Kosten schoorsteenveger

Het onderhouden van uw schoorsteen is van groot belang voor de levensduur van de schoorsteen en uiteraard om de kans op schoorsteenbranden en CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. Het laten vegen van uw schoorsteen draagt hier in bij. Op deze pagina vind u meer informatie over de kosten voor een schoorsteenveger en meer aanvullende informatie.

Ga snel naar

Waarom een professionele schoorsteenveger?

Het laten reinigen van uw schoorsteen door een erkend en professioneel dakdekkersbedrijf geeft u een aantal grote voordelen, zoals:

Schoorsteenveger: wat zijn de kosten?

De kosten voor het reinigen van uw schoorsteen zijn afhankelijk van de methode die de dakdekker hanteert en de mate waarin de schoorsteen vervuild is. Gemiddeld bent u voor de reiniging van uw schoorsteen jaarlijks zo’n €50,- tot €100,- kwijt. Gaat het om een schoonmaakbeurt van een stooktoestel voor CV i.c.m. schoorsteen waaraan dit toestel gekoppeld is? Dan vallen de totale kosten iets hoger uit, zo tussen de €100,- en €150,-.

Kosten schoorsteenveger

Kosten verschillende soorten schoorsteen vegen

Iedere schoorsteen is anders en er zijn talloze mogelijkheden. We zien veel schoorstenen met maar één rookkanaal, maar dit kunnen er ook zomaar vier zijn. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van hoelang de schoorsteen niet gereinigd is, dus hoe vies uw schoorsteen is.

Dit is een klein overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden als het gaat om schoorsteen vegen en de bijbehorende kosten:

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijs (excl. btw)
Eén schoorsteenkanaal reinigen€ 50 – € 100
Twee of meer schoorsteenkanalen reinigen€ 90 – €180
Jaarlijkse verplichte reiniging cv-ketel + schoorsteen€ 100 – € 150
Camera inspectie€ 90

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vegen van uw schoorsteen? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte?

Reinigen van de schoorsteen verplicht?

In ons land zijn er geen wettelijke verplichtingen op het gebied van het reinigen van de schoorsteen. Wel is het een klus op hoogte die de nodige veiligheidsrestricties vraagt. Wilt u zeker zijn van een goed gereinigde schoorsteen en een zoveel mogelijk gereduceerde kans op schoorsteenbrand? Dan raden we u aan om een professionele dakdekker van Dakdekkers 24/7 uw schoorsteen te laten reinigen. Neem contact met ons op voor het inplannen van een afspraak of voor meer informatie!

Veilig wonen met een schone schoorsteen

Hoewel het in ons land geen verplichting is om uw schoorsteen te laten reinigen, kan dit wél het geval voor de verzekering van woning en/of inboedel. Er zijn verschillende verzekeringen die in de voorwaarden hebben opgenomen dat een periodieke reiniging van de schoorsteen een vereiste is voor een uitkering van de verzekering bij schade. Kunt u in zo’n geval niet aantonen dat de schoorsteen netjes periodiek gereinigd is? Dan kan de verzekering ervoor kiezen om u niets uit te keren in het geval van schade al dan niet door de schoorsteen. Dit is een serieuze zaak die uw aandacht verdient!

Neem geen risico met de veiligheid van u en uw inwonenden evenals met uw verzekering en laat uw schoorsteen periodiek reinigen door een ervaren schoorsteenveger (dakdekker).

Roetaanslag in uw schoorsteen tegengaan

Wanneer u hout stookt in uw schoorsteen komen er deeltjes vrij die niet verbranden. Deze onverbrande deeltjes komen in het rookkanaal van de schoorsteen en worden deels naar buiten afgevoerd. Een ander deel van deze onverbrande deeltjes hecht zich aan de wand van het rookkanaal en zo ontstaat roetaanslag. 

Uw schoorsteen tijdig laten reinigen voorkomt de vorming van teer of creosoot. Dit vormt een brandbare, vettige laag die niet met een normale veegborstel te verwijderen is. Wanneer u weer hout stook in uw schoorsteen bestaat het gevaar dat deze laag teer of creosoot in brand vliegt.

Voorkom roetaanslag en daarmee een groter brandrisico. Laat uw schoorsteen tijdig reinigen door een professionele schoorsteenveger!

Hoe gaat een schoorsteenveger van Dakdekkers 24/7 te werk?

Uw schoorsteen kan met verschillende technieken voor u gereinigd worden. De meest voorkomende werkwijzen die onze dakdekkers gebruiken, zijn deze:

Schoorsteen kuisen van boven naar beneden

Deze werkwijze werkt met een kogel waaraan een stevige borstel bevestigd is. Vanaf het dak zorgt de dakdekker ervoor dat de kogel met borstel middels een touw in de bovenkant van de schoorsteen komt. Deze wordt stukje bij beetje heen en weer bewogen, zowel op en neer als heen en weer, om vastzittende viezigheid aan de binnenkant van de schoorsteen goed los te schuren. Dit proces wordt herhaald tot de onderkant van de schoorsteen bereikt is.

Schoorsteen vegen van beneden naar boven

Bij deze techniek is er een borstel bevestigd aan een verlengbare stok. Stuk voor stuk wordt het roet in uw schoorsteen los geschuurd met behulp van deze stok incl. borstel. Wanneer de bovenkant van de schoorsteen bereikt is, zijn de werkzaamheden voltooid.

Schoorsteen reinigen met een blok

Er zijn verschillende blokken verkrijgbaar waarmee de schoorsteen gereinigd zou moeten worden. Deze blokken legt u in uw schoorsteen en brandt u op. De vrijkomende rook en stoffen zou moeten zorgen dat de roetdeeltjes en vuiligheid in de schoorsteen vanzelf los komen en naar beneden vallen.

De werking van deze reinigingsblokken is nog niet aangetoond en onze ervaren dakdekkers vragen zich streng af of deze reinigingsmethode volstaat t.o.v. een daadwerkelijke reiniging met de hand.

We raden u aan om naast het gebruik van deze blokken te allen tijden een professionele dakdekker uw schoorsteen te laten reinigen. Neem contact op met onze experts voor meer informatie of het plannen van een afspraak voor de schoorsteenreiniging!

Schoorsteen-verwijderen-247.jpg

Schoorsteen niet meer in gebruik

Is in uw woning wel een schoorsteen aanwezig, maar gebruikt u deze niet meer? Dan is het niet nodig de schoorsteen te laten reinigen om brandgevaar te drukken. Er wordt in uw woning geen hout meer verbrand, dus er is geen risico op roetvorming of creosoot.

Waar op te letten bij het stoken van hout (in een schoorsteen)?

Bewust omgaan met uw schoorsteen en het stoken van hout, is een eerste stap naar een schonere schoorsteen. Onderstaand hebben we een aantal punten voor u opgesomd waarop u dient te letten bij het stoken van hout in uw woning of pand:

Wat kunt u beter laten als het gaat om het stoken van hout?

Schoorsteenveger inhuren van Dakdekkers 24/7

Wilt u uw schoorsteen laten vegen door een ervaren professional of wilt u meer informatie over de mogelijkheden m.b.t schoorsteenvegen of een onderhoudscontract voor het vegen van uw schoorsteen? Onze experts staan voor u klaar om u te voorzien van meer informatie of het inplannen van een afspraak voor uw schoorsteenreiniging.
Mail ons op het emailadres info@dakdekkers247.nl of vul het contactformulier in op onze contactpagina. Telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook, dit kan op telefoonnummer: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.