Ontmossen

Een schoon en goed onderhouden dak geeft uw woning niet alleen de mooiste uitstraling, maar zorgt ook voor optimale bescherming van uw woning. Door uw dak goed te onderhouden en preventief te laten ontmossen zorgt u indirect voor een langere levensduur van uw dak(en). Meer informatie over het ontmossen van uw daken en waarom u kiest voor Dakdekker 24/7 vindt u hier.

Ga snel naar

Waarom een dak ontmossen?

Mosvorming en vervuiling van het dak zorgen ervoor dat het dak niet optimaal werkt. Mossen maken de dakbedekking poreus en daardoor kwetsbaar voor schade met lekkage(s) als gevolg. Het laten ontmossen van uw dak doet u dus met name om schade aan uw dak (of erger) voor te zijn.

Voordelen van het ontmossen van uw dak:

Dak ontmossen

Dak ontmossen kosten

Allereerst is het belangrijk om te benoemen dat het ontmossen van uw dak vrijwel alleen mogelijk is in combinatie met het reinigen van uw dak. Voor u klinkt dit misschien hetzelfde, maar wij vinden het belangrijk dit even kort toe te lichten. Met het reinigen van uw dak wordt de basis gelegd voor het ontmossen. De reiniging zorgt ervoor dat de mossen week worden en het dak zo gemakkelijker ontmost kan worden. Een dakreiniging gaat dus vrijwel altijd in combinatie met ontmossen en andersom.

De gemiddelde prijs voor het laten reinigen van uw dak is afhankelijk van de te reinigen oppervlakte, de hoeveelheid vervuiling en mosvorming en het type reinigingsproduct waarmee gewerkt wordt. Onderstaand ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen voor het reinigen en/of ontmossen van uw dak. We rekenen hier per m², zodat u zelf kunt berekenen wat uw gemiddelde kosten zullen zijn.

Type dakreinigingKosten per m² (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Dak reinigen + ontmossen€ 8 – € 15
Dak reinigen + ontmossen en impregneren€ 15 – € 30
Dak reinigen + ontmossen en coaten€ 30 – € 40

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten reinigen en/of ontmossen van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte?

Stappenplan dak ontmossen

Uw dak laten ontmossen door de specialisten van Dakdekkers 24/7 gaat volgens een vast stappenplan. Zo weet u precies wat onze dakdekkers doen om uw dak weer in optimale staat te brengen.

Het stappenplan voor het ontmossen van uw dak door Dakdekkers 24/7:

Stap 1 – Dakinspectie

Het inspecteren van het dak is van groot belang om de dakreiniging veilig te laten verlopen. De dakdekker brengt eventuele zwakke plekken, lekkage(s) of ergere schade in kaart om zo een passend plan van aanpak te maken.

Stap 2 – Voorbereiding

De voorbereiding(en) voor het ontmossen zijn afhankelijk van de dakinspectie. Is er schade aan het dak gebleken uit de inspectie? Dan is het van belang deze schade eerst plaatselijk op te lossen alvorens het dak gereinigd en ontmost kan worden.

Geen schade aan uw dak gebleken uit de dakinspectie? Dan bestaan de voorbereidingen vooral uit het leeg maken van een eventueel terras, het ruimen van bloempotten en het afsluiten van de regenwaterafvoer. Door het afsluiten van de regenwaterafvoer voorkomt u het onnodig vervuilen en eventueel verstoppen van de regenput.

Stap 3 – Het dak reinigen en mossen verwijderen

Dan komen we aan bij de reiniging van het dak en het ontdoen van mossen en eventuele andere begroeiing. Afhankelijk van het type dakbedekking, de staat van de dakbedekking en uw persoonlijke wensen kan het dak met of zonder reinigingsmiddel worden behandeld. Hoe dit werkt leest u hier:

Laat uw dak ontmossen door Dakdekkers 247

Dak impregneren of coaten?

Om uw dak langer schoon te houden en extra bescherming te bieden tegen mossen en andere invloeden van buitenaf, kunt u ervoor kiezen om uw dak na het reinigen te laten coaten of impregneren. Wat het verschil tussen deze twee extra beschermingscomponenten is vertellen we u.

Coaten of impregneren (hydrofoberen)?

Impregneren van uw dak: Er wordt een transparant vocht- en vuil werend middel aangebracht op het gereinigde dak. 

Coaten van uw dak: Er wordt een gekleurd vocht- en vuil werend middel aangebracht op het gereinigde dak. Hiermee behaalt u naast de verlengde bescherming van het dak ook nog eens een heel andere uitstraling aan uw dak.

De beste keuze voor de nabehandeling van uw dak is afhankelijk van de staat van uw dak, het type dakbedekking en uw persoonlijke wensen. Onze vakspecialisten bekijken samen met u de beste mogelijkheden. Meer informatie? Neem contact op met een ervaren dakdekker van Dakdekkers 24/7.

Hoe vaak uw dak laten ontmossen?

Het onderhouden van uw dak is belangrijk om de levensduur en de werkzaamheid van uw dak optimaal te benutten. Het laten ontmossen van uw dak is belangrijk terugkerend onderhoud. Hoe vaak uw dak ontmost en gereinigd dient te worden, is afhankelijk van verschillende factoren die we hieronder met u doornemen.

Type dakbedekking

Dakbedekkingssoorten met een poreus oppervlak zijn gevoeliger voor de begroeiing van mossen dan dakbedekkingen met een gladde structuur. Hoe ruwer de dakbedekking, hoe vaker ontmossing nodig is.

Ligging van het dak

De omgeving van het dak heeft ook invloed op de mate waarin reiniging en ontmossing nodig is. Ligt het dak in de schaduw onder bomen of in de buurt van begroeiing? Dit is een ideale nestelplek voor mossen. Vangt het dak veel wind en/of zonlicht? Dan geven deze weersinvloeden de fijne bijkomstigheid dat mossen niet of nauwelijks de kans krijgen om te groeien.

Hellingsgraad van het dak

Op een hellend dak krijgen mossen minder goed de kans om te groeien dan op platte daken. Platte daken of daken met een kleine hellingsgraad zijn dus gevoeliger voor mosvorming.

Leeftijd en staat van de dakbedekking

Dakbedekking wordt met de tijd poreuzer door weersinvloeden en veroudering. Gezien de vatbaarheid van poreuze dakbedekking voor mos groei raden onze experts het aan om minstens één keer in de drie jaar een dakinspectie te laten plaatsvinden als uw dakbedekking 10 jaar of ouder is.

Groendak

Rieten dak ontmossen

Wanneer onderhoud aan een rieten dak niet tijdig gebeurt, krijgen algen en mossen de kans om te groeien op het riet. Dit zorgt ervoor dat het riet langer nat blijft na natte weersomstandigheden en het riet daardoor zacht wordt. Zacht riet verminderd de bescherming tegen weersomstandigheden, dit noem je verspochten. Wanneer dit gebeurt kunnen er uiteindelijk lekkages optreden of zelfs schade aan uw dakconstructie.

Het onderhouden van een rieten dak kan bestaan uit:

Offerte aanvragen dak ontmossen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.