Dakbedekking schuin dak

Er zijn allerlei soorten dakbedekking waaruit u kunt kiezen voor uw schuine daken. Schuine daken bieden meer mogelijkheden als het aankomt op variatie in dakbedekking. Met hellende daken kunt u net wat meer kanten op dan met platte daken. Maar welke mogelijkheden zijn er, wat kosten deze en hoe werkt het in het geval van schade aan de dakbedekking? Lees snel verder.

Ga snel naar

Kosten dakbedekking schuin dak

Het tijdig vervangen van dakbedekking is nodig om schade aan uw dak en dakconstructie te voorkomen. Maar wat kost het nieuw plaatsen van dakbedekking op uw platte dak? Dit is afhankelijk van verschillende zaken zoals het soort dakbedekking dat u wenst te laten plaatsen en de oppervlakte van uw dak.

De gemiddelde prijzen voor het plaatsen van dakbedekking op een plat dak incl. de levensduur van de materialen hebben we in een duidelijk overzicht voor u uiteengezet. Deze gemiddelde prijzen zijn per m2, inclusief BTW, de benodigde materialen en het verwijderen van oude dakbedekking. Ook de arbeidskosten van onze dakdekker zitten in deze gemiddelde berekening.

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²
Hellend of gebogen dak
Betondakpannen30 jaar€ 45
Leien40 jaar€ 65
Riet45 jaar€ 87
Kleidakpannen50 jaar€ 55
Aluminium50 jaar€ 70
Koper100 jaar€ 125
Zink125 jaar€ 57,50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van dakbedekking op uw schuine dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakbedekking schuin dak

Prijsbepalende factoren dakbedekking schuin dak

Er zijn verschillende factoren en keuzes die invloed hebben op de totale kosten voor de dakbedekking van een schuin dak. De meest zwaar wegende factoren op de totaalprijs zijn:

Vrijblijvende offerte?

Soorten dakbedekking schuin dak en welke keuze is het beste?

Er zijn verschillende soorten dakbedekking mogelijk in het geval van een schuin dak. Dit maakt dat er meer keuze is dan bij platte daken. Enerzijds fijn, maar anderzijds kan het u ook meer doen twijfelen. Daarom hebben we kort uiteengezet welke soorten dakbedekking er zijn voor schuine daken. Welke dakbedekking is het best? Dat is volledig afhankelijk van uw persoonlijke wensen, de staat van de huidige dakbedekking en allerlei andere factoren. Een antwoord op die vraag is dus niet zomaar gegeven.

Herstellen dakbedekking schuin dak

Het laten herstellen van de dakbedekking van uw schuin dak(en) is belangrijk een belangrijke onderhoudsklus die tijdig gedaan dient te worden om eventuele lekkages en schade voor te zijn. Het herstellen van dakbedekking is een klus die zorgvuldig en efficiënt dient te gebeuren om een zo goed mogelijk resultaat te behalen: een waterdicht dak met dakbedekking die er weer jaren tegen aan kan. Bent u voornemend uw dakbedekking gedeeltelijk of volledig te laten herstellen? Kies ervoor om dit te laten doen door de ervaren professionals van Dakdekkers 24/7. Onze allround vaklieden staan voor u klaar vanaf de dakinspectie tot de oplevering van het werk, omdat wij u ontzorgen van A tot Z.

Soorten dakbedekking schuin dak

Welk type dakbedekking is er mogelijk op een schuin dak? Dit leest u hier:

Milieuvriendelijke dakbedekking

In de tijd waarin we leven worden milieubewuste en ecologische keuzes steeds belangrijker om te maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. We zien daarom de vraag naar milieuvriendelijke dakbedekking stijgen. De meest gekozen milieuvriendelijke dakbedekking is een groendak, ook wel daktuin genoemd.

Groendak

Een groendak is een combinatie van een van de bovengenoemde dakbedekking soorten, gecombineerd met het plaatsen van begroeiing. De begroeiing van een groendak kan bestaan uit allerlei soorten mossen, vetplanten, grassoorten en andere plantensoorten naar keuze. Wel is het van belang dat de begroeiing de constructie van het dak niet te zwaar belast.

Naast de milieubewuste keuze biedt een groendak nog enkele andere voordelen:

Dakdekker aan het werk op schuin dak

Isoleren van een schuin dak

De isolatie van uw schuine dak is van grote invloed op de energierekening die u betaalt. Door een goed aangebrachte isolatie te combineren met het juiste type dakbedekking voor uw schuine dak, kunt u tot wel honderden euro’s besparen. Naast de financiële voordelen, groeit ook uw wooncomfort. Zo blijft de warmte in uw woning beter hangen, waardoor de leefomgeving constant in temperatuur blijft en niet te veel afkoelt. In de zomer werkt dit juist andersom en geniet u van de koelte in uw woning, terwijl buiten de mussen dood van het dak vallen.

Bij een schuin dak is isolatie van zowel buitenaf als binnenuit mogelijk. Afhankelijk van uw woning, uw persoonlijke voorkeuren en de dakinspectie zal samen met u de mogelijkheden voor de isolatie van het schuine dak worden doorgenomen. Wilt u meer informatie over het laten isoleren van uw schuine dak(en)? Neem contact op me Dakdekkers 24/7.

Vrijblijvende offerte dakbedekking schuin dak

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.