Dakgoot reparatie

Dakgoten zijn van groot belang voor hemelwaterafvoer en daarmee dus voor de bescherming van uw dak en pand. Wanneer het water van uw dak niet goed kan weglopen, blijft het staan en kan het zorgen voor zwakke plekken in de dakbedekking. Op den duur ontstaat er op die manier schade aan uw dak. Om het belang van de reparatie van dakgoten te belichten, is deze pagina gemaakt.

Ga snel naar

Kosten dakgoot reparatie

Schade of slijtage aan uw dakgoten dient snel verholpen te worden om ergere schade als gevolg van de kapotte dakgoten te voorkomen. Over het algemeen zijn de kosten voor het repareren van een enkele dakgoot prima betaalbaar, gaat het om meerdere dakgoten of misschien wel alle dakgoten? Dan zal de prijs wat hoger uitvallen.

In onderstaand overzicht hebben we de gemiddelde prijzen voor een reparatie aan een dakgoot uiteen gezet. We rekenen hier met een prijs per meter dakgoot, excl. btw.

Soort dakgootGemiddelde prijs per meter excl. btw
Kunststof dakgoot in beugels€ 40 – € 80
Zinken dakgoot in beugels€ 70 – € 140
Zinken dakgoot in houten bak€ 90 – € 175

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten repareren van uw dakgoot? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakgoot reparatie

Vervangen of repareren?

Afhankelijk van de schade aan uw dakgoot bekijkt de dakdekker of uw dakgoot plaatselijk gerepareerd kan worden of dat het vervangen van de dakgoot toch een slimmere keuze is. Natuurlijk vinden onze dakdekkers duurzaamheid belangrijk en daarom gaat de voorkeur uit naar een reparatie van de bestaande dakgoot. Maar in sommige gevallen is de goot erg aangetast door het gewicht van de opgehoopte bladeren en takken i.c.m. neerslag, mossen en/of aanslag dat een reparatie niet meer volstaat. Als onze dakdekker dit constateert zal deze direct met u de overwegingen en mogelijkheden doornemen m.b.t. het vervangen van uw dakgoot en de kosten hiervan toch voordelig houden.

Het tijdig laten repareren van uw dakgoten kan in veel gevallen ervoor zorgen dat vervanging (nog) niet nodig is. Hebt u schade aan uw dakgoot geconstateerd? Neem contact op met een van onze ervaren dakdekkers voor een snelle oplossing!

Vrijblijvende offerte?

Lekkage door kapotte dakgoot

Een dakgoot die al een tijd kapot is en pas laat wordt opgemerkt, kan voor lekkage zorgen. Dit kan zowel lekkage aan het dak van het pand zijn, maar ook lekkage via de muren kan een probleem zijn wat voortkomt uit een kapotte dakgoot. Doordat het water niet goed wordt afgevoerd en deels tegen de gevel van het pand slaat, wordt dit via de buitenmuren naar binnen gezogen en werkt dit verder in uw binnenmuren. Vocht in uw buiten- en of binnenmuren dient uiteraard ten zeerste voorkomen te worden om de staat van uw pand veilig en gezond te houden. Laat een lek aan uw dakgoot dus altijd snel en vakkundig repareren om ergere schade voor te zijn.

Lekkage dakgoot reparatie

Schade aan uw dakgoot met lekkage als gevolg dient snel gerepareerd te worden. Het is belangrijk dat een reparatie zorgvuldig en nauwkeurig wordt uitgevoerd, zodat de dakgoot weer optimaal mogelijk water afvoert. Er zijn dakgoten van allerlei verschillende type materialen. De meest voorkomende soorten materialen en de wijze van reparatie nemen we hier kort door.

Zinken dakgoot

We zien bij zinken dakgoten vaak dat de naad van de goot de oorzaak is van de lekkage. Deze repareert onze dakdekker door de soldeernaad opnieuw te solderen. Afhankelijk van de schade kan deze eerst verstevigd worden met behulp van vloeibaar zink.

Kunststof dakgoot

Meerdere materialen vallen onder de noemen kunststof, denk aan plastic, polyester en pvc. In de meeste gevallen is een kleine lekkage aan een kunststof dakgoot te verhelpen met pvc lijm. Gaat het om een grote schade? Dan is het in veel gevallen voordeliger om de dakgoot volledig te laten vervangen.

Metalen dakgoot

Een metalen dakgoot is er een van aluminium, zink, koper of rvs. Een kleine reparatie is meestal niet zo kostbaar, hoewel grotere reparaties met dergelijke materialen wel hoger kunnen uitvallen.

Dakgoot onderhouden

Door preventief onderhoud te laten plegen aan uw dakgoten, laten we zeggen minimaal één keer per jaar, kunt u schade aan uw dakgoten voorkomen. Wanneer onderhoud aan uw dakgoten niet gebeurt en er blijft veel vuil, bladeren, takken en stilstaand water in uw dakgoten achter, dan kan dit hele nare gevolgen hebben. Door de lekkage aan de dakgoot loopt er water en vuil langs uw buitenmuur. De buitenmuur zuigt het water naar verloop van tijd naar binnen en zo worden ook de binnenmuren langzaam bevangen met vocht. In de loop van tijd zal er vocht- en/of schimmelvorming in uw pand optreden en is groter onderhoud nodig om de problemen nog op te lossen.

Wees zorgvuldig in het onderhouden van uw dakgoten, zodat u beschermd bent tegen schade.

Bespaar op uw dakgoot reparatie

Ervoor zorgen dat uw dakgoten vrij zijn van vuil, bladeren en takken is belangrijk om de dakgoten optimaal hun werk te laten doen. Wilt u jaar of liever ieder half jaar uw dakgoten professioneel laten reinigen? Overweeg dan eens een onderhoudscontract voor uw dakgoten met Dakdekkers 24/7.

Een dakgootreiniging inplannen met een van onze dak specialisten? Of direct verzekerd zijn van een periodieke reiniging van uw dakgoten? Alles is mogelijk bij Dakdekkers 24/7, van een eenmalige dakgootreiniging tot een kort- of langlopend onderhoudscontract. Voor meer informatie of het plannen van een afspraak kunt u mailen naar info@dakdekkers247.nl of 06-40125121.

Uw dakgoten laten repareren en/of onderhouden door Dakdekkers 24/7

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.