PVC dakbedekking

Op deze pagina leest u alles over de populaire kunststof dakbedekkingssoort PVC. De duurzaamheid en relatief betaalbare aanschafprijs maken dat PVC steeds vaker gekozen wordt als dakbedekking. Hier vindt u meer informatie over de kosten voor het plaatsen van PVC dakbedekking, de eigenschappen en voor- en nadelen van PVC. Lees snel verder.

Ga snel naar

Kosten PVC dakbedekking

PVC is vooral geschikt voor platte daken en daken met een lichte helling en is een duurzame keuze. Deze soort dakbedekking is bestand tegen weersomstandigheden, milieuvriendelijk, wortelbestendig en is ook nog recyclebaar. De kosten voor het laten plaatsen van PVC dakbedekking door een professional van Dakdekkers 24/7, ligt gemiddeld rond de €47,50 per m2.

Ter volledigheid hebben we onderstaande tabel met gemiddelde kosten voor u opgemaakt, deze kosten zijn incl. BTW en arbeidskosten:

WerkzaamhedenGemiddelde prijs per m2
Plaatsen nieuwe PVC€ 47,50
Vervangen PVC€ 95

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van PVC op uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Handige bespaartips!

Om de kosten van het plaatsen van PVC dakbedekking zoveel mogelijk te drukken, hebben we enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

PVC dakbedekking

Voor- en nadelen PVC dakbedekking

Om een weloverwogen keuze te maken met oog op dakbedekking is het goed om te weten wat de voordelen en nadelen van PVC dakbedekking zijn. Twijfelt u over het laten leggen van PVC op uw platte dak of bent u aan het oriënteren naar de mogelijkheden voor alternatieve dakbedekking? Lees hier dan zeker de voor- en nadelen van PVC dakbedekking.

Voordelen PVC dakbedekking

Nadelen PVC dakbedekking

Vrijblijvende offerte?

Hoe is de opbouw van PVC dakbedekking?

Het plaatsen van PVC dakbedekking vereist de nodige ervaring met het plaatsen van PVC en uiteraard de juiste kennis over de materialen. PVC dakbedekking wordt gelegd met een aantal aanvullende lagen, volgens een standaard opbouw wijze. Deze leest u hier:

Drager en dakbeschot

Onderop bevindt zich de drager met daarop OSB plaatsen. De drager bestaat uit houten of betonnen balken.

Isolatie en dampscherm

Op de OSB platen wordt een zogeheten dampscherm geplaatst. Dit dampscherm voorkomt condensatie in de bovenliggende isolatiematerialen. De isolatie kan bestaan uit materiaal zoals PIR of PUR.

PVC folie plaatsen

De banen PVC worden uitgerold en zorgvuldig op maat gemaakt. De stroken worden bevestigd op het isolatiemateriaal met behulp van een föhn die de lijm mechanisch verhit en daarna zorgt voor hechting. De naden van de PVC dakbedekking worden aan elkaar gelast. Kimfixatie wordt toegepast om te voorkomen dat de hoeken van de dakbedekking loskomen. Er worden gewapende strips op mechanische wijze aan de opkant verankerd, zodat er een sterk geheel gevormd wordt en er extra bescherming is tegen scheuren van de dakbedekking.

Laat PVC dakbedekking leggen door een erkend specialist

Het plaatsen van PVC op platte daken is een specialistische en zorgvuldige klus. Het is daarom belangrijk at u kiest voor een gekwalificeerd dakdekkersbedrijf om deze klus voor u uit te voeren. De experts van Dakdekkers 24/7 hebben ruime ervaring met het verwijderen, plaatsen en onderhouden van PVC dakbedekking. Onze erkende vakmannen staan klaar om uw platte dak van PVC te voorzien.

Alternatieven voor PVC dakbedekking

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor PVC voor uw platte dak niet uw voorkeur heeft. Mocht u om welke reden dan ook op zoek zijn naar een alternatief voor PVC dakbedekking, neem dan onderstaande opties even door. Let op: dit zijn alternatieven voor platte daken:

Eigenschappen van PVC dakbedekking

PVC dakbedekking bestaat uit Poly Vinyl Chloride, dit is een kunststof. PVC is goed toepasbaar op platte daken of daken met een lichte hellingshoek. Het is bestand tegen weersomstandigheden en chemicaliën, maar daarentegen niet tegen organische middelen (bitumen of polystyreen).

Deze vorm van dakbedekking is thermoplastisch doordat er weekmakers en Uv-stabilisatoren zijn toegevoegd. De soepelheid van het materiaal zorgt ervoor dat de dakbedekking kan krimpen en uitzetten bij temperatuurschommelingen. Het lichte gewicht van PVC zorgt ervoor dat de constructie van het dak niet tot nauwelijks extra belast wordt.

Dak laten isoleren door Dakdekkers 247

Laat PVC dakbedekking leggen door een erkend specialist

Het plaatsen van PVC op platte daken is een specialistische en zorgvuldige klus. Het is daarom belangrijk at u kiest voor een gekwalificeerd dakdekkersbedrijf om deze klus voor u uit te voeren. De experts van Dakdekkers 24/7 hebben ruime ervaring met het verwijderen, plaatsen en onderhouden van PVC dakbedekking. Onze erkende vakmannen staan klaar om uw platte dak van PVC te voorzien.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.