EPDM dakbedekking

Een vrijwel onderhoudsvrije dakbedekking met een lange levensduur is EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking zien we veel bij platte daken en is vanwege zijn elasticiteit en flexibiliteit ideaal. Meer kenmerken en informatie over EPDM dakbedekking en het laten plaatsen hiervan leest u hier.

Ga snel naar

Kosten EPDM dakbedekking

De kosten voor het laten plaatsen van EPDM dakbedekking zijn vooral afhankelijk van het oppervlakte van het dak, het type dak en het soort EPDM. Ook de verdere voor- en afwerking van het dak is van invloed op de totaalprijs. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van EPDM dakbedekking. EPDM op zichzelf volstaat als volledige dakbedekking, maar kan ook worden gebruikt als dakbedekking onder een groendak. Door enkele voorbeelden van verschillende situaties te schetsen incl. de bijbehorende gemiddelde kosten, hopen we u een beter beeld te geven. Deze gemiddelde kosten zijn berekend op basis van een gemiddeld dak in Nederland (50 m2) incl. BTW en arbeidskosten.

WerkzaamhedenKosten
Zelf verwijderen en EPDM laten plaatsen€ 1.100 – € 1.500
Verwijderen en plaatsen EPDM€ 1.500 – € 2.100
Verwijderen en plaatsen EPDM en groendak€ 3.300 – € 4.750

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van EPDM dakbedekking? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

EPDM dakbedekking

Waarom u kiest voor EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is erg duurzaam en gaat tot wel 30 jaar mee. EPDM is een synthetisch rubbersoort en is daardoor goed elastisch en bestand tegen grote temperatuurverschillen. Dit maakt de kans op scheuren kleiner en de duurzaamheid langer. EPDM dakbedekking kan in één op maat gemaakt stuk geplaatst worden op het dak. De keuze voor EPDM is geschikt voor platte daken, zowel klein als enorm. Van garage of schuur tot een complete fabriek kan worden voorzien van EPDM dakbedekking. Wilt u weten of EPDM de geschikte soort dakbedekking voor uw project is? Neem contact met ons op en ontvang gratis en vrijblijvend advies van een professionele dakdekker.

EPDM dakbedekking laten plaatsen

Er zijn verschillende werkwijzen mogelijk bij het plaatsen van een EPDM dakbedekking. Doorgaans wordt gewerkt met EPDM folie, dit is op maat gemaakte folie dakrubber. Deze kunnen overlappend aan elkaar geplaatst worden in het geval van een dak met een groot oppervlak.

Kiest u voor een ervaren dakdekker van Dakdekkers 24/7? Dan krijgt u advies op maat en zullen we samen met u bekijken wat de beste keuze is m.b.t. materiaal en de wijze van plaatsing. De drie mogelijke toepassingen van EPDM dakbedekking zijn:

EPDM lijmen

Bij voorkeur wordt de EPDM direct aan de onderliggende laag bevestigd. Dit is alleen mogelijk wanneer deze ondergrond geschikt is voor verlijming. Is dit niet het geval? Dan is het plaatsen van een tussenlaag noodzakelijk.

EPDM met ballastlaag

Bij deze methode worden de folies los neergelegd direct op het dak. De folies worden verzwaard met behulp van een gewichtige laag, zoals grind of kiezels.

Mechanische bevestiging

Deze bevestigingsmethode houdt in dat de EPDM met behulp van schroeven vastgemaakt wordt aan het dak. De schroeven gaan door de EPDM en isolatielaag om zo direct aan het dak bevestigd te worden. Deze methode wordt steeds vaker toegepast, omdat een ervaren dakdekker deze klus snel klaart.

Vrijblijvende offerte?

Zelf dakrubber plaatsen

Overweegt u om uw dak zelf van dakrubber te voorzien? Houdt u er dan vooraf rekening mee dat het een arbeidsintensieve klus is die enkele ervaring vereist. Zo kan een ervaren doe-het-zelver op zich een poging wagen, rekening houdende met veiligheid, de juiste materialen en met oog op de juiste bevestigingstechniek. Hebt u niet voldoende ervaring op het gebied van dakbedekking? Laat het plaatsen van EPDM voor u uitvoeren door een ervaren specialist van Dakdekkers 24/7. Zo bent u verzekerd van een professionele en efficiënte plaatsing van de dakbedekking en hebt u garantie op het geleverde werk. Kiest u voor Dakdekkers 24/7, dan kiest u voor kwaliteit.

Voordelen plaatsing EPDM door ervaren dakdekker van Dakdekkers 24/7

Naast de kwalitatieve uitvoering van het project zijn er nog een aantal voordelen die u kunt behalen door de dakbedekking te laten plaatsen door een van onze specialisten. Zo hebben we enkele zaken voor u op een rijtje gezet die u mogelijk helpen in het maken van de keuzes m.b.t. uw nieuwe dakbedekking en de plaatsing hiervan:

Dakbedekking i.c.m. isolatie

Uw dak laten voorzien van EPDM dakbedekking i.c.m. isolatie? Geen probleem! Onze professionals hebben kennis van alle mogelijke isolatiemethoden voor EPDM en zijn zeer ervaren in het plaatsen van deze combinatie. Upgrade uw platte dak door naast de dakbedekking te vervangen ook isolatie toe te voegen.

Plaatsingswijze

Zoals u eerder hebt kunnen lezen zijn er verschillende bruikbare plaatsingsmethode voor EPDM. Onze experts zijn ervaren met alle plaatsingsmethoden en hebben inzicht wanneer welke methode toe te passen. Zo bent u verzekerd van de juiste bevestigingswijze voor uw platte dak.

Afschot van het dak niet in orde?

Hebt u geregeld last van water wat blijft staan op uw platte dak? Het kan zijn dat er iets mis is met de afschot van het dak. Onze professionals kunnen dit probleemloos voor u oplossen tegen een voordelige meerprijs.

Garantie

Door het werk te laten uitvoeren door de ervaren professionals van Dakdekkers 24/7 hebt u garantie op het geleverde werk en de bijbehorende materialen. Kies voor zekerheid, kies voor Dakdekkers 24/7!

Voor- en nadelen EPDM dakbedekking

Om een weloverwogen keuze te maken met oog op dakbedekking is het goed om te weten wat de voordelen en nadelen van EPDM dakbedekking zijn. Twijfelt u over het laten leggen van EPDM op uw platte dak of bent u aan het oriënteren naar de mogelijkheden voor alternatieve dakbedekking? Lees hier dan zeker de voor- en nadelen van EPDM.

Voordelen EPDM dakbedekking:

Nadelen EPDM dakbedekking:

EPDM dakbedekking als ondergrond voor een groendak

Groendaken zijn steeds meer in trek, omdat deze milieubewust zijn, de CO2-uitstoot verminderen en zowel isolerend als geluidswerend werkt. Als ondergrond voor uw groendak is EPDM dakbedekking prima toe te passen. EPDM is volledig waterdicht en wortels krijgen geen kans om door de EPDM heen te groeien. Wilt u een groendak laten aanleggen en wenst u EPDM als ondergrond te gebruiken? Dan investeert u misschien iets meer, maar de voordelen die u behaalt zijn deze investering zeker waard.

Handige bespaartips!

Om de kosten van het plaatsen van EPDM dakbedekking zoveel mogelijk te drukken, hebben we enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Vrijblijvende offerte EPDM dakbedekking aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.