Dakplaten laten plaatsen

Het laten plaatsen van dakplaten als dakbedekking is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dakplaten zijn snel te plaatsen en doen niet onder aan dakpannen. Daardoor wordt de keuze voor dakplaten steeds vaker gemaakt. Meer informatie over de materialen, mogelijkheden en de kosten voor dakplaten plaatsen, leest u hier.

Ga snel naar

Waarom kiezen voor dakplaten?

De vraag naar dakplaten (ook wel dakpanplaten) is in de afgelopen jaren sterk gestegen. Dakplaten hebben de uitstraling van gewone dakpannen, maar bestaan uit platen met meerdere dakpannen. Dakplaten worden meestal geproduceerd van kunststof, aluminium of gegalvaniseerd staal. Naast de verschillende materialen is er ook de keuze voor dakplaten met of zonder isolatie. Is uw dak nog niet voorzien van isolatie of is de isolatie toe aan vervanging? Dan is het plaatsen van dakplaten incl. dakisolatie een slimme keuze. Dakpanplaten zijn een goedkoper alternatief voor dakpannen.

Dakplaten laten plaatsen met isolatie

Geïsoleerde dakplaten of zogeheten sandwichdakplaten zijn enkel- of dubbelzijdige metalen panelen die aan de binnenkant voorzien zijn van isolatie (PIR, PUR of minerale wol). Sandwichpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en met verschillende profielen. Ondanks de bevestigde isolatie aan de panelen is het gewicht nog steeds laag en zijn ook geïsoleerde dakplaten prima geschikt voor daken met een lichte dakconstructie.

Dakplaten met isolatie zorgen ervoor dat er twee vliegen in één klap worden geslagen: uw dak is in een mum van tijd voorzien van dak isolatie én nieuwe dakbedekking. En dat voor de kosten van slechts één project. Dat is nog eens voordelig voordelen behalen! Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om uw dak te laten voorzien van geïsoleerde dakplaten? Neem contact op met de professionele dakdekkers van Dakdekkers 24/7!

Dakplaten laten plaatsen

Verschillende uitvoeringen dakplaten

Dakplaten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. De meest gekozen soorten dakplaten hebben we voor u uiteen gezet:

Dakpanplaten

Dakplaten met de uitstraling van dakpannen noemen we ook wel dakpanplaten. Dit zijn lichte en gevormde platen met de uitstraling van realistische dakpannen. Dakpanplaten zijn doorgaans gemaakt van metaal of aluminium en zijn verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en afwerkingen. Dakpanplaten worden veel gekozen bij renovaties, maar worden ook steeds vaker ingezet bij nieuwbouwprojecten.

Golfplaten

Dakplaten met een golvend profiel noem je golfplaten. Golfplaten zijn verkrijgbaar in kunststof, metaal of bitumen. Kunststof golfplaten worden veel gekozen door hun voordelige aanschafprijs. Bitumen golfplaten zijn flexibel en daardoor geschikt voor specifieke projecten. Golfplaten van metaal zijn bestand tegen roesten en verpulvering en hebben daardoor een langere levensduur.

Trapezium dakplaten

Trapezium dakplaten zijn een variant van golfplaten, maar dan met een trapeziumprofiel. Ze zijn gemakkelijk waterdicht te plaatsen en zijn niet duur in aanschaf. Trapezium golfplaten worden doorgaans gemaakt van aluminium of metaal en zijn in iedere RAL-kleur verkrijgbaar.

Vrijblijvende offerte?

Verschillende uitvoeringen dakplaten

Door de toenemende populariteit van dakplaten is het aanbod van verschillende uitvoeringen steeds groter. Tegenwoordig zijn er veel verschillende keuzes te maken op het gebied van dakplaten. De meest belangrijke keuzes om te maken zijn:

Dakpanplaten met of zonder isolatie?

Afhankelijk van de functie van het dak is het wel of niet van belang om na te denken over isolatie. Wanneer het dak geen isolerende functie behoeft, zoals bij een tuinhuis of garage dak, is isolatie geen vereiste. Maar overweegt u dakpanplaten voor uw woning? Dan zijn geïsoleerde dakpanplaten een vereiste om zo min mogelijk warme lucht via het dak te verliezen.

Kleuren en materiaalkeuze

Dakpanplaten zijn in verschillende kleuren en materialen beschikbaar. Doorgaans zijn alle RAL-kleuren mogelijk voor de dakpanplaten, zo kunt u altijd een passende kleur vinden bij uw woning of pand.

De verschillende materialen voor dakpanplaten zijn:

Afmetingen

Dakplaten zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar. De standaardbreedte is 1 meter, maar dit is uit te breiden tot wel 10 meter. Ook de afmeting van de dakpannen op de dakplaten zijn aan te passen naar wens. Op maat gemaakte dakplaten? Ook dit is mogelijk! Voor ieder soort pand is er dus een passende optie voor het gebruik van dakplaten!

Afwerking

Er zijn verschillende afwerkingsmethodes voor zowel de binnenkant als de buitenkant van de dakplaten. Wenst u geïsoleerde dakplaten? Dan is het belangrijk om na te denken of u hier een aanvullende afwerking voor wenst: mag de isolatie zichtbaar zijn of liever niet? Voor de buitenzijde van de dakplaten is het goed om na te denken over een extra beschermende coating voor een langere levensduur en betere werking van de dakplaten.

Zelf dakplaten plaatsen of laten plaatsen door dakdekkersbedrijf?

Wanneer u een ervaren doe-het-zelver bent, kan het mogelijk zijn om uw dak zelf te voorzien van dakplaten. Houdt u er wel rekening mee dat het een klus op hoogte is en dit om verschillende veiligheidseisen vraagt. Ook lichamelijk is het een intensieve klus.

Bent u zelf niet voldoende ervaren om uw dak te voorzien van dakplaten? Dan is het slim om een ervaren dakdekkersbedrijf in te zetten voor uw klus. De experts van Dakdekkers 24/7 zijn ervaren en leveren kwaliteit op het gebied van dak werkzaamheden. Uw dak laten voorzien van dakplaten? Neem contact op voor de mogelijkheden of het plannen van uw klus!

Kosten dakplaten laten plaatsen

Het laten plaatsen van dakplaten en de bijbehorende kosten zijn afhankelijk van het soort dakplaten en het soort afwerking van de dakplaten alsook van de oppervlakte van het dak. De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van dakplaten door een expert van Dakdekkers 24/7 ziet u in onderstaande tabel. Deze prijs is incl. BTW en de arbeidskosten voor het plaatsen:

Type dakplatenGemiddelde prijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Gemiddelde levenduur
Trapezium dakplaten€ 20 – € 47,5020 – 50 jaar
Golfplaten€ 25 – € 5520 – 50 jaar
Dakpanplaten€ 40 – € 5530 – 50 jaar

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van dakplaten op uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakplaten laten plaatsen: Waarom kiezen voor een professioneel bedrijf?

Het dak uw woning, bedrijfspand of fabriekshal is niet alleen ter bescherming van het pand, maar heeft ook een grote invloed op de energierekening die u maandelijks betaalt. Het dak is dus een belangrijk stuk waarde van uw pand. Zijn uw dakplaten toe aan vervanging of wilt u geheel nieuwe dakbedekking van dakplaten laten plaatsen? Kies voor kwaliteit, kies voor de professionele dakdekkers van Dakdekkers 24/7. Onze specialistische dakdekkers bezitten de benodigde ervaring en kennis om de dakplaten professioneel en efficiënt te plaatsen.

Offerte aanvragen schoorsteen lekkage repareren

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-12345678.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.