Dakpannen vervangen

Dakpannen zijn na verloop van tijd toe aan vervanging. Het tijdig laten vervangen van dakpannen kan lekkages en schade aan het dak, de dakconstructie en/of het isolatiemateriaal voorkomen. Het vervangen van dakpannen is een intensieve klus op hoogte, daarom is het raadzaam dit door ervaren dakdekkers te laten doen. Zo behaalt u veilig het beste resultaat. Lees meer informatie op deze pagina over het laten vervangen van uw dakpannen en waarom u kiest voor de experts van Dakdekkers 24/7.

Ga snel naar

Kosten dakpannen vervangen

Het laten vervangen van uw dakpannen geeft u tegenwoordig meerdere mogelijkheden. Er zijn nu dakpannen verkrijgbaar van verschillende materialen, afmetingen en kleuren. Zo kunt u het dak van uw woning, kantoor- of bedrijfspand volledig naar smaak laten bedekken. Deze verschillende opties samen met de te vervangen oppervlakte aan dakpannen maakt dat de prijs enorm kan verschillen.

Kiest u voor betonnen dakpannen met een levensduur van zo’n 35 jaar of investeert u liever iets meer en valt uw keuze op keramische dakpannen die tot wel 60 jaar me kunnen? Om deze afwegingen beter te kunnen maken hebben we onderstaand overzicht voor u gemaakt. In dit overzicht hebben we de kosten verwerkt voor een dak met het meest voorkomende oppervlakte in Nederland, het dak van een tussenwoning is gemiddeld 60m2.

Type dakpannenSoort werkzaamhedenKosten gemiddeld dak (60 m2)Levensduur dakpannen
Betonnen dakpannenHet verwijderen van oude dakpannen en het vervangen door nieuwe dakpannenTussen € 3000 – € 3500± 40 jaar
Keramische dakpannenHet verwijderen van oude dakpannen en het vervangen hiervan door nieuwe dakpannenTussen € 3700 – € 4250 ± 75 jaar
Keramische dakpannenOude dakpannen verwijderen, nieuwe dakpannen laten plaatsen en coatenTussen € 5000 – € 5400± 75 jaar

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw dakpannen? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakpannen vervangen

Goedkoop uw dakpannen vervangen

Om te besparen kan het misschien verleidelijk zijn om het vervangen van dakpannen zelf te doen. Maar vergist u zich niet, dit project dient veilig en efficiënt te gebeuren. Bent u geen ervaren klusser of houdt u niet van werken op hoogte? Begin dan niet aan het vervangen van uw dakpannen om kosten te besparen, maar bespaar u de stress en het gevaar.

Omdat het vervangen van uw dakpannen geen dure klus hoeft te zijn en dit o.a. afhankelijk is van de materiaalkeuze, voorzien onze vaklieden u graag van gratis en vrijblijvend advies over het vervangen van uw dakpannen. 

Wanneer u kiest voor betonnen dakpannen is de prijs van de materialen lager en zal de klus voordeliger zijn dan wanneer u kiest voor keramische dakpannen. Daar komt wel bij kijken dat de levensduur van keramische dakpannen juist aanzienlijk langer is dan die van betonnen dakpannen.

Voordelig én professioneel uw dakpannen laten vervangen door ervaren dakdekkers? Neem contact op met de vaklieden van Dakdekkers 24/7 voor gratis advies en/of het ontvangen van een gratis en vrijblijvende offerte. Het laten vervangen van uw dakpannen hoeft niet duur te zijn!

Laat uw dakpannen vervangen door een dakdekkersbedrijf

Uw dakpannen laten vervangen door een ervaren dakdekkersbedrijf is een vrij kostbare klus. Daar tegenover staat wel een veilige en professionele uitvoering én de zekerheid van garantie op het werk van onze dakdekkers. Dakdekkers 24/7 biedt u altijd de meest voordelige prijs voor zowel de arbeid van de dakdekker als ook de benodigde materialen. Het dak van uw woning is een van de grootste beschermfactoren van uw woning en heeft de juiste zorg en aandacht nodig om goed te blijven functioneren, kies daarom voor kwaliteit en zekerheid. Kies voor een ervaren en erkend dakdekker van Dakdekkers 24/7. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of gratis advies over uw dak.

Vrijblijvende offerte?

Hoe wij te werk gaan bij het vervangen van uw dakpannen

De professionals van Dakdekkers 24/7 kunnen uw pannen dak vervangen middels twee verschillende methoden. De meest voor de hand liggende methode is vanaf buiten. De dakdekker klimt uw dak op om de huidige dakpannen te verwijderen en de nieuwe dakpannen op de bestaande pannenlatten te plaatsen. Eventuele beschadigde pannenlatten worden direct vervangen door de dakdekker.
Wanneer het niet mogelijk is om op het dak te klimmen omdat uw dakconstructie fragiel of oud is, is het mogelijk om uw dakpannen te vervangen van binnenuit. Is uw woning uit de jaren veertig of ouder? Geeft dit bij ons aan, zodat wij op locatie kunnen beoordelen welke methode we dienen te hanteren voor het vervangen van uw dakpannen.

Meer informatie over onze werkwijze, diensten of wilt u een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen voor het vervangen van uw dakpannen? Neem contact met ons op via onze website, per email of telefonisch. Onze vakmannen staan u graag te woord.

Verschillende uitvoeringen dakpannen

Eerder benoemden we dit al kort, maar het is tegenwoordig mogelijk om uw dakpannen te vervangen voor een beter passende stijl, kleur of type dakpan. Zo kunt u het uitzicht van uw woning enorm upgraden door bijvoorbeeld een andere afmeting of kleur dakpan te kiezen.

Welke verschillende uitvoeringen van dakpannen zijn er?

Holle of platte dakpannen

De benodigde vorm van de dakpan is afhankelijk van de hellingsgraad van uw woning. Er zijn drie soorten holle dakpannen, namelijk met sluiting, zonder sluiting en met lichte golving.

Platte dakpannen zijn er ook in drie soorten, namelijk met sluiting, met ribben en sluiting en tegelpannen.

Afwerking van dakpannen

De ontwikkeling van dakpannen maakt dat er meer keuze is als het komt op afwerking van de dakpannen. Zo kunt u de dakpannen afstemmen op de rest van uw woning, kantoor- of bedrijfspand. De soorten afwerkingen van dakpannen die er zijn:

Afmetingen van dakpannen

Dakpannen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. De afmeting van de dakpan is van grote invloed op het uiterlijk van uw dak. Zo kunt u een authentiek of juist meer moderne uitstraling aan uw woning geven met verschillende maten dakpannen.

Kleur van dakpannen

Keramische en betonnen dakpannen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Doorgaans wordt gekozen voor een kleur die past bij de ramen, kozijnen en deuren van het pand. Gaat u liever voor een meer opvallende uitstraling aan uw pand? Dan is het kiezen van een aparte kleur dakpannen een slimme keuze. Zo behaalt u een uniek resultaat met uw gewenste kleur dakpan.

Voordelen van dakpannen

Een goed functionerend dak is een vereiste voor ieder pand. De meest gekozen soort dakbedekking is nog steeds dakpannen en dat is niet zonder reden. Er zitten duidelijk meer voordelen dan nadelen aan dakpannen, maar voor kleine of juist zeer grote daken is het goed om een weloverwogen beslissing te nemen. De grootste voor- en nadelen van dakpannen:

Weinig onderhoud

Er is over het algemeen weinig onderhoud nodig aan dakpannen. Het is aan te raden de dakpannen om de zoveel jaar te laten reinigen, maar verder zullen er enkel werkzaamheden plaatsvinden bij eventuele lekkages.

Bescherming bij alle type weersomstandigheden

Dit is waarschijnlijk het grootste voordeel van dakpannen: ze zijn bestand tegen alle typen weersomstandigheden. Ons land kent in de zomer soms extreem hoge temperaturen en lang droog weer, maar in de winter juist strenge voorst en veel soorten neerslag. Dakpannen zijn hier tegen bestand. Dakpannen hebben een goede waterdichtheid wat de kans op lekkages zeer klein maakt.

Duurzame keuze dakbedekking

De productie van dakpannen kost enkele grondstoffen die ruim aanwezig zijn en het productieproces verloopt snel en effectief. Daarnaast gaan de dakpannen jarenlang mee en maken deze factoren dakpannen een duurzame keuze.

Lange levensduur

Zowel betonnen als keramische dakpannen hebben een lange levensduur. Dakpanenn zijn daarom een slimme keuze wanneer u weinig omkijken wilt hebben naar uw dak en verzekerd wilt zijn van bescherming van uw woning voor jaren lang.

Nadelen van dakpannen

Zoals eerder gezegd wegen de nadelen van dakpannen niet op tegen de voordelen. Dit maakt echter niet dat dakpannen altijd de juiste keuze zijn als dakbedekking voor uw pand. De experts van Dakdekkers 24/7 geven u graag gratis en vrijblijvend advies hierover.

De grootste nadelen van dakpannen:

Hoge kosten

Het laten plaatsen van nieuwe dakpannen is eenmalig een vrij dure investering. Dan wel een investering waar u minimaal vijftig jaar de vruchten van plukt, maar dit maakt de prijs ten tijden van het project niet lager. Dit is volgens onze experts wel direct het grootste nadeel, het kan nu dus alleen nog maar meevallen.

Extra isolatiemateriaal nodig

De dakpannen zelf zijn niet isolerend. Dit betekent dat er onder de dakpannen een goed werkende dakisolatie aanwezig moet zijn om uw woning van binnen te beschermen tegen koude lucht. Ook voor dakisolatie i.c.m. dakpannen bent u bij de vaklieden van Dakdekkers 24/7 aan het juiste adres!

Beperktere keuze

Over het algemeen is de keuze voor kleuren, vormen en afmetingen van dakpannen toch nog een stuk beperkter dan bij bijvoorbeeld PVC dakbedekking. Al wordt het assortiment in de loop der jaren wel steeds breder.

Zelf dakpannen kopen, waar moet ik op letten?

Er is een steeds groter aanbod van dakpannen in allerlei maten, kleuren, materialen en afwerkingen. Het kan zijn dat u door het bomen het bos niet meer ziet en uw keuze voor een type dakpan bemoeilijkt wordt. Daarom hebben we onderstaande punten uiteen gezet, zodat u als consument weet waar u op dient te letten bij het kopen van dakpannen:

Voor gratis en vrijblijvend advies over de best passende keuze dakpannen voor uw dak kunt u bij onze dak experts terecht. Neem contact op via ons contactformulier, per email of telefonisch!

Dak laten isoleren door Dakdekkers 247

Onderhouden en reinigen dakpannen

Dakpannen behoeven over het algemeen weinig onderhoud, maar sommige werkzaamheden zijn nodig om de levensduur en werking optimaal te maken. Uw dakpannen krijgen te kampen met allerlei typen weersomstandigheden en op den duur behoeven de pannen dan ook een schoonmaakbeurt. Afhankelijk van de afwerking van de dakpannen (coating of niet?) is het aan te raden dakpannen zeker iedere 5 à 10 jaar te laten reinigen. Deze klus kunt u zelf doen met behulp van een hogedrukspuit, maar voor het beste resultaat laat u dit doen door een ervaren en professionele dakdekker. De vaklieden van Dakdekkers 24/7 zijn in het bezit van de beste techniek en materialen om uw dak efficiënt en grondig te reinigen.

Wilt u uzelf deze intensieve klus besparen? Neem contact op met onze professionals voor meer informatie of het plannen van een reinigingsbeurt van uw dak(en)!

Vrijblijvende offerte dakpannen vervangen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.