Dakgoot vervangen

Een dakgoot vervangen om de afvoer van hemelwater weer vlekkeloos te laten verlopen kan nodig zijn als er veel schade is aan uw dakgoot. Op deze pagina leest u over het vervangen van dakgoten: wanneer is dit nodig, wat zijn de kosten die hiermee gepaard gaan en waarom kiest u voor een ervaren professionals van Dakdekkers 24/7? Lees snel verder.

Ga snel naar

Kosten dakgoot vervangen

Het is goed om uw dakgoten door een professional te laten bekijken en zo te laten constateren of vervanging van de dakgoten van belang is. Bij grote schade of doorzakking van de dakgoten is het vervangen van de dakgoten bijna onoverkomelijk.

Maar wat kost het laten vervangen van uw dakgoten? In onderstaande tabel leest u de gemiddelde kosten die u betaalt wanneer u deze klus door een vakman van Dakdekkers 24/7 laat uitvoeren.

We rekenen in dit overzicht met het voorbeeld van een standaard rijtjeshuis met een dakgoot van 12 meter incl. beugels en twee regenpijpen.

Dakgoot vervangen soorten werkzaamhedenTotale kosten
Reparatie dakgoot€ 90 – € 140
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot€ 575 – € 850
Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot€ 750 – € 1.250

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw dakgoot? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakgoot vervangen

Prijsvoorbeelden dakgoot vervangen

Zoals u kunt zien in bovenstaande tabel variëren de prijzen voor het vervangen van een dakgoot enorm. De totale prijs voor de werkzaamheden is vooral afhankelijk van welke werkzaamheden er al dan niet dienen te worden uitgevoerd. We hebben voor u enkele prijsvoorbeelden gemaakt om u meer inzicht te geven in deze uiteenlopende kosten per type werkzaamheden.

Kleine werkzaamheden

Bij kleine schade aan de dakgoot is het volledig vervangen van de dakgoot vaak niet nodig. De schade kan dan plaatselijk gerepareerd worden. Dit scheelt u de kosten van het vervangen. Houdt u er wel rekening mee dat het belangrijk is om na de reparatie uw dakgoten periodiek te laten onderhouden en schoonmaken. Een reparatie aan uw dakgoot kost u maximaal zo’n €140,-. Is uw dakgoot beschermd met een bak? Dan kunnen deze kosten iets hoger uitvallen i.v.m. de bereikbaarheid van de goot.

Kostenbesparend vervangen

Uw dakgoot is flink beschadigd en/of doorgezakt en dus toe aan vervanging. Wanneer u zelf graag klust en niet bang bent om te werken op hoogte, dan kunt u ervoor kiezen om een gedeelte van de werkzaamheden zelf te doen. Verwijder de bestaande dakgoot bijvoorbeeld zelf. Dit scheelt u flink in de totale kosten. Zo betaalt u alleen voor het nieuw plaatsen van bijv. een kunststof dakgoot. Dit kost u zo tussen de €575,- en €800,-.

Volledig ontzorgd

Het verwijderen van uw bestaande dakgoot en het laten plaatsen van de nieuwe dakgoot door een specialist van Dakdekkers 24/7 betekent totaal ontzorgd worden. We voeren de gehele klus voor u uit en staan ook na het project voor u klaar bij eventuele vragen of toekomstige problemen aan uw dakgoten. De totale kosten liggen tussen de €750,- en €1250,-.

Vrijblijvende offerte?

Prijsbepalende factoren dakgoot vervangen

De prijs die u betaalt voor het vervangen van een dakgoot kan dus sterk variëren en is ook afhankelijk van een aantal keuzes die u maakt m.b.t. de vervanging van de dakgoten. Deze prijsbepalende factoren hebben we hier voor u uiteen gezet.

Volstaat een reparatie of is vervanging nodig?

Bent u voornemend om uw dakgoot te laten vervangen, omdat er sprake is van schade? Laat een ervaren dakdekker de dakgoot controleren om te zien of vervanging daadwerkelijk vereist is. In sommige gevallen blijkt de schade mee te vallen en kan deze plaatselijk gerepareerd worden.

Materiaal en afwerking

Ook de keuze voor het type materiaal en de afwerking van de nieuwe dakgoot zijn van invloed op de totale prijs. Om u een kleine impressie te geven over de verschillende kosten per materiaal:

Soort dakgootPrijsindicatie per meterEigenschappen
Zink€25 – €52,50Duurzaam
Hoogwaardige uitstraling
Kunststof€25 – €30Onderhoudsarm
In diverse kleuren beschikbaar
Koper€37,50 – €45Excl. materiaal
Duurzaam
Aluminium€30 – €50Kras- en slagvast
Ook naadloos beschikbaar

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw dakgoot? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Extra mogelijkheden

Er zijn aanvullende opties waar u voor kunt kiezen om uw dakgoten extra bescherming te bieden of extra licht te creëren rondom uw woning.

Dakgootverlichting

Verlichting in de dakgoot geeft uw woning een luxe uitstraling en biedt daarnaast meer veiligheid. Zo kunt u in het donker beter zien, maar ook zien we dat dakgootverlichting diefstal verminderd. Absoluut het overwegen waard als je het onze specialisten vraagt.

Dakgoot afschermen

van de dakgoten. Door uw dakgoten af te schermen met een boldraadrooster of bladbolrooster wordt vermeden dat bladeren, takken en grote stukken mos in de dakgoot terecht kunnen komen.

Type afschermingKosten per meter (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Bolvormige bladvanger€ 1,50 – € 12,50
DakgootafdekkingVanaf € 25 per 3 meter
VogelschrotenVanaf €7,50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor deze aanvullende werkzaamheden aan uw dakgoten? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Goedkoop uw dakgoot vervangen

Hebt u momenteel niet de mogelijkheid om financieel veel te kunnen investeren in het vervangen van de dakgoot? Kies dan voor de meest voordelige optie: laat uw beschadigde dakgoot vervangen voor een kunststof dakgoot, zoals pvc, polyester of plastic. Dit is qua type materiaal de meest voordelige optie. Een bijkomend voordeel is dat kunststof dakgoten over het algemeen weinig onderhoud behoeven.

Let op: Na vervanging van uw dakgoten is het jaarlijks laten uitvoeren van een reiniging i.c.m. controle van uw dakgoten belangrijk om de staat van de dakgoten zo lang mogelijk optimaal te houden.

Dakgoten van verschillende materialen

Wanneer uw dakgoten toe zijn aan vervanging is het goed om u te verdiepen in de verschillende mogelijkheden m.b.t. nieuwe dakgoten. Er zijn dakgoten verkrijgbaar in verschillende materialen. Om uw afweging met oog op het type materiaal makkelijker te maken, leest u onderstaand de voor- en nadelen van verscheidene typen dakgoten.

Dakgoten van PVC

PVC is een kunststof en daarom prima geschikt als dakgoot én voordeliger dan vrijwel alle andere materialen. PVC kent meer voordelen dan nadelen wanneer je kijkt naar de werking en het onderhoud als dakgoot. PVC is een kunststof en daarom prima geschikt als dakgoot én voordeliger dan vrijwel alle andere materialen. PVC kent meer voordelen dan nadelen wanneer je kijkt naar de werking en het onderhoud als dakgoot.

Zinken dakgoot

Een zinken dakgoot geeft uw woning een luxe uitstraling en kan zelfs een waardevermeerdering van uw woning betekenen. Daar staat wel tegenover dat de investering flink kan oplopen, zeker wanneer u de dakgoten wenst te combineren met zinken regenpijpen.

Houten dakgoot

Een houten dakgoot wordt vaak gekozen voor oude authentieke panden of tuinhuizen. Houten dakgoten behoeven flink wat onderhoud, maar zijn wel voordelig in aanschaf.

Aluminium dakgoot

Ook aluminium dakgoten worden steeds vaker gekozen, omdat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Aluminium is een licht materiaal en daarom uitstekend geschikt als dakgoot.

Schoorsteen-verwijderen.png

Handige bespaartips

Om de kosten voor het vervangen van uw dakgoten te drukken, hebben onze professionals nog enkele tips:

Vrijblijvende offerte dakgoten vervangen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.