Dak verhogen

We zien geregeld woningen voorbij komen waar de zolder net te laag is om deze als kamer te kunnen laten functioneren. Of situaties waar mensen extra bergruimte missen in hun pand. Het verhogen van het dak kan in dergelijke situaties een slimme keuze zijn. Maar hoe werkt het verhogen van het dak, waar dient u rekening mee te houden en wat zijn de gemiddelde kosten voor dit project? Deze informatie en nog veel meer leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Gemiddelde kosten dak verhogen

Het laten verhogen van uw dak hoeft niet altijd een groot project te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden met ieder een eigen prijskaartje. Naast de verschillende opties voor het verhogen van uw dak zijn er ook talloze keuzes die de prijs kunnen drukken of juist hoger doen uitvallen. Om een beeld te geven van de gemiddelde kosten hebben we onderstaand voor u o.a. verschillende situaties geschetst incl. de bijbehorende prijzen per project en een overzicht gemaakt van prijsbepalende factoren.

Prijsvoorbeelden

 • Uw pand met een plat dak laten verhogen met een plat dak
  Heeft uw woning een plat dak en wenst u deze te laten verhogen met een extra verdieping? In het meest gunstige geval hoeft de dakconstructie van de woning niet te worden vernieuwd, waardoor u alleen de kosten heeft voor het ophogen van de woning incl. het dak. De gemiddelde totaalprijs voor een dergelijk project ligt zo rond de €25.000,-.
 • Verhoging van een relatief oud dak
  Bezit u een pand met een oud dak en wenst u het dak te laten verhogen? In veel van deze gevallen is de dragende constructie niet toereikend om de verhoging te kunnen dragen. Daarom zal ondersteuning van de dragende constructie of zelfs volledige vervanging van de dakconstructie een vereiste zijn. Deze extra werkzaamheden zijn kostbaar en tijdrovend.
  De gemiddelde totaalprijs voor een dergelijk project ligt zo rond de €35.000,-.

Variabele prijzen

De verschillende keuzes in het geval van verhoging van het dak zorgen er ook voor dat er veel stelposten zijn in een dergelijk project. Verschillende prijzen zijn variabel en vooral afhankelijk van de keuzes die u wenst te maken of die u wenst te volgen n.a.v. professioneel advies van onze dakdekker.

Veel mensen vergeten dat er naast de materiaalkosten, arbeidskosten en voorrijkosten ook nog kosten zullen zijn voor de dakinspectie en constructeur. Kiest u ervoor om uw project te laten uitvoeren door Dakdekkers 24/7? Daar behaalt u voordeel mee! De inspectie van het dak en de berekening van een professionele constructeur zijn voor u inbegrepen in de totaalprijs van het project. Da’s nog eens mooi meegenomen.

Prijsbepalende factoren

Omdat er talloze opties aanwezig zijn op het gebied van dak verhoging, is het goed om te weten welke factoren invloed hebben op de totale prijs. Er is veel mogelijk, maar in dit geval geldt zoals vaak: hoe gekker, hoe kostbaarder.

De prijsbepalende factoren bij het verhogen van uw dak zijn:

Met bovenstaande punten hebben we slechts een handvol van alle prijsbepalende factoren. Zou u graag meer informatie willen over welke zaken nog meer van invloed zijn op de totale prijs voor uw dak verhoging of wenst u met een professionele dakdekker te spreken over de opties voor uw woning of pand? Neem contact met ons op, we nemen graag de tijd om u te voorzien van meer informatie en gratis advies. Aanvullend bieden wij u een gratis offerte aan om uw project voor u vakkundig uit te voeren.

Afwerking van het dak

Zoals we hierboven genoemd hebben is het soort afwerking van het nieuwe dak ook een prijsbepalende factor. Er is tegenwoordig een ruim aanbod in verschillende typen dakbedekking en de prijzen hiervoor lopen enorm uiteen. Voor de afwerking van het dak en de eventuele extra gecreëerde ruimte dient u te rekenen op een prijs van gemiddeld €450 – €600 per vierkante meter.

Dak verhogen

Waarom een dak verhogen?

Het verhogen van uw dak geeft verschillende voordelen en is in veel gevallen een interessante keuze om meer (leef)ruimte te creëren in een woning of pand. We zien dat in veel gevallen het verhogen van het dak ervoor zorgt dat de vliering of zolder ruim vergroot, waardoor hier een of meerdere kamers kunnen worden gerealiseerd. Deze extra woonruimte kan zomaar betekenen dat u niet meer hoeft te verhuizen, dat scheelt een flinke investering en klus.

De grootste voordelen die u behaalt door uw dak te laten verhogen:

Vrijblijvende offerte?

Dak verhogen plat of schuin dak

Er zijn allerlei verschillende soorten daken, dus ook veel verschillende mogelijkheden als u zich gaat verdiepen in het laten verhogen van uw dak. Heeft uw woning of pand een plat dak? Dit biedt andere opties dan een pand met een schuin dak. De mogelijke opties voor het verhogen van uw dak bij verschillende soorten daken, leest u hier:

Het verhogen van uw huidige platte dak kan op twee manieren.

Extra verdieping afgewerkt met een plat dak

Op een plat dak kunt u een volledige verdieping toevoegen. Dit kan over de gehele oppervlakte van het dak, maar u kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk te verhogen. Wilt u dezelfde uitstraling aan uw woning behouden of een daktuin of dakterras toevoegen? Dan is het slim om weer een plat dak aan te laten leggen op de nieuwe verdieping.

Extra verdieping afgewerkt met een schuin dak

Het is ook een mogelijkheid om de verhoogde verdieping af te werken met een schuin dak. Onder het schuine dak creëert u nog wat extra leefruimte wat soms als voordeel meeweegt in de keuze hiervoor. Een schuin dak kan worden afgewerkt met veel verschillende soorten dakbedekking en zo kan de gewenste uitstraling aan de woning behaalt worden. De uitstraling van uw woning kunt u ook veranderen door eens te kijken naar de verschillende typen schuine daken:

Dak verhogen schuin dak

Voor het verhogen van uw huidige schuine dak leest u hier verschillende mogelijkheden.

Dakkapel

Het laten plaatsen van een dakkapel valt ook onder het verhogen van uw dak. Een dakkapel is een slimme keuze wanneer u beperkt extra ruimte wenst te creëren zonder hiervoor rigoureuze veranderingen aan het dak te laten doen. Een dakkapel kan worden afgewerkt met een plat, schuin of puntdak zodat deze mooi past bij de rest van uw woning.

Nokverhoging

Van een schuin dak naar een plat dak

Ook kunt u overwegen om uw huidige schuine dak te verhogen en af te laten werken met een plat dak. Dit geeft u de mogelijkheid om een daktuin- of terras aan te leggen en nog meer ruimte te creëren, zowel binnen als buiten dus.

Van een schuin dak naar een mansardedak

Het veranderen van het type dak op uw woning kan ook aanzienlijk meer ruimte bieden. De verandering van een authentiek zadeldak naar een mansardedak biedt direct meer ruimte simpelweg door het ontwerp van het mansardedak.

De professionals van Dakdekkers 24/7 staan graag voor u klaar om samen met u te bekijken wat de mogelijkheden zijn in uw geval om het dak van uw pand te laten verhogen. Wenst u gratis en vrijblijvend advies of zou u graag uw vragen eens stellen aan kwaliteitsvakmannen? Neem contact met ons op of mail ons!

Werkwijze dak verhogen

Zo hebt u kunnen lezen dat er veel verschillende keuzes zijn bij het verhogen van uw dak. Per type dak verhoging wordt uiteraard een andere werkwijze gehanteerd. De professionals van Dakdekkers 24/7 hebben jarenlange ervaring in deze verschillende werkwijzen. We hanteren een duidelijk en efficiënt stappenplan om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Werkwijze van onze dakdekkers:

Stap 1 - Controleren van de constructie

Het controleren van de constructie van het pand is een vereiste alvorens er gestart kan worden met het project. De constructie van het pand is leidend of de gewenste werkzaamheden direct uitgevoerd kunnen worden of dat er aanvullende werkzaamheden vereist zijn aan de constructie. In dit laatste geval zorgt onze dakdekker voor ondersteunende balken om de constructie te verstevigen. Is er een vergunning nodig voor de dak verhoging? Dan kan een controle door een architect onderdeel uitmaken van het vergunningsproces.

Stap 2 - Voorbereiding dakconstructie

De verhoging van het dak wordt nauwkeurig opgemeten en afgetekend, waarna de dakdekker de dakbedekking incl. eventueel aanwezig isolatiemateriaal verwijdert. Nu wordt het gat gemaakt om de dak verhoging te kunnen realiseren.

Stap 3 - Verhoging van het dak plaatsen

In geval van een prefab dak verhoging is de verhoging vaak al vooraf geprepareerd door onze dakdekker. Dit wordt in ons atelier verzorgd, zodat bij plaatsing de afwerking geen extra tijd in beslag neemt. Laat u een dak verhoging op maat maken? Dan zal onze dakdekker de uitbouw ter plaatse uit tekenen, maken en afwerken. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm van de dakverhoging.

Stap 4 - Afwerking van de dakverhoging

De afwerking van de dakverhoging wordt in de meeste gevallen ook naar uw wens verzorgd door onze dakdekker. We zorgen voor een kwalitatieve dakbedekking, isolatie en gevelbekleding. Uiteraard zorgt onze dakdekker ervoor dat uw dakverhoging volledig waterdicht is én blijft (hierop geldt garantie!).

Rieten dak

Vergunning nodig voor het verhogen van uw dak?

Voor alle vormen van het verhogen van uw dak is een omgevingsvergunning vereist. Het is van belang dat deze vergunning is afgegeven alvorens het project start. Vrijwel altijd is voor de aanvraag van een omgevingsvergunning o.a. een constructieberekening nodig. Deze constructieberekening dient door een ervaren constructeur te worden opgemaakt en dient als aantoning dat de constructie stevig genoeg is om de aanpassingen te dragen. Wanneer de constructie niet sterk genoeg blijkt, zal de constructeur zorgen voor een constructieberekening incl. tekening in het constructierapport. Dit is leidend in de werkzaamheden om de constructie stevig en veilig te maken alvorens de verhoging aan het dak kan en mag plaatsvinden.

Voorwaarden vergunning dak verhogen

Het is handig om goed geïnformeerd te zijn over de voorwaarden om een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. De meest voorkomende voorwaarden vind u hier, maar let op: per gemeente verschillen deze voorwaarden. Het ontvangen van een vergunning voor een dakverhoging is vaak afhankelijk van:

Wij helpen u met de aanvraag van de vergunning

In de aanvraag verwerkt u de plannen voor uw project incl. bouwtekeningen, constructieberekening(en) en zoveel mogelijk aanvullende informatie. Hebt u hierover vragen of wilt u hierover meer informatie? Onze dakdekkers helpen u graag verder.

Wilt u het aanvragen van de vergunning volledig uit handen geven? Geen probleem! Onze ervaren dakdekkers kennen dit proces op hun duim en zorgen ervoor dat dit voor u geregeld wordt. Wij maken in dit proces gebruik van de diensten van onze eigen constructeur. Hier zullen additionele kosten voor worden gerekend. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Prefab dakopbouw

Een vrij nieuwe ontwikkeling op het gebied van dakverhoging is de prefab dakopbouw. Dit is een zogezegd kant-en-klaar model welke vooraf in onze werkplaats voor u in elkaar gezet wordt. De opbouw is verkrijgbaar in een aantal standaard afmetingen en kleuren. Wijkt uw voorkeur af van deze standaard afmetingen? Dan is een prefab dakopbouw niet de juiste keuze voor u.

Het voordeel van de prefab dakopbouw is dat deze snel geplaatst is op locatie dankzij de voorbereidende werkzaamheden die al hebben plaatsgevonden. Het plaatsen van een prefab dakopbouw kost aanzienlijk minder manuren dan een handgemaakte dakverhoging, daar staat wel tegenover dat u genoodzaakt vast zit aan vooraf bepaalde afmetingen en kleuren.

Enkelzijdig of dubbelzijdig verhogen met een prefab nokverhoging

Het verhogen van de nok is zowel enkelzijdig als dubbelzijdig mogelijk met een prefab dak. Het voordeel hiervan is dat het project geen weken tijd in beslag neemt en u in vrij korte tijd een dakverhoging hebt gerealiseerd. Wel is het zo dat ook in dit geval u gebonden bent aan standaard afmetingen en kleuren, hoewel er wel meer mogelijkheden zijn met oog op de dakafwerking. 

Wilt u meer informatie over een enkelzijdige of dubbelzijdige prefab nokverhoging of bent u benieuwd of deze mogelijkheid past bij uw woning of pand? Onze dakdekkers informeren u graag!

Vrijblijvende offerte dakverhoging opvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.