Daklekkage

Een lekkage is altijd vervelend, maar een dak lekkage is vaak ook nog eens lastig te achterhalen. Wanneer u zelf geen doe-het-zelver bent kan het detecteren van de lekkage een flink karwei zijn, laat staan het repareren van de lek en het renoveren van het dak. Gelukkig zijn daar de professionele vaklieden van Dakdekkers 24/7! Lees op deze pagina meer informatie over lekkage van uw dak en wat Dakdekkers 24/7 voor u kan betekenen.

Ga snel naar

Daklekkage met spoed verhelpen

Hebt u een lekkage aan uw dak geconstateerd? Onderneem zo snel mogelijk actie om verdere en/of blijvende waterschade te voorkomen of te beperken. Het is van groot belang om niet af te wachten bij een daklekkage, dit kan onomkeerbare schade veroorzaken en daarmee extra werk met zich meebrengen. De vakspecialisten van Dakdekkers 24/7 staan snel bij u op de stoep om de lekkage te detecteren en te zorgen voor een passende oplossing om de lekkage te verhelpen en herhaling te voorkomen. Lekkage in uw dak geconstateerd? Bel: 06-40125121, wij verhelpen uw lekkage snel!

Daklekkage

Een lekkage lokaliseren met een lekdetectie

De specialisten van Dakdekkers 24/7 beschikken over diverse technieken om de lekkage in uw dak(en) op te sporen. Zij zijn gecertificeerd om met deze apparatuur te werken en zo snel en efficiënt de bron van de lekkage te achterhalen. Dit wordt gedaan met behulp van ultrasoon onderzoek of thermografisch onderzoek. Het grote voordeel hiervan is dat er niets gesloopt hoeft te worden, waardoor extra werk voorkomen wordt. Na detectie van de lekkage wordt bekeken wat de beste oplossing is om de lekkage te verhelpen.

Vrijblijvende offerte?

Verscheidene oorzaken van een lekkend dak

Lekkage aan uw dak kan door verschillende oorzaken ontstaan. Het is niet altijd even gemakkelijk om de bron van een lekkage aan het dak te vinden, in sommige gevallen kan het slim zijn een lekdetectie te laten uitvoeren. Zo wordt de oorzaak van de lekkage vastgesteld zonder schade aan te brengen. De specialisten van Dakdekkers 24/7 kunnen dit voor u verzorgen.

We zien dat lekkage aan het dak optreedt wanneer de dakbedekking beschadigd is en water doorlaat. Beschadiging aan de dakbedekking wordt meestal veroorzaakt door ouderdom van de materialen of door (extreme) weersomstandigheden. Naast de dakbedekking kan het ook zijn dat de dakgoot of het daklood lekkage veroorzaakt. Een volle dakgoot kan geen water meer afvoeren en daklood dient onderhouden en tijdig vervangen te worden om lekkages te voorkomen.

Lekkage per soort dak

Verschillende soorten daken geven dus ook verschillende oorzaken van lekkages. Deze verschillende soorten lekkages vragen weer om verschillende soorten aanpak bij het herstel. Onderschat de dak werkzaamheden voor het herstellen van een lekkage niet en schakel een van onze specialisten in, zo bent u verzekerd van een kwalitatief en professioneel herstel van uw dak.

Per soort dak leest u hier de meest voorkomende redenen van dakschade:

Schuin dak

De meeste schuine daken zijn bekleed met dakpannen. Dakpannen kunnen scheuren of op andere wijze kapot gaan waardoor ze niet meer goed aansluiten. Het lek detecteren van binnenuit de woning is vaak moeilijk. De waterschade kan zich op een andere plek uiten dan waar de daadwerkelijke lekkage zich bevindt. Het is vaak nodig om het lek van buitenaf de woning te detecteren, een gevaarlijke en lastige klus. Laat dit uitvoeren door een specialist.

Plat dak

Bij een plat dak krijgt de dakbedekking veel te verduren door de weersomstandigheden, er is namelijk geen extra bescherming hiertegen. Wanneer er geen goede waterafvoer is en er water op plekken blijft staan, kan dit lekkage veroorzaken. Tussen de naden van de dakbedekking kan vocht, plantgroei of vorst (in de wintermaanden) kruipen wat ook een veelvoorkomende reden van lekkage is bij platte daken.

Hoe herken je een dak lekkage?

We zien helaas dat een lekkage aan het dak geregeld pas laat aan het licht komt. In veel woningen wordt de zolder niet dagelijks gebruikt en daardoor valt eventuele vochtschade niet direct op. Wanneer de lekkage geconstateerd wordt, is dit vaak aan de hand van vochtplekken in het plafond. In sommige gevallen wordt een lekkage aan het dak pas dermate laat ontdekt dat behang van muren begint los te laten of er schimmelvorming is opgetreden in de woning. De lekkage van het dak zorgt ervoor dat vocht in de dakisolatie, het plafond en de muren trekt. Het vocht in de muren zorgt uiteindelijk voor loslatend behang en/of schimmelvorming in het pand.

Wat zijn de gevolgen van dak lekkage?

Men zegt niet voor niets dat de natuur de grootste vijand is, dit geldt zeker ook voor water. Door lekkage aan uw dak komt er vocht uw woning binnen. Dit vocht dringt in het dak, de dakisolatie, plafonds en muren. Wanneer het vochtgehalte door lekkage in het dak boven de 25% komt, treedt er houtrot op in de dakconstructie. Dit kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw woning of bedrijfspand. Houtrot herkent u aan donkere (vocht)plekken in het hout of aan natheid van de balken. In veel gevallen kan houtrot plaatselijk hersteld worden, maar in ernstige gevallen kan het zijn dat de volledige dakconstructie van een pand vervangen dient te worden.

Is uw dakconstructie aangetast door houtrot als gevolg van lekkage? Dakdekkers 24/7 is gespecialiseerd in het herstellen en/of volledig vervangen van uw dakconstructie! Gegarandeerd een veilige en vakkundige uitvoer van dak herstel, dak renovatie en dak vervanging. Neem contact op.

Hoe een dak lekkage verhelpen?

Het constateren van een dak lekkage is vervelend, maar niet onoverkomelijk. Het is het belangrijkst dat de lekkage professioneel en kundig opgelost wordt. We raden u aan een expert in te zetten met de nodige ervaring om uw dak te repareren, renoveren of te vervangen. We leggen u in een notendop uit hoe Dakdekkers 24/7 een dak lekkage verhelpt:

Uw dak laten inspecteren

Werkwijze van onze dakdekkers

De vakspecialisten van Dakdekkers 24/7 gaan graag voor u aan de slag. We doen dit volgens een vaste werkwijze, zodat voor beide partijen duidelijk is wat er wanneer gebeurt. Hebt u besloten onze ervaren dakdekkers in te zetten voor uw klus? Dan werken wij volgens onderstaande stappen:

Offerte aanvragen

Uw aanvraag voor een offerte komt bij ons binnen per email, telefoon of middels het contactformulier verder op deze website. Onze professionals gaan direct voor u aan de slag.

Binnen 24 uur offerte op maat

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om snel te schakelen. Daarom ontvangt u van ons een offerte binnen 24 uur na uw offerteaanvraag. Hierin leest u o.a. welke werkzaamheden we zullen uitvoeren, de bijbehorende prijzen, tijdsplanning van het project en de mogelijke startdatum.

Indien nodig komen wij op locatie

Blijkt na telefonisch contact met elkaar dat er meer informatie nodig is voor een goed en compleet beeld van de klus? Geen probleem! We komen graag bij u op locatie om alles goed in kaart te brengen, zodat we zeker weten dat we zoveel mogelijk op voorhand hebben voorzien.

Vergelijken offertes

Wanneer u een offerte hebt aangevraagd bij meerdere bedrijven kunt u deze zorgvuldig vergelijken. Dakdekkers 24/7 garandeert u de juiste prijs/kwaliteit verhouding en wij vinden het belangrijk om zowel na ontvangst van de offerte als tijdens en na de klus klaar te staan om uw vragen te beantwoorden.

Samenwerking met Dakdekkers 24/7

Zodra u ons uw akkoord hebt gegeven op de offerte, plannen wij de klus in. We bevestigen de startdatum en onze vaklieden gaan die datum met enthousiasme van start om uw dak professioneel aan te pakken.

Oplevering project

Zodra de klus geklaard is zal er een grondige controle op de werkzaamheden worden uitgevoerd. Na deze controle is het dak professioneel gekeurd. We zorgen ervoor dat de werkplek volledig wordt opgeruimd en eventueel puin wordt afgevoerd. Na de oplevering van het project kunt u gaan genieten van uw professioneel, goed geïsoleerde dak(en).

Kosten daklekkage verhelpen

Het verhelpen van daklekkage met minimale of niet bestaande nevenschade kan door een reparatie. De dakbedekking wordt gerepareerd, maar we raden aan om op langer termijn na te denken over renovatie van de volledige dakbedekking. Aan welke prijs kunt u denken als het gaat om het repareren van het dak na lekkage? Dit ziet u in onderstaande tabel met gemiddelde prijzen incl. arbeid en excl. BTW:

Reparatie hellend dak
Dakpannen€100 – €200
Leien€300 – €450
Overzet dak€50 – €70
Reparatie plat dak
EPDM€225 – €260
Bitumen€230 – €270

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten repareren van uw dak na lekkage? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakrenovatie

Ben ik verzekerd voor het herstel van daklekkage?

In Nederland is men verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten wanneer men in het bezit is van een eigen woning of (kantoor)pand. De inboedelverzekering is hier een van. De inboedelverzekering voor een dak lekkage? Jazeker. Dit klinkt misschien wat gek, maar de inboedelverzekering bevat een verplichte dekking van materiële schade veroorzaakt door verscheidene oorzaken. Waaronder insijpelend vocht door lekkage. Lekkage aan uw dak is dus altijd verzekerd. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Zo bent u dus verzekert voor de schade die veroorzaakt is door de dak lekkage. De reparatiekosten, renovatiekosten of vernieuwingskosten van het dak zijn dus wél voor eigen rekening. Daarnaast kan de verzekering vragen om te bewijzen dat de lekkage niet ontstaan is door achterstallig onderhoud.

Lekkage aan het dak voorkomen? Handige tips van Dakdekker 24/7

Om lekkage aan uw dak voor te zijn en daarmee verdere problemen te voorkomen, hebben we een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet:

Schoonhouden van dakgoten

Een dakgoot kan verstopt raken door vuil en bladeren. De dakgoot kan dan niet voldoende of geen water afvoeren en zo ontstaat er lekkage. Is uw dakgoot kapot? Laat deze dan zo snel mogelijk vervangen om verdere schade als gevolg te voorkomen.

Controleren van het dak

Wanneer u lichamelijk hiertoe in staat bent is het slim om in de droge maanden eens op verkenning uit te gaan op het dak. Zo kunt u na gaan of er slijtage of beschadiging aan het dak of aan de dakbedekking te zien is en hierop actie ondernemen.

Controleer de omgeving van het dak

Houd goed in de gaten of bomen en/of andere begroeiing in de buurt van het dak geen overlast geeft. Het gewicht van een of meerdere grote takken met natte bladeren kan op den duur schade en dus lekkage veroorzaken.

Dakpannen goed vast

Kijk eens na of de dakpannen op uw dak goed vast liggen. Is dit niet het geval? Begin niet zelf aan deze gevaarlijke klus! Schakel een ervaren vakspecialist in van Dakdekker 24/7.

Kies voor duurzaam en goed materiaal

Goedkoop is duurkoop, een welbekend gegeven. Wordt uw dak door ons gerepareerd, gerenoveerd of vernieuwd? Dan nemen wij graag de verschillende keuzes in materiaal met u door. Uiteraard maakt u de uiteindelijke beslissing, maar wij adviseren u uiteraard wat het beste materiaal met de langste duurzaamheid is voor de werkzaamheden aan uw dak.

Professionele preventieve controle

Wilt u zeker zijn van een veilig, droog en warm huis in de herfst- en wintermaanden? Laat uw woning controleren door een ervaren dakdekker om lekkages en eventuele andere schade voor te zijn. Neem direct contact op met een professional van Dakdekker 24/7 om uw preventieve controle in te plannen!

Waarom u kiest voor Dakdekkers 24/7

Ons dakdekkersbedrijf is al jaren succesvol in het bijstaan van particulieren en bedrijven op het gebied van dak werkzaamheden. Of het nu gaat om een klein dak van een particuliere woning of het dak van een complete fabriek, een plat dak of een hellend dak, onze gecertificeerde en ervaren dakdekkers zorgen ervoor dat het dak (weer) in perfecte staat is om allerlei weersomstandigheden en andere factoren aan te kunnen. Jarenlange ervaring, precisie in ons vak en het bieden van een allround dak-service maakt dat vele tevreden klanten u voor gingen. Word u ook een van onze tevreden klanten? Neem contact met ons op om te bespreken wat Dakdekkers 24/7 voor u kan betekenen.

Daklekkage? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.