Dakonderhoud

Het onderhouden van uw dak is van belang om op den duur schade en lekkages als gevolg hiervan te voorkomen. Het dak is een grote beschermfactor van uw woning en wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en temperaturen. Het is dus belangrijk om goed voor het dak van uw woning te zorgen en deze geregeld te laten onderhouden door een erkend specialist. Dakdekker 24/7 geeft op deze pagina meer informatie over dakonderhoud en wat onze vaklieden voor u kunnen betekenen.

Ga snel naar

Dakonderhoud laten uitvoeren door een professioneel dakdekkersbedrijf

Om de kans op lekkages of schade aan de dakconstructie voor te zijn is het aan te raden uw dak eens per 2 à 3 jaar te laten onderhouden door een specialist. De gecertificeerde dakdekkers van Dakdekkers 24/7 controleren uw dak grondig op slijtage, beschadiging(en) en zwakke plekken. We brengen in kaart welke delen van de dakbedekking aan vervanging toe zijn en overleggen dit met u. We zorgen ervoor dat slijtageplekken, scheurtjes, gaatjes of andere plekken gerepareerd en/of behandeld worden om lekkage voor te zijn. Door regelmatig onderhoud te laten plegen door een erkend bedrijf zoals Dakdekkers 24/7 bent u extra verzekerd tegen eventuele schade, omdat u kunt aantonen dat uw dak goed en regelmatig onderhouden is door een professioneel dakdekkersbedrijf.

Schoorsteen-lekkage.png

Welke werkzaamheden komen kijken bij dakonderhoud?

Het onderhouden van uw dak bestaat uit een aantal werkzaamheden welke worden uitgevoerd door een erkend en ruim ervaren dakdekker van Dakdekker 24/7. De te verrichten werkzaamheden verschillen per soort dak, ieder dak vraagt een eigen specialistische behandeling. De meest voorkomende werkzaamheden bij dakonderhoud zijn:

Gezien iedere situatie anders is bespreken we de daadwerkelijke werkzaamheden met u, na inspectie van uw dak. De werkzaamheden die we uitvoeren worden onder strenge veiligheidseisen en kwaliteitseisen uitgevoerd en eventuele overlast hiervan wordt voor u beperkt tot minimaal.

Na de werkzaamheden zorgen wij ervoor dat de werkplek schoon en netjes wordt opgeleverd.
Indien gewenst verzorgen wij de volledige afvoer van vrijgekomen puin- en afval (in geval van groot onderhoud).

Vrijblijvende offerte?

Waarom u kiest voor Dakdekkers 24/7

Ons dakdekkersbedrijf is al jaren succesvol in het bijstaan van particulieren en bedrijven op het gebied van dak werkzaamheden. Of het nu gaat om een klein dak van een particuliere woning of het dak van een complete fabriek, een plat dak of een hellend dak, onze gecertificeerde en ervaren dakdekkers zorgen ervoor dat het dak (weer) in perfecte staat is om allerlei weersomstandigheden en andere factoren aan te kunnen. Jarenlange ervaring, precisie in ons vak en het bieden van een allround dak-service maakt dat vele tevreden klanten u voor gingen. Word u ook een van onze tevreden klanten? Neem contact met ons op om te bespreken wat Dakdekkers 24/7 voor u kan betekenen.

Een inspectierapport laten opstellen door Dakdekkers 24/7

Hebt u het vermoeden dat er mogelijk schade aan uw dak is óf wilt u deze schade juist voor zijn en daarom een inspectie aan uw dak laten uitvoeren? Onze vaklieden voeren door heel Nederland dakinspecties uit en zorgen voor een mooi uitgewerkt inspectierapport. Aanvullend op het inspectierapport krijgt u van ons een gratis en vrijblijvende offerte voor de reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan uw dak n.a.v. onze dakinspectie. Een dakinspectie brengt vroegtijdig problemen op het dak aan het licht en door hierop in te spelen voorkomt u lekkages en andere schade.

Wilt u meer informatie over onze dakinspecties of over de inhoud van onze inspectierapporten? Neem contact op met onze professionals, zij beantwoorden uw vragen graag.

Waarom uw dak laten onderhouden door een dakdekkersbedrijf?

Het onderhouden van uw dak is als het ware het onderhouden van de grootste bescherming van uw woning. Het dak beschermt tegen extreme weersomstandigheden, zorgt ervoor dat u en uw spullen droog blijven en zorgt daarmee voor wooncomfort. Het onderhouden van uw dak is dus van groot belang, maar daarentegen ook een gevaarlijke en specialistische klus. Dakdekkers 24/7 werkt met gecertificeerde dakdekkers die jarenlange ervaring hebben in het onderhouden van allerlei soorten en maten daken. We behandelen probleemgebieden, beschadigingen en andere problemen op uw dak vroegtijdig zodat lekkages en andere schade zich niet zomaar kunnen voordoen.

Om schade op langer termijn te voorkomen raden we aan om uw dak eens per minimaal 2 à 3 jaar te laten onderhouden door onze dakdekkers. Is uw dak al wat verouderd? Dan is een jaarlijkse onderhoud beurt aan het dak zeker geen overbodige luxe.

Periodiek dakonderhoud uit laten voeren

Wat zijn de kosten voor dakonderhoud?

Het regelmatig laten uitvoeren dakonderhoud door een professional van Dakdekkers 24/7 voorkomt lekkages en grotere schade voor een voordelige prijs. De kosten voor dakonderhoud vallen in het niets wanneer u deze vergelijkt met de kosten bij eventuele lekkages of zelfs grotere schade. De prijzen voor dakonderhoud verschillen per soort dak en ook de afmetingen van het te onderhouden dak. De materialen waarvoor gekozen wordt is ook een prijsbepalende factor.

We hebben voor u onderstaand een overzicht gemaakt met gemiddelde kosten van een onderhoudsbeurt aan uw dak incl. materiaal en BTW:

Soort woningGemiddelde kosten per m2
(inclusief btw en arbeid)
Tussenwoning€17,50
2 onder 1 kap€17,50
Vrijstaand€15

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten onderhouden van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Prijsvoorbeelden dakonderhoud

Omdat de prijs voor het onderhouden van uw dak afhankelijk is van een aantal prijsbepalende factoren, leek het ons handig om enkele voorbeelden op te maken. Zo hebt u enigszins inzicht in verschillende situaties en bijbehorende prijzen. Onze voorbeelden:

Voorbeeld 1: Dakonderhoud schuur
In uw tuin hebt u een vrijstaande schuur met een dakoppervlak van 15 m2. De gemiddelde kosten voor een onderhoudsbeurt aan dit dak bedraagt €250,-.

Voorbeeld 2: Dakonderhoud 2-onder-1-kap woning
Een 2-onder-1-kap woning heeft een gemiddeld dakoppervlak van zo’n 50 m2. Het onderhoud van dit dak bedraagt gemiddeld €925,-.

Onthoud goed dat u met het onderhouden van uw dak lekkages en grotere schade voorkomt. Eigenlijk bespaart u dus op voorhand al op de kosten die u anders in meervoud kwijt zou zijn aan reparatie, renovatie of vernieuwing bij lekkage en/of schade.

Prijsbepalende factoren dakonderhoud

Het dakonderhoud bestaat uit een aantal vaste werkzaamheden. Naast deze vaste werkzaamheden is het mogelijk aanvullende opties te kiezen om het onderhoud nog vollediger te maken. Niet alleen deze aanvullende opties, maar ook een aantal andere factoren hebben invloed op de totaalprijs van uw dakonderhoud, namelijk:

Zelf uw dak onderhouden

Het onderhouden van uw dak is een specialistische klus. Bent u een ervaren doe-het-zelver? Dan kan u een deel van de werkzaamheden voor eigen rekening nemen. Bent u niet ervaren in het klussen in en om het huis? Dan raden we het absoluut af om werkzaamheden aan het dak te verrichten. 

Het onderhouden van uw dak bevindt zich op grote hoogte en vereist zorgvuldigheid, efficiëntie en de nodige ervaring. Neem geen risico’s en laat het onderhoud van uw dak(en) uitvoeren door de professionals van Dakdekkers 24/7. Zo bent u verzekerd van een professionele en veilige uitvoering van het dakonderhoud én heeft u tijd over om u te richten op andere dingen. 

Neem contact op met de specialisten van Dakdekkers 24/7 om de mogelijkheden te bespreken!

Verschillende soorten dakonderhoud

Geen dak is hetzelfde en ieder soort dak vraagt een specialistische behandeling. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende omstandigheden per dak. Een hellend dak geeft onze dakdekker andere uitdagingen dan een plat dak.

De gecertificeerde medewerkers van Dakdekkers 24/7 zijn breed opgeleid én ervaren om allerlei soorten daken zorgvuldig te onderhouden. Of het nu gaat om het dak van uw particuliere woning of het enorme dak van een fabriekshal, onze professionals staan voor u klaar en garanderen u een kwalitatieve en professioneel dakonderhoud.

Neem contact met ons op voor meer informatie of om de mogelijkheden te bespreken.

Dakonderhoud door Dakdekkers 247

Dakonderhoud, handige bespaartips

Onderstaand hebben we enkele tips voor u op een rijtje gezet m.b.t. dakonderhoud. Zo kunt u zelf ook uw steentje bijdragen aan het onderhoud van uw dak, maar het echte werk overlaten aan de ervaren professionals van Dakdekkers 24/7. Onze tips:

Snoei de bomen in uw tuin regelmatig

Het onderhoud van uw dak bestaat niet alleen uit de daadwerkelijke werkzaamheden óp het dak. Het regelmatig snoeien van bomen en/of hoge planten zorgt voor minder natuurafval in uw dakgoten.

Zelf uitvoeren kleine klusjes

De kleinere werkzaamheden voor het dakonderhoud kunt u mogelijk zelf uitvoeren. Denk hierbij aan het snoeien van bomen en/of planten in de omgeving van het dak of bijvoorbeeld het legen van de dakgoten. Dit bespaart de dakdekker werk en zo bespaart u weer op de totaalprijs.

Sluit een onderhoudsabonnement af met Dakdekkers 24/7

Wij bieden de mogelijkheid een onderhoudsabonnement af te sluiten bij ons. Zo bent u voor een voordelige prijs voorzien van regelmatig dakonderhoud. Hiermee beperkt u doorlopend de kans op lekkages en/of andere grotere schades. Met de hoeveelheid nattigheid die we in Nederland kennen tijdens onze vier seizoenen, is een onderhoudsabonnement voor uw dak geen overbodige luxe!

Wilt u meer informatie over ons onderhoudsabonnement of wenst u de mogelijkheden met ons te bespreken? We staan graag klaar om u verder te informeren. Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen schoorsteen lekkage repareren

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.