Dak isoleren

We zijn met z’n allen aan het verduurzamen, omdat nooit eerder dan nu blijkt hoe erg de natuur wordt aangetast door de mens. We moeten zuinig zijn op onze wereld en daarbij helpen alle kleine beetjes. Bent u zich aan het verdiepen in het verduurzamen van de woning? Dan zal het aanbrengen van (nieuwe) dakisolatie zeker iets zijn wat naar voren komt.

Lees snel verder voor meer informatie over het isoleren van uw dak en waarom u kiest om dit door de vaklieden van Dakdekkers 24/7 te laten uitvoeren.

Ga snel naar

Waarom uw dak isoleren?

Uw dak is een groot onderdeel van de isolatie van uw woning en door deze aan te brengen in de woning of te vernieuwen, verhoogt u de isolatiewaarde van uw woning. En daarmee de totaalwaarde van uw woning. Naast het extra wooncomfort wat deze betere isolatie met zich meebrengt, zal u ook nog eens aanzienlijk gaan besparen op uw energierekening. De kachel hoeft minder aan en dat kent toch alleen maar voordelen? Kortom, zowel uw portemonnee als het milieu worden beter door uw goed geïsoleerde dak! Het is hierbij uiteraard wel van belang dat de dakisolatie professioneel en zorgvuldig wordt aangebracht in uw woning.

Dak isoleren: schuin en plat dak

Geen enkel dak is hetzelfde. Naast het verschil tussen schuine en platte daken zijn er nog vele andere factoren om rekening mee te houden. Het isoleren van uw dak is een zorgvuldige klus die kennis en ervaring van de techniek en materialen vereist.

De mogelijkheden voor dakisolatie per soort dak zijn:

Interesse in het (opnieuw) laten isoleren van uw dak? Kies voor kwaliteit, kies voor Dakdekkers 24/7.

Dak isoleren

Verschillende isolatiemethoden

Isolatie van het dak kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Afhankelijk van uw voorkeur en ons advies overleggen we wat de beste isolatiemethode is voor uw dak. De ene methode is kostbaarder dan de andere. Om u inzicht te geven in de verschillende mogelijkheden leest u hier per methode meer informatie.

Langs buiten isoleren

Uw dak langs buiten isoleren houdt in dat de isolatie dus van buiten af op uw dak wordt geplaatst. Een veel gekozen optie is het gebruik van isolatieplaten. In veel situaties waarbij een onderdak ontbreekt wordt gekozen voor het isoleren langs buiten. Deze vorm van isoleren valt vaak iets duurder uit, maar bij een professionele aanpak is het voordeel dan ook groot.

Langs binnen isoleren

Van binnen uit de woning kan het dak ook geïsoleerd worden. Een onderdak is hierbij wel nodig, omdat dit meerdere mogelijkheden geeft. Isolatie die langs binnen geplaatst wordt is meestal steenwol of glaswol. Deze vorm van isolatie is vaak de goedkoopste optie, omdat de klus minder intensief is en daardoor sneller kan worden opgeleverd.

Vrijblijvende offerte?

Kosten dak isoleren

Het isoleren van uw dak is dus een goede investering om de waarde van uw woning te verhogen. Daarnaast verhoogt het uw wooncomfort aanzienlijk, want in de winter geniet u van een warm huis en in de zomer is de koelte in uw woning heerlijk. Maar wat kost het isoleren van uw dak? Dat leest u hier.

Gemiddelde kosten

De kosten voor het isoleren van uw dak zijn afhankelijk van o.a. uw woningtype, soort dak en de totale oppervlakte van het dak. Voor het (opnieuw) isoleren van een hellend dak in geval van een tussenwoning betaalt u gemiddeld € 4500,-. Om meer inzicht te geven in de gemiddelde kosten bij verschillende type woningen is onderstaande tabel voor u opgemaakt:

WoningtypeBinnenzijde hellend dakBuitenzijde hellend dakPlat dak
Tussenwoning (50 m2)€3.000 – €3.750€3.500 – €4.250€2.200 – €3.400
Hoekwoning /
2-onder-1-kap (65 m2)
€3.750 – €4.400€4.300 – €5.300€3.000 – €4.500
Vrijstaande woning
(100 m2)
€5.000 – €7.000€7.000 – €8.250€5.000 – €6.750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten isoleren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Kosten dak laten isoleren per m2

Zoals eerder benoemd is de prijs van dakisolatie ook afhankelijk van het oppervlak van uw dak. Logischerwijs geldt hierbij; hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs. Desalniettemin kan er ook een korting worden gegeven bij het isoleren van daken met grote oppervlakte, juist door de omvang van de klus. Gemiddeld zijn de kosten voor het isoleren van uw dak zo tussen de €70,- en €140,- per m2. Onze experts verzekeren u voor deze prijs een uiterst veilige en zorgvuldige plaatsing van de dakisolatie en een hoogstaande service. Neem contact op met de vaklieden van Dakdekkers 24/7 voor meer informatie of de mogelijkheden voor het laten isoleren van uw dak(en).

Dak isoleren en subsidies

De Nederlandse overheid wil particulieren in ons land aanmoedigen om te investeren in energiebesparende maatregelen aan de woning. Deze investeringen hebben op langer termijn ook effect op het milieu en worden daarom beloond met een subsidie. Deze subsidie is mogelijk via de ISDE-regeling en hierop kan aanspraak worden gemaakt wanneer u investeert in minimaal twee energiebesparende maatregelen aan uw woning. Zo kunt u de isolatie van uw dak combineren met het laten installeren van zonnepanelen, een warmtepomp of bijvoorbeeld een zonneboiler. Er gelden minimale isolatiewaarden voor de isolatiemaatregelen waaraan u dient te voldoen om de subsidie te ontvangen. Voor meer informatie en de overige voorwaarden m.b.t. deze subsidie kunt u terecht op de website van het RVO.

De subsidie voor dakisolatie per m2 bedraagt vanaf 1 januari 2022 €30,- per m2.

Verschillende soorten isolatiematerialen

Het isoleren van uw dak kan met behulp van verschillende soorten isolatiemateriaal. Afhankelijk van uw type woning, uw voorkeur en onze bevindingen na een dakinspectie zal er gekozen worden voor het materiaal wat het meest passend is. Er zijn verscheidene soorten materiaal welke gebruikt worden voor de isolatie van daken. Materialen met een hoge isolatiewaarde zoals PUR of PIR hebben als voordeel dat een dunne laag al voldoende isolatie geeft. Een groot nadeel is dat deze materialen niet erg milieuvriendelijk zijn en dit vaak wel een van de vereisten is van particulieren. Logisch ook, want u investeert o.a. in dakisolatie om een steentje bij te dragen voor het milieu. Milieuvriendelijke vormen van isolatiemateriaal zijn bijvoorbeeld houtvezel, vlas, glaswol, steenwol of minerale wol.

Wilt u meer informatie over welk soort isolatiemateriaal het best geschikt is voor uw dakisolatie? Neem contact op met de professionals van Dakdekkers 24/7!

Zoldervloer laten isoleren

Een alternatief voor het isoleren van uw dak, is het isoleren van uw zoldervloer. Is de zolder geen veelgebruikte ruimte en vind u de installatie van dakisolatie een te intensieve of kostbare klus? Denk dan eens na over het isoleren van uw zoldervloer. De experts van Dakdekkers 24/7 zorgen voor een goed geïsoleerde zoldervloer in combinatie met een goede ondervloer om het verlies van warmte via de zolder fors te verminderen. 

Ook het isoleren van uw zoldervloer is een klus die de nodige zorgvuldigheid vereist en daarom het best kan worden uitgevoerd door ervaren professionals. Neem contact op met Dakdekkers 24/7 voor de mogelijkheden.

Dak laten isoleren door Dakdekkers 24/7

Wilt u verzekerd te zijn van een professionele en veilige isolatie van uw dak(en) door een ervaren dakdekkersbedrijf? Wanneer u kiest voor Dakdekkers 24/7, kiest u voor kwaliteit. Onze experts zorgen ervoor dat de klus onder strenge veiligheids- en kwaliteitseisen wordt uitgevoerd en streven naar het beste resultaat: een goed geïsoleerde woning met energiebesparing als voordeel. Voor zowel alle voorbereidende als uitvoerende werkzaamheden rondom uw dakisolatie kunt u terecht bij Dakdekkers 24/7. Jarenlange ervaring en expertise in ons vak heeft ervoor gezorgd dat vele klanten u zijn voorgegaan.

Bel of email ons voor meer informatie over het laten isoleren van het dak van uw woning, kantoor-, bedrijfs- of fabriekspand. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-40125121 of emailadres info@dakdekkers247.nl.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.