Soorten dakwerken en prijzen

Als het aankomt op dakwerken zijn er allerlei soorten mogelijkheden om uw dak te vernieuwen, te renoveren of te herstellen. Afhankelijk van de staat van het dak en de constructie zal er gekozen worden voor de meest passende werkwijze. De specialisten van Dakdekkers 24/7 hebben allround kennis en ervaring met alle soorten dak werkzaamheden die u kunt bedenken. Dit betekent dat u voor alle verschillende werkzaamheden aan uw dak bij ons terecht kunt!

De verschillende soorten dakwerken die wij uitvoeren en meer aanvullende informatie m.b.t. de verschillende werkzaamheden, leest u hier.

Ga snel naar

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Het plaatsen van nieuwe dakbedekking is nodig wanneer de oude dakbedekking niet meer naar behoren werkt vanwege beschadiging of slijtage. Logischerwijs zorgt het vervangen van de dakbedekking ervoor dat uw dak weer beschermd is tegen allerlei weersomstandigheden.
Wordt uw woning gerenoveerd en wenst u een nieuw uitstraling aan uw dak te geven? Ook dan kan het vernieuwen van de dakbedekking een juiste keuze zijn. 

Wanneer u besluit nieuwe dakbedekking te laten plaatsen, kunt u kiezen uit verschillende soorten dakbedekking, zoals dakpannen (meest gekozen), een leien dak of zinken dak. Naast deze meest gekozen opties is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor het zetten van een overzetdak. Let op: een overzetdak kan alleen geplaatst worden wanneer de staat van het dak, de dakconstructie en helling van het dak voldoen aan de gestelde eisen.

De gemiddelde prijzen voor het vervangen van dakbedekking incl. de levensduur van de materialen hebben we in een duidelijk overzicht voor u uiteengezet. Deze gemiddelde prijzen zijn per m2, inclusief BTW, de benodigde materialen en het verwijderen van oude dakbedekking. Ook de arbeidskosten van onze dakdekker zitten in deze gemiddelde berekening.

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m2
Plat of gebogen dak
Bitumen20 jaar€ 40
PVC40 jaar€ 53
EPDM40 jaar€ 45
Groendak60 jaar€ 50
Hellend of gebogen dak
Betondakpannen30 jaar€ 45
Leien40 jaar€ 65
Riet45 jaar€ 87
Kleidakpannen50 jaar€ 55
Aluminium50 jaar€ 70
Koper100 jaar€ 125
Zink125 jaar€ 57,50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. De prijzen zijn inclusief btw, materiaal, verwijderen oude dakbedekking en arbeid. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw dakbedekking? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakwerken en de prijzen

Dak reparatie

Is er sprake van schade aan uw dak door bijvoorbeeld een fikse storm? Voor het repareren van uw dak bent u aan het juiste adres bij de vaklieden van Dakdekkers 24/7. Reparatie van uw dak is mogelijk wanneer er geen nevenschade is ontstaan door de beschadiging of lekkage.

Bij dak reparatie denken we aan het plaatselijk vervangen van dakbedekking, dakgoten repareren of vervangen en andere kleine werkzaamheden.

De gemiddelde prijzen voor het (plaatselijk) repareren van het dak zijn afhankelijk van het soort dak dat gerenoveerd dient te worden, de mate van beschadiging en de benodigde materialen. Hieronder vind u een kort overzicht met de meest voorkomende dak herstellingen en de bijbehorende prijs.

Type dakherstellingGemiddelde prijs (excl. btw)
Daklekkage€ 30 – € 45 per uur
Dakgoot vervangen€ 30 – € 65 per lopende meter
Roofing herstellen€ 35 – € 57,50 per m²

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten repareren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte?

Dak reinigen

Een vervuild dak laten reinigen door een ervaren dakdekker zorgt ervoor dat uw dak weer een keurig nette uitstraling heeft en er bescherming geboden wordt tegen mosvorming m.b.v. een coating. Mosvorming en vervuiling van het dak zorgen ervoor dat het dak niet optimaal werkt. Mossen maken de dakbedekking poreus en daardoor kwetsbaar voor schade met lekkage(s) als gevolg. Het laten reinigen en ontmossen van uw dak zorgt er dus voor dat regenwater beter wordt afgevoerd en er aanzienlijk minder kans is op schade.

De gemiddelde prijs voor het laten reinigen van uw dak is afhankelijk van de te reinigen oppervlakte, de hoeveelheid vervuiling en mosvorming en het type reinigingsproduct waarmee gewerkt wordt. Onderstaand ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen voor het reinigen en/of ontmossen van uw dak.

Type dakreinigingKosten per m² (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Dak reinigen + ontmossen€ 8 – € 15
Dak reinigen + ontmossen en impregneren€ 15 – € 30
Dak reinigen + ontmossen en coaten€ 30 – € 40

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten reinigen en/of ontmossen van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dak isoleren

Uw dak is een groot onderdeel van de isolatie van uw woning en door deze aan te brengen in de woning of te vernieuwen, verhoogt u de isolatiewaarde van uw woning. En daarmee de totaalwaarde van uw woning. Naast het extra wooncomfort wat deze betere isolatie met zich meebrengt, zal u ook nog eens aanzienlijk gaan besparen op uw energierekening. De kachel hoeft minder aan en dat kent toch alleen maar voordelen? Kortom, zowel uw portemonnee als het milieu worden beter door uw goed geïsoleerde dak! Het is hierbij uiteraard wel van belang dat de dakisolatie professioneel en zorgvuldig wordt aangebracht in uw woning, kies daarom voor Dakdekkers 24/7.

De kosten voor het isoleren van uw dak zijn afhankelijk van o.a. uw woningtype, soort dak en de totale oppervlakte van het dak. Voor het (opnieuw) isoleren van een hellend dak in geval van een tussenwoning betaalt u gemiddeld €4500,-. Om meer inzicht te geven in de gemiddelde kosten bij verschillende type woningen is onderstaande tabel voor u opgemaakt:

WoningtypeBinnenzijde hellend dakBuitenzijde hellend dakPlat dak
Tussenwoning (50 m2)€ 3.000 – € 3.750€ 3.500 – € 4.250€ 2.200 – € 3.400
Hoekwoning / 2-onder-1-kap (65 m2)€ 3.750 – € 4.400€ 4.300 – € 5.300€ 3.000 – € 4.500
Vrijstaande woning (100 m2)€ 5.000 – € 7.000€ 7.000 – € 8.250€ 5.000 – € 6.750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten isoleren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Kosten dak laten isoleren per m2

Zoals eerder benoemd is de prijs van dakisolatie ook afhankelijk van het oppervlak van uw dak. Logischerwijs geldt hierbij; hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs. Desalniettemin kan er ook een korting worden gegeven bij het isoleren van daken met grote oppervlakte, juist door de omvang van de klus. Gemiddeld zijn de kosten voor het isoleren van uw dak zo tussen de €70,- en €140,- per m2. Onze experts verzekeren u voor deze prijs een uiterst veilige en zorgvuldige plaatsing van de dakisolatie en een hoogstaande service. Neem contact op met de vaklieden van Dakdekkers 24/7 voor meer informatie of de mogelijkheden voor het laten isoleren van uw dak(en).

Dak isoleren door Dakdekkers 247

Daklicht plaatsen

Het plaatsen van een daklicht in uw woning verbetert het natuurlijke lichtinval in uw woning. Hier behaalt verschillende voordelen mee: meer wooncomfort en minder lampen nodig om de woning te verlichten, waardoor uw energierekening lager wordt. Het plaatsen van een daklicht kan in verschillende vormen gerealiseerd worden:

Type daklichtGemiddelde prijs (excl. btw)
Dakkoepel (60 x 60 cm)€ 375 – 500
Dakraam (114 – 118 cm)± € 400
Lichtstraat€ 1.700 – € 5.250
Dakkapelvanaf € 3.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van een daklicht of dakkapel? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Schoorsteen vegen

Het onderhouden van uw schoorsteen is van groot belang voor de levensduur van de schoorsteen en uiteraard om de kans op schoorsteenbranden en CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. Het laten vegen van uw schoorsteen draagt hier in bij. Met een goed onderhouden schoorsteen zal de verwarming van uw woning ook efficiënter zijn. Hoewel het vegen van uw schoorsteen een klus lijkt die u zelf kunt doen, is het belangrijk dat de juiste techniek en werkwijze gehanteerd wordt. Kies er daarom voor om uw schoorsteen te laten reinigen door een ervaren dakdekker van Dakdekkers 24/7.

Soort werkzaamhedenGemiddelde prijs (excl. btw)
Eén schoorsteenkanaal reinigen€ 50 – € 100
Jaarlijkse verplichte reiniging cv-ketel + schoorsteen€ 100 – € 150
Camera inspectie€ 90

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vegen van uw schoorsteen? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Schoorsteen-verwijderen.png

Nieuwe dakconstructie plaatsen

Het compleet vernieuwen van de dakconstructie valt onder de noemer dakrenovatie. Wanneer de dakconstructie is aangetast door extreme weersomstandigheden, lekkage of ernstig achterstallig onderhoud is het volledig vernieuwen van het dak meestal beter dan plaatselijke vervanging. Bij een grote verbouwing en het toevoegen van een ruimte op zolder of een nieuw type dak is het volledig vernieuwen van de dakconstructie vaak ook een vereiste.

Afhankelijk van de benodigde materialen en werkzaamheden kunnen de kosten voor het plaatsen van een nieuwe dakconstructie erg verschillen. De meest voorkomende werkzaamheden incl. bijbehorende gemiddelde kosten, vind u in onderstaande tabel:

Soort werkzaamhedenSoort werkzaamheden
Hellend dak
Vernieuwen dakconstructie€ 1.650 / m³
Vernieuwen spanten€ 2.000 / m³
Vernieuwen gordingen€ 1.850 / m³
Vernieuwen kepers€ 1.750 / m³
Vervangen muurplaatVanaf € 675 per lopende meter
Plat dak
Vernieuwen basislaag€ 5 / m²
Vernieuwen glasvlies onderlaag€ 6 / m²
Vernieuwen dampdrukkende lagen€ 5 / m²
Vernieuwen dampschermen€ 10 – 18 / m²
Onderdak
Vernieuwen onderdak€ 10 – 15 / m² (enkel materiaalkosten)

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van een (gedeeltelijke) nieuwe dakconstructie? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakwerk kosten van verschillende soorten dakwerken

Dakwerken kosten

Zoals u hebt kunnen lezen, zijn er talloze werkzaamheden aan het dak die de ervaren professionals van Dakdekkers 24/7 voor u kunnen uitvoeren. Onze medewerkers hebben ruime ervaring en allround kennis over alles wat met dak werkzaamheden te maken heeft, zo bent u verzekerd van een professionele en kwalitatieve uitvoering van uw project.

Omdat de prijzen voor de verschillende werkzaamheden aan het dak enorm uiteenlopen, hebben we onderstaand overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per soort werkzaamheid:

Type dakwerkGemiddelde prijs (excl. btw)
Nieuwe dakbedekking€ 30 – € 200 per m²
Nieuwe dakconstructie€ 600 – € 2.000 per m³
DaklichtVanaf € 375
Dakisolatie€ 18 – € 110 per m²
Dakreiniging€ 8 – € 40 per m²
Schoorsteen vegen€ 50 – € 150
DakherstellingVanaf € 30

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor uw dak project? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Veelgestelde vragen

Wanneer u niet thuis bent in de verschillende dak werkzaamheden is het niet gek dat u vragen heeft n.a.v. de informatie op deze pagina. Om de meest voorkomende vragen direct te voorzien van een antwoord, hebben we voor u een lijstje met veel gestelde vragen gemaakt. Lees deze door om te ontdekken of het antwoord op uw vraag hier te vinden is.

Dit is afhankelijk van het type werkzaamheden. Gaat het om een reparatie aan het dak i.v.m. (beginnende) lekkage? Dan is het van groot belang dat de werkzaamheden zo snel mogelijk uitgevoerd worden om ernstige schade te beperken of te voorkomen. Wilt u uw volledige dak laten renoveren of vernieuwen, maar is er (nog) geen sprake van gevaar of lekkage? Dan is het slim om het dak te laten aanpakken bij droge en warme weersomstandigheden, om het project soepeler en efficiënter te laten verlopen.

In de praktijk blijkt het zelf uitvoeren van dakwerken lastiger en gecompliceerder dan men denkt. Het renoveren, repareren of (gedeeltelijk) vernieuwen van een dak is zeer specialistisch werk waar ook de nodige veiligheidseisen bij om de hoek komen. Wilt u zeker zijn dat het dakwerk professioneel en kwalitatief wordt aangepakt en hierbij een streng oog is op de veiligheid? Kies er dan voor om uw dakwerken te laten uitvoeren door een ervaren vakspecialist van Dakdekkers 24/7!

Om de kosten van het plaatsen van uit te voeren dakwerken zoveel mogelijk te drukken, hebben we enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

  • Kwantumkorting
    Hebben buren of buurtgenoten ook daken die zij willen laten plaatsen, renoveren of vernieuwen? Dakdekkers 24/7 biedt u kwantumkorting wanneer wij meerdere daken kunnen behandelen.
  • Voorbereidende werkzaamheden
    Gaan er werkzaamheden aan uw dak uitgevoerd worden en bent u lichamelijk in staat om zelf ook werk te verzetten? Dan kunt u overwegen om bijvoorbeeld de oude dakbedekking zelf te verwijderen. Hiermee bespaart u onze dakdekker werk en bespaart u op de kosten.

Exacte prijs weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Wilt u meer weten over verscheidene dakwerken en de kosten? Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan en wij vertellen u precies wat uw project gaat kosten.

Wij proberen u binnen 24 uur te voorzien van een offerte op maat. Wij versturen uw persoonlijke offerte via de mail.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.