraard om de kans op schoorsteenbranden zoveel mogelijk te verminderen. Het reinigen van uw schoorsteen draagt hier ook in bij. Lees op deze pagina alles over het laten reinigen van uw schoorsteen door de specialisten van Dakdekkers 24/7.

Ga snel naar

Wanneer schoorsteen laten reinigen?

Het is verstandig om uw schoorsteen jaarlijks te laten reinigen. Gebruikt u de schoorsteen niet? Dan is reiniging niet noodzakelijk. Het laten reinigen van uw schoorsteen kunt u het best laten doen aan het begin van de lente of in de zomerperiode, zodat uw schoorsteen weer volledig fris en schoon is om een nieuw stookseizoen zijn werk te doen.

Schoorsteen reinigen

Verschillende manieren schoorsteen reinigen

Uw schoorsteen kan met verschillende technieken voor u gereinigd worden. De meest voorkomende werkwijzen die onze dakdekkers gebruiken, zijn deze:

Schoorsteen kuisen van boven naar beneden

Deze werkwijze werkt met een kogel waaraan een stevige borstel bevestigd is. Vanaf het dak zorgt de dakdekker ervoor dat de kogel met borstel middels een touw in de bovenkant van de schoorsteen komt. Deze wordt stukje bij beetje heen en weer bewogen, zowel op en neer als heen en weer, om vastzittende viezigheid aan de binnenkant van de schoorsteen goed los te schuren. Dit proces wordt herhaald tot de onderkant van de schoorsteen bereikt is.

Schoorsteen vegen van beneden naar boven

Bij deze techniek is er een borstel bevestigd aan een verlengbare stok. Stuk voor stuk wordt het roet in uw schoorsteen los geschuurd met behulp van deze stok incl. borstel. Wanneer de bovenkant van de schoorsteen bereikt is, zijn de werkzaamheden voltooid.

Schoorsteen reinigen met een blok

Er zijn verschillende blokken verkrijgbaar waarmee de schoorsteen gereinigd zou moeten worden. Deze blokken legt u in uw schoorsteen en brandt u op. De vrijkomende rook en stoffen zou moeten zorgen dat de roetdeeltjes en vuiligheid in de schoorsteen vanzelf los komen en naar beneden vallen.

De werking van deze reinigingsblokken is nog niet aangetoond en onze ervaren dakdekkers vragen zich streng af of deze reinigingsmethode volstaat t.o.v. een daadwerkelijke reiniging met de hand.

We raden u aan om naast het gebruik van deze blokken te allen tijden een professionele dakdekker uw schoorsteen te laten reinigen. Neem contact op met onze experts voor meer informatie of het plannen van een afspraak voor de schoorsteenreiniging!

Vrijblijvende offerte?

Wanneer schoorsteen laten reinigen?

Het is verstandig om uw schoorsteen jaarlijks te laten reinigen. Gebruikt u de schoorsteen niet? Dan is reiniging niet noodzakelijk. Het laten reinigen van uw schoorsteen kunt u het best laten doen aan het begin van de lente of in de zomerperiode, zodat uw schoorsteen weer volledig fris en schoon is om een nieuw stookseizoen zijn werk te doen.

Kosten schoorsteen reinigen

De kosten voor het reinigen van uw schoorsteen zijn afhankelijk van de methode die de dakdekker hanteert en de mate waarin de schoorsteen vervuild is. Gemiddeld bent u voor de reiniging van uw schoorsteen jaarlijks zo’n €50,- tot €100,- kwijt. Gaat het om een schoonmaakbeurt van een stooktoestel voor CV i.c.m. schoorsteen waaraan dit toestel gekoppeld is? Dan vallen de totale kosten iets hoger uit, zo tussen de €100,- en €150,-.

Zelf schoorsteen reinigen

In ons land zijn er geen wettelijke verplichtingen op het gebied van het reinigen van de schoorsteen. Wel is het een klus op hoogte die de nodige veiligheidsrestricties vraagt. Wilt u zeker zijn van een goed gereinigde schoorsteen en een zoveel mogelijk gereduceerde kans op schoorsteenbrand? Dan raden we u aan om een professionele dakdekker van Dakdekkers 24/7 uw schoorsteen te laten reinigen. Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak of voor meer informatie!

Handige tips voor het zelf reinigen van uw schoorsteen

Enkele tips voor wanneer u besluit toch de schoorsteen zelf volledig te reinigen:

Waarom kiezen voor een professioneel bedrijf?

Het laten reinigen van uw schoorsteen door een erkend en professioneel dakdekkersbedrijf geeft u een aantal grote voordelen, zoals:

Vrijblijvende offerte schoorsteen reinigen aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.