Bitumen dakbedekking

Een veel gekozen vorm van dakbedekking voor platte daken is bitumen dakbedekking. Bitumen is ook wel bekend als dakleer of roofing en is populair door de lange levensduur, onderhoudsvriendelijkheid en lage aanschafprijs. Wat bitumen precies is, hoe onze professionals dit plaatsen en wat de kosten zijn voor bitumen op uw dak leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Kosten bitumen dakbedekking

Bitumen is een veel gekozen vorm van dakbedekking door de prima prijs-kwaliteit verhouding. De aanschaf van bitumen is relatief goedkoop ten opzichte van alternatieve dakbedekking soorten. De gemiddelde prijs voor het laten plaatsen van bitumen dakbedekking door de ervaren dakdekkers van Dakdekkers 24/7 vindt u in onderstaande tabel. Deze gemiddelde prijs is incl. BTW en arbeidskosten:

WerkzaamhedenPrijs per m² (incl. arbeidskosten en btw)
Bitumen over oude dakbedekking aanbrengen€ 45
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen dakbedekking plaatsen€ 85

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van bitumen op uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Soorten bitumen dakbedekking

Van nature is bitumen niet elastisch en dient de bitumen behandeld te worden om te dienen als dakbedekking. Er zijn twee verschillende bewerkte soorten bitumen die veel gebruikt worden als dakbedekking.

Meerdere samenstellingen

Deze twee soorten samenstellingen en hun kenmerken leest u hier:

APP bitumen

APP bitumen is een samenvoeging van bitumen met plastische kunststof. Door de toevoeging van plastische kunststof wordt bitumen bestand tegen extreme temperaturen en is het Uv-bestendig. Ook gaat de bitumen langer mee door de toevoeging van kunststof.

SBS bitumen

SBS bitumen is samengesteld uit elastomeer. Dit synthetische rubber zorgt voor een grote elasticiteit van de bitumen. Zo is de bitumen bestand tegen het uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen.

Grootste verschil tussen SBS en APP bitumen

Het grootste verschil tussen deze twee soorten bitumen is de mate waarin het bestand is tegen Uv-straling. APP is een stuk meer bestand tegen Uv-licht dan SBS, dit komt door de toevoeging van kunststof. Daar staat wel tegenover dat SBS te behandelen is met een speciale coating om zo beter bestand te zijn tegen Uv-straling.

Om voor u overzichtelijk te maken wat de verdere overeenkomsten en verschillen zijn tussen SBS en APP bitumen, hebben we onderstaande een tabel met aanvullende informatie over beide soorten bitumen. De gemiddelde prijzen in deze tabel zijn incl. BTW en arbeidskosten:

Soorten bitumenAPP bitumenSBS bitumen
Gemiddelde prijs per m² (incl. arbeidskosten en btw)€ 45 – € 52,50€ 48 – € 55
Levensduur± 30 jaar± 30 jaar
Voordelen– Goed bestand tegen Uv-straling
– Onderhoudsarm
– Eenvoudig te repareren
– Sterke hechtkracht aan de ondergrond
– Elasticiteit zorgt ervoor dat het onderliggende materiaal bestand is tegen temperatuurschommelingen
– Eenvoudig te repareren
Nadelen– Kwetsbaar voor wortelgroei en onkruid– Bij een hoge Uv-straling wordt het materiaal poreus, daardoor is grind nodig ter bescherming
– Kwetsbaar voor wortelgroei en onkruid

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van bitumen op uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Verschillende kleuren bitumen

Bitumen wordt standaard geleverd in de kleur zwart, maar tegenwoordig is de het aanbod in verschillende kleuren bitumen steeds groter aan het worden. Zo kunt u ook kiezen voor de kleuren blauw, rood, bruin en wit. Vooral witte bitumen is steeds meer in trek, omdat het zonlicht wordt weerkaatst is de invloed op het dak nog kleiner. Dit zorgt indirect voor een langere levensduur van het dak.

Bitumen dakbedekking

Hoe bitumen wordt aangebracht door Dakdekkers 24/7

Bitumen dakbedekking kan geplaatst worden op de bestaande dakbedekking of de bestaande dakbedekking kan verwijderd worden en vervangen worden voor bitumen. Dit hangt af van de staat van de bestaande dakbedekking, uw persoonlijke voorkeur en het advies van onze ervaren dakdekker. 

De levering van bitumen is op rol en deze wordt in stroken aangebracht op het dak, met een overlapping van zo’n 10 centimeter om volledige waterdichtheid te behalen.

Dan zijn er nog vier verschillende methodes waarop de bitumen bevestigd kan worden aan het dak. Deze vier methoden voor de plaatsing van bitumen zijn er:

Losgelegd systeem

Bij deze methode wordt de onderlaag los op de ondergrond aangebracht. Op de onderlaag wordt de bitumen dakbedekking bevestigd. Om het geheel te beschermen, wordt er een ballast laag (verzwarende laag) gelegd. Deze ballast laag zorgt ervoor dat zonlicht weerkaatst wordt en verlengt de levensduur van het dak. Vaak wordt als ballast laag gekozen voor tegels, grind of kiezels.

Volledig gekleefd systeem

Dit systeem houdt in dat de bitumen dakbedekking volledig wordt vastgemaakt aan de ondergrond van het dak. Dit gebeurt in de meeste gevallen met een gasbrander, maar er kan ook gekozen worden om te werken met koude kleefstoffen of de oude gietmethode.

Mechanisch bevestigd systeem

Eerst wordt bij deze methode een onderlaag geplaatst die met behulp van dakboorschroeven en volgringen vastgezet wordt op het dak. Op deze onderlaag wordt vervolgens de bitumen dakbedekking vast gebrand.

Partieel gekleefd systeem

Dit systeem wordt meestal gebruikt wanneer de bitumen dakbedekking over de bestaande dakbedekking bevestigd wordt.

Vrijblijvende offerte?

Waar op te letten bij bitumen dakbedekking?

Het plaatsen van bitumen dakbedekking is een zorgvuldige klus die onder de juiste weersomstandigheden dient te gebeuren. Zo wordt het beste resultaat met bitumen behaald door een ervaren specialist in dakwerken. De experts van Dakdekkers 24/7 gaan efficiënt en zorgvuldig te werk bij het plaatsen van bitumen en letten daarbij extra op onderstaande punten:

Zelf bitumen dakbedekking plaatsen

Overweegt u om uw dak zelf van bitumen te voorzien? Houdt u er dan vooraf rekening mee dat het een arbeidsintensieve klus is die enkele ervaring vereist. Zo kan een ervaren doe-het-zelver op zich een poging wagen, rekening houdende met veiligheid, de juiste materialen en met oog op de juiste bevestigingstechniek. Dan hebben we het nog niet gehad over de juiste weersomstandigheden. Hebt u niet voldoende ervaring op het gebied van dakbedekking? Laat het plaatsen van bitumen voor u uitvoeren door een ervaren specialist van Dakdekkers 24/7. Zo bent u verzekerd van een professionele en efficiënte plaatsing van de dakbedekking en hebt u garantie op het geleverde werk. Kiest u voor Dakdekkers 24/7, dan kiest u voor kwaliteit.

Alternatieven voor bitumen dakbedekking

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor bitumen voor uw platte dak niet uw voorkeur heeft. Mocht u om welke reden dan ook op zoek zijn naar een alternatief voor bitumen dakbedekking, neem dan onderstaande opties even door. Let op: dit zijn alternatieven voor platte daken:

Levensduur en onderhoud bitumen dakbedekking

Hoelang een bitumen dak mee gaat is afhankelijk van het merk van de materialen, de wijze van plaatsing en de ligging van het dak. In het meest gunstige geval kan bitumen zo’n 30 jaar mee als goed functionerende dakbedekking. Dit is wel aanzienlijk korter dan sommige alternatieve soorten dakbedekking. Door het bitumen dak goed te blijven observeren en zo gebreken snel op te merken, kan de levensduur verlengd worden. Speel direct in op de situatie wanneer u schade of gebreken constateert. Blijft er water staan op delen van het dak? Ziet u dat het dak is aangetast door zonlicht? Neem dan contact op met de experts van Dakdekkers 24/7 om uw bitumen dak tijdig aan te pakken!

Dakrenovatie door Dakdekkers 247

Bitumen dakbedekking laten leggen door een professioneel dakdekkersbedrijf

Het dak uw woning, bedrijfspand of fabriekshal is niet alleen ter bescherming van het pand, maar heeft ook een grote invloed op de energierekening die u maandelijks betaalt. Het dak is dus een belangrijk stuk waarde van uw pand. Is uw platte dak toe aan vervanging of wilt u geheel nieuwe dakbedekking laten plaatsen? Kies voor kwaliteit, kies voor de professionele dakdekkers van Dakdekkers 24/7. Onze specialistische dakdekkers bezitten de benodigde ervaring en kennis om de bitumen professioneel en efficiënt te plaatsen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.