Dak coaten

Uw dakbedekking extra beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden en mos- en algengroei kan door middel van het laten coaten van uw dak. Een bijkomend voordeel is dat de coating vaak zorgt voor een nieuwe frisse uitstraling aan uw woning, zo slaat u twee vliegen in één klap. Alles over het laten coaten van uw dak door Dakdekkers 24/7 leest u hier.

Ga snel naar

Waarom een dak laten coaten?

Het dak van uw woning of pand biedt de grootste bescherming, maar betaalt daar wel een hoge prijs voor. Weeromstandigheden, gewicht van bladeren en takken, zonlicht… Dit zijn allerlei invloeden waaraan het dak wordt blootgesteld. Deze invloeden hebben hun doorwerking op de kwaliteit van uw dakbedekking en zorgen voor poreusheid. Poreuze dakbedekking is vatbaarder voor de hechting van algen, mossen en andere invloeden die op den duur lekkages en ergere schade veroorzaken.

Het laten reinigen en ontmossen van uw dakbedekking in combinatie met coaten zorgt ervoor dat er een nieuwe beschermende laag tegen deze invloeden wordt aangebracht én uw woning krijgt weer een frisse uitstraling.

Dak coaten

Voor- en nadelen dak coaten

Het laten coaten van uw dak geeft verschillende voordelen t.o.v. het geheel laten vernieuwen van uw dakbedekking. Het is wel van belang dat de staat van uw dakbedekking nog goed genoeg is om met een coating te worden behandeld. Hier leest u de voordelen en nadelen van het laten coaten van uw bestaande dakbedekking.

Voordelen dak coaten

Nadelen dak coaten

Vrijblijvende offerte?

Dak coaten kosten

De kosten voor het laten coaten van uw dak is afhankelijk van verschillende prijsfactoren. Zo is het soort dak (hellend dak of plat dak) samen met het oppervlak van uw dak van grote invloed op de prijs. Maar ook het soort coating (merk, kleur e.d.), de voorbereidende werkzaamheden en andere zaken zijn van invloed op de totale prijs.

Uw dak laten coaten gaat altijd in combinatie met reiniging/ontmossing van uw dak(en). Onderstaand ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen voor het reinigen en/of ontmossen van uw dak. We rekenen hier per m², zodat u zelf kunt berekenen wat uw gemiddelde kosten zullen zijn.

Type dakreinigingKosten per m² (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Dak reinigen + ontmossen en coaten€ 30 – € 40

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten reinigen en/of ontmossen van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Verschillende soorten dakcoating

Door de jaren heen is er een flinke ontwikkeling geweest in soorten dakcoating. Voor vrijwel iedere soort dakbedekking én ieders wens is er een toepasbare dakcoating te vinden. Wanneer u het dak laten coaten door een ervaren dakdekker kan deze u adviseren over de beste coating voor uw dak.

Speciale dakcoating

Er zijn ook dakcoatings welke naast de esthetische en beschermende voordelen nog meer handigheden bieden. Zo kunt u ervoor kiezen om een reflecteerbare dakcoating aan te brengen welke zorgt voor reflectie van zonlicht, wat resulteert in een koelere woning in de zomerperiode. Vind u het juist belangrijker dat de coating extra veel bescherming biedt aan de dakbedekking? Dan is een coating met een scheuroverbruggende werking mogelijk meer passend voor u.

Gezien het ruime aanbod dakcoatings en de verschillende toepasbaarheden, raden de experts van Dakdekkers 24/7 u aan om de mogelijkheden door te spreken met een specialist. 

Meer informatie? Neem contact op met een kundige dakdekker van Dakdekkers 24/7!

Werkwijze dak coaten door Dakdekkers 24/7

Het stappenplan voor het coaten van uw dak door Dakdekkers 24/7:

Stap 1 - Reiniging

Het laten coaten van uw dak gaat altijd in combinatie met een intensieve reiniging (en ontmossing wanneer nodig) van het dak. Het is belangrijk dat de dakbedekking volledig schoon én droog is om de coating goed en probleemloos te laten hechten aan de dakbedekking.

Stap 2 – Droogtijd

Na de reiniging laten we de dakbedekking goed drogen om te kunnen beginnen met coaten.

Stap 3 – Coating aanbrengen

Nu wordt de coating zorgvuldig en efficiënt aangebracht.

Dakdekker aan het werk op schuin dak

Zijn alle daken geschikt voor een coating?

Een coating kan vrijwel op alle soorten dakbedekking worden aangebracht. Speciaal voor dakbedekkingssoorten die meer poreus zijn, zoals sneldakpannen of betondakpannen, zijn er coatings beschikbaar die extra goed indringen in de poreuze ondergrond. Ook voor keramische dakpannen en kunstleien is er een toepasbare coating beschikbaar.

Geglazuurde dakpannen en kunstleien welke asbest bevatten zijn niet geschikt om te laten coaten. Geglazuurde dakpannen zijn voorzien van een extra beschermlaag waarop coating niet kan hechten. Kunstleien die asbest bevatten mogen logischerwijs niet gereinigd worden (wegens het asbest) en kunnen daardoor niet gecoat worden.

Dakcoating laten aanbrengen door een professionele dakdekker

Werken op en aan een dak brengt verschillende risico’s met zich mee en is niet voor iedereen weggelegd. Wilt u zeker weten dat het aanbrengen van dakcoating kwalitatief en nauwkeurig gebeurt? Kies er dan voor om uw klus te laten uitvoeren door een ervaren en professionele dakdekker.

De experts van Dakdekkers 24/7 hebben ruime ervaring in het reinigen en coaten van allerlei typen en soorten daken. Extra bescherming van uw dak? Laat onze dakdekker uw dak coaten!

Offerte aanvragen dak coaten

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.