Dakgoot reinigen

Een jaarlijks terugkerende klus is het reinigen van uw dakgoten. Wanneer deze klus niet gedaan wordt, kan de dakgoot verstopt raken door vuil en bladeren. De dakgoot kan dan niet voldoende of geen water afvoeren en zo ontstaat er lekkage. Alle informatie over het laten reinigen van uw dakgoten, wat u hier gemiddeld voor betaalt en waarom deze klus belangrijk is vindt u op deze pagina.

Ga snel naar

Dakgoot reinigen kosten

Het laten reinigen van uw dakgoten is gelukkig een klus die redelijk voordelig kan worden uitgevoerd. Juist daarom kunt u dit het best laten uitvoeren door een specialist die weet wat hij doet en niet bang is om op hoogte te werken.

De specialisten van Dakdekkers 24/7 hebben veel kennis van en ervaring met het reinigen van dakgoten, wat u de zekerheid geeft dat de klus efficiënt en zorgvuldig wordt uitgevoerd.

In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde kosten voor het laten reinigen van uw dakgoten. We rekenen hier met een minimale afname van 10 meter op een maximale hoogte van 6 meter en onderstaande prijzen zijn excl. arbeidskosten:

Tot 6 meter hoogte dakgoot schoonmaken
Aantal meterGemiddelde prijs
10 meter dakgoot schoonmaken€ 90,- tot € 130 ,-
30 meter dakgoot schoonmaken€ 280,- tot € 375,-

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten reinigen van uw dakgoten? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dak vernieuwd

Hoe langer de dakgoot, hoe hoger de prijs

Bij het reinigen van dakgoten geldt: hoe langer de dakgoot, hoe hoger de prijs. Bij een gemiddeld rijtjeshuis betaalt u ongeveer €110 voor het reinigen van 10 meter dakgoot op max. 6 meter hoogte. Willen uw buren ook hun dakgoten laten reinigen? Dan is de totale prijs voor de klus hoger, maar betaalt u relatief gezien minder voor uw eigen dakgoot. Daarom is het slim om dit voor te leggen bij uw buren of verdere straatgenoten, want: 30 meter dakgoot reinigen kost zo’n €325. Dit totaalbedrag delen door 3 maakt dat u voordeliger uit bent door de klus te delen met uw buren.

Vrijblijvende offerte?

Belangrijk onderhoud: laat uw dakgoten tijdig reinigen

Het jaarlijks laten reinigen van uw dakgoten is een belangrijke onderhoudsklus. Gebeurt reiniging van uw dakgoten niet tijdig? Dan kunnen vuiligheid, bladeren en takken zich ophopen in de dakgoten en zorgen voor veel gewicht en/of verstopping. Doordat water niet voldoende of helemaal niet meer wordt afgevoerd, blijft er water staan op het dak staan wat op den duur uw woning kan binnen trekken. Of uw dakgoten lopen schade op door de hoeveelheid extra gewicht.

Laat uw dakgoten dus jaarlijks schoonmaken, dit bespaart u op langer termijn een hoop kosten om eventuele schade te moeten verhelpen of erger: de gehele dakgoten te moeten laten vernieuwen.

Verstopping dakgoot voorkomen

Door het laten reinigen van uw dakgoten voorkomt u het verstoppen van de dakgoten. Uiteraard zijn er ook enkele tips om te voorkomen dat vuil, mos, bladeren en takken überhaupt de kans krijgen om in de dakgoot terecht te komen.

Enkele tips om vuil in uw dakgoten te voorkomen:

Dakreiniging

Door uw dak periodiek te laten reinigen, worden mossen, algen en vuil van uw dak verwijderd en kunnen deze niet terecht komen in uw dakgoten. Aanvullend op de reiniging van het dak kunt u ervoor kiezen om uw dak te laten coaten. Na coating van het dak krijgen vuil, mossen en algen minder mogelijkheid om zich nog aan het dak te hechten.

Type dakreinigingKosten per m² (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Dak reinigen + ontmossen€ 8 – € 15
Dak reinigen + ontmossen en impregneren€ 15 – € 30
Dak reinigen + ontmossen en coaten€ 30 – € 40

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten reinigen en/of ontmossen van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakgoot afschermen

Een goede overweging na het reinigen van uw dak is het laten plaatsen van afscherming van de dakgoten. Door uw dakgoten af te schermen met een boldraadrooster of bladbolrooster wordt vermeden dat bladeren, takken en grote stukken mos in de dakgoot terecht kunnen komen.

Een vaak vergeten probleem van vuiligheid en takken in de dakgoten is het vogelnestje. Tijdens het begin van de lente zijn de vogels met allerlei takjes, bladeren en andere mooie producten in de weer om hun veilige nestje te bouwen. Wordt dit nestje in uw dakgoot gebouwd? Dan mag u deze niet zomaar verwijderen, ook niet wanneer u hier hinder van ondervind!

De bouw van vogelnestjes en het vervoeren van takken, bladeren e.d. door vogels voorkomen? Laat vogelschroten aanbrengen op uw dakgoten.

Type afschermingKosten per meter (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Bolvormige bladvanger€ 1,50 – € 12,50
DakgootafdekkingVanaf € 25 per 3 meter
VogelschrotenVanaf €7,50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor deze aanvullende werkzaamheden aan uw dakgoten? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakgoot zelf reinigen

Het is mogelijk om uw dakgoten zelf te reinigen, maar we raden u dit toch af. De arbeidskosten die u bespaart, wegen niet op tegen de investering en risico’s. Ik hoor u denken, investering? Ja zeker, ook wanneer u zelf uw dakgoten wilt reinigen is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Deze dient u dus zelf aan te schaffen om de klus een succes te maken. 

Het reinigen van uw dakgoten is een klus op hoogte en daarom is veiligheid van groot belang. Ook op het gebied van veiligheid zal u moeten investeren om het reinigen van uw dakgoten veilig te laten verlopen.

Neem geen risico, kies voor de kwalitatieve en voordelige dakgootreiniging van Dakdekkers 24/7.

Naast de dakgootreiniging voeren wij ook een algehele controle uit op uw dakgoten.

Hoe vaak dakgoten laten schoonmaken?

Het schoonhouden van uw dakgoten is een jaarlijks terugkerende onderhoudsklus. Aan het eind van de zomer vóór de herfst begint, is de ideale periode om uw dakgoten te laten schoonmaken. Bevinden uw dakgoten zich in een begroeide omgeving? Dan is het raadzaam om minstens twee keer per jaar uw dakgoten te laten reinigen.

Onderhoudsabonnement

Wenst u periodiek uw dakgoten te laten schoonmaken door een expert van Dakdekkers 24/7? Denk dan eens na over een onderhoudsabonnement. Geheel naar wens kunt u ervoor kiezen uw dakgoten 1 tot 6 keer per jaar te laten reinigen. We bekijken bij u op locatie wat voor u het best passende onderhoudsabonnement is voor uw dakgoten.

Bereikbaarheid van de dakgoot

Het is voor de dakdekker gemakkelijk werken als de dakgoten vrij toegankelijk zijn. Wanneer dit niet het geval is, omdat er een serre, veranda of bijvoorbeeld overkapping aanwezig is, dan is het reinigen van uw dakgoten een lastigere klus. Omdat dit meer tijd kost van de dakdekker, zal de prijs voor een dergelijke reinigingsklus hoger uitvallen.

Het is dus goed om een dakgoot die niet vrij te bereiken is te melden bij de dakdekker. Zo kan er van tevoren worden gekeken hoe de reiniging het best uit te voeren is en met welke extra tijd de dakdekker rekening dient te houden.

Dakgoot reinigen

Dakgoot laten reinigen door een professioneel bedrijf

Gun uzelf het gemak van een professional die uw dakgoten zorgvuldig en efficiënt reinigt in een mum van tijd. Naast de reiniging zorgen onze experts voor een controle op uw dakgoten om te bepalen of deze nog in goede staat verkeren, toe zijn aan onderhoud of op den duur de dakgoot te vervangen te worden. We zorgen ervoor dat u weet waar u aan toe bent en uw dakgoten weer veilig en optimaal gebruikt kunnen worden tot de volgende reiniging.

Offerte aanvragen dakgoot reinigen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.