Schuin dak isoleren

Overweegt u om uw schuine dak te laten isoleren of de isolatie te vernieuwen? Deze intensieve klus is een duurzame investering in uw woning welke u in enkele jaren gemakkelijk terug hebt verdiend. De isolatie van uw schuine dak zorgt namelijk voor een besparing op uw energierekening. Meer informatie over isolatie van uw schuine dak door Dakdekkers 24/7 vind u hier.

Ga snel naar

Gevolgen lekkage schoorsteen

Een schoorsteen lekkage kan allerlei vervelende gevolgen hebben. Vooral omdat een lekkage aan de schoorsteen niet altijd direct wordt opgemerkt. Gevolgen van een schoorsteen lekkage kunnen zijn:

Schuin dak isoleren

Welke manieren zijn er om een schuin dak te isoleren?

Een schuin dak isoleren kan volgens twee verschillende isolatiemethoden: isoleren langs buiten of isoleren langs binnen. Isoleren langs binnen is een minder intensieve en daardoor voordeligere klus dan isolatie langs buiten. Daarentegen is isolatie langs buiten effectiever en kunt u met deze isolatievorm tot wel 30% van uw energie besparen. Hier leest u meer over deze verschillende isolatiemethoden.

Schuin dak isoleren langs binnen

Isolatie van een schuin dak langs binnen is gemakkelijker te plaatsen dan isolatie langs buiten. Van binnenuit de woning wordt het isolatiemateriaal onder het dakschot, tussen de balken geplaatst. Dit zorgt er in veel gevallen wel voor dat u ruimte op de zolder inlevert. De dakbedekking die aanwezig was op het schuine dak kan volledig worden behouden, omdat de isolatie dus in de woning geplaatst wordt i.p.v. op het dak. Een nadeel hiervan is dat er meer kans is op temperatuurschommelingen en koudebruggen in huis.

Ontbreekt het dakschot in uw dak? Dan is bovenstaande methode alsnog mogelijk, mits er gebruik wordt gemaakt van een damp-openfolie. Zo kan eventueel condens toch worden afgevoerd terwijl het dakbeschot waterdicht is voor binnendringend water.

Schuin dak isoleren langs buiten

Schuindakisolatie langs de buitenkant van het pand kent verschillende voordelen. Zo is het rendement wat u behaalt met de isolatie hoger dan bij isoleren langs binnen en is er geen sprake van het inleveren van ruimte op zolder. Bij het isoleren van uw schuine dak langs buiten zullen de vaklieden van Dakdekkers 24/7 genoodzaakt zijn uw bestaande dakbedekking te verwijderen. Het isolatiemateriaal wordt namelijk direct onder de dakbedekking geplaatst, waardoor uw dakconstructie ook geïsoleerd is. Dit heeft dan weer als voordeel dat houten balken en overige constructiematerialen beschermd zijn tegen krimpen en uitzetten als gevolg van temperatuurschommelingen. Uiteraard wordt uw dak weer tot in de puntjes afgewerkt door onze experts, met de in samenspraak gekozen nieuwe dakbedekking.

Vrijblijvende offerte?

Kosten schuindakisolatie

Het isoleren van uw dak is dus een goede investering om de waarde van uw woning te verhogen. Daarnaast verhoogt het uw wooncomfort aanzienlijk, want in de winter geniet u van een warm huis en in de zomer is de koelte in uw woning heerlijk. Maar wat kost het isoleren van uw dak? Dat leest u hier.

Gemiddelde kosten

De kosten voor het isoleren van uw dak zijn afhankelijk van o.a. uw woningtype, soort dakbedekking en de totale oppervlakte van het dak. Voor het (opnieuw) isoleren van een hellend dak in geval van een tussenwoning betaalt u gemiddeld €4500,-. Om meer inzicht te geven in de gemiddelde kosten bij verschillende type woningen is onderstaande tabel voor u opgemaakt:

WoningtypeBinnenzijde hellend dakBuitenzijde hellend dak
Tussenwoning (50 m2)€3.000 – €3.750€3.500 – €4.250
Hoekwoning /
2-onder-1-kap (65 m2)
€3.750 – €4.400€4.300 – €5.300
Vrijstaande woning
(100 m2)
€5.000 – €7.000€7.000 – €8.250

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten isoleren van uw schuine dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Voordelen schuin dak isoleren

Het isoleren van uw schuine dak is een behoorlijke investering en ook een flink karwei. Daarom is het voor u goed om te weten welke voordelen u hiermee behaalt. De grootste voordelen van schuindakisolatie zijn:

Nadelen schuin dak isoleren

Naast de grote voordelen die isolatie van uw schuine dak kent, zijn er ook een aantal nadelen.

De grootste nadelen van schuindakisolatie zijn:

Ondanks enkele nadelen zijn wij bij Dakdekkers 24/7 overtuigd dat het isoleren van uw dak altijd beter is dan niet isoleren. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen.

Uw dak laten isoleren door ervaren en gecertificeerde vaklieden? Neem contact op met Dakdekkers 24/7 voor de mogelijkheden of het ontvangen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Schuin dak en het onderdak

Bij het isoleren van een schuin dak zijn het onderdak én een dampscherm twee vereisten.

Dak laten isoleren door Dakdekkers 247

Hoe de specialisten van Dakdekkers 24/7 te werk gaan

Door de jaren heen hebben de experts van Dakdekkers 24/7 een vaste werkwijze ontwikkeld voor het plaatsen van schuindakisolatie langs de buitenzijde en langs de binnenzijde. Afhankelijk van uw wensen en onze dakinspectie wordt gekozen voor de meest passende isolatiemethode.

Onze werkwijze per isolatiemethode ziet er als volgt uit:

Schuin dak isoleren langs binnen

Schuindakisolatie langs de buitenzijde

Jarenlange ervaring en expertise in ons vak maakt dat we talloze schuine daken succesvol geïsoleerd hebben. Deze intensieve klus weten onze experts professioneel en veilig uit te voeren zonder poespas. Kiest u voor dakisolatie geplaatst door Dakdekkers 24/7? Dan kiest u voor kwaliteit!

Het afwerken van een schuin dak na isoleren

Na isolatie van uw schuine dak blijft er alleen nog de keuze voor een afwerking van het dak over. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop we uw dak voor u afwerken. De meest gekozen opties leest u hier:

Afwerken met panelen hout of kunststof

Panelen van hout of kunststof zijn een effectieve en snelle manier van afwerking voor uw dak. Deze platen kunnen na plaatsing afgewerkt worden met verf of behang.

Afwerken met gipsplaten

Een veel gekozen materiaal om het schuine dak mee af te werken, zijn gipsplaten. De platen worden op een houten of metalen roostering aangebracht en egaal afgewerkt met behulp van vulmiddel. Na plaatsing van de gipsplaten zijn deze verder af te werken met bijvoorbeeld verf of behang.

Afwerken met kant-en-klaar systeem

Bij afwerking met een kant-en-klaar systeem is er een dunne afwerklaag van hout of kunststof aan het isolatiemateriaal bevestigd. De naden tussen de panelen worden afgedekt met kunststof strips.

Soorten dakbedekking schuin dak

Isolatie van uw schuine dak langs buiten zorgt ervoor dat er na de werkzaamheden weer nieuwe dakbedekking geplaatst dient te worden. In sommige gevallen kan de oude dakbedekking hergebruikt worden, maar in veel gevallen doet u er wijs aan om ook te kiezen voor nieuwe dakbedekking. Maar welke type dakbedekking is er mogelijk op een schuin dak? Dit leest u hier.

Dakpannen

Dit is de meest voorkomende vorm van dakbedekking bij particuliere woningen. Dakpannen worden meestal gemaakt van klei of beton en bieden een stevige bescherming aan het dak.

Leien dakbedekking

Deze vorm van dakbedekking bestaat uit individuele overlappende elementen. De meest gebruikte soorten leien zijn bitumen, kunststof en natuurlijke leien.

Dakplaten

Een steeds vaker voorkomend alternatief voor dakpannen zijn de zogeheten dakplaten. Het is een goedkope vorm van dakbedekking welke snel te plaatsen is en bovendien ook verkrijgbaar is met isolatie.

Rieten dakbedekking

Over het algemeen zien we het aantal rieten daken afnemen, maar bij een landelijke woning of pand geeft juist het rieten dak extra karakter aan het object. De behandeling van rieten dakbedekking is zeer specialistisch werk.

Zinken dakbedekking

Deze dakbedekking bestaat grotendeels uit zink waaraan een kleine hoeveelheid titaan en koper is toegevoegd. Zinken dakbedekking is flexibel en plooibaar, maar wordt vooral gekozen vanwege de duurzaamheid.

Groendak

Een groendak is dak welke begroeid is met (groene) planten. Een groot voordeel is de goede isolatie die deze vorm van dakbedekking biedt en uiteraard is deze keuze geheel milieuvriendelijk en is de optie te combineren met zonnepanelen ook aanwezig.

Dakshingles

Dakshingles (in de volksmond ook wel daksingels genoemd) is een populaire dakbedekking. Shingles zijn gemaakt van bitumen, deze bitumen shingles zijn voorzien van split(leislag) in een bepaalde kleur. Je ziet een shingles dak vaak bij tuinhuisjes.

Vrijblijvende offerte dakisolatie schuin dak door Dakdekkers 24/7

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.