Dakbedekking

Het dak van uw woning biedt bescherming voor u, uw woning en uw spullen tegen allerlei weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat uw dak goed werkt en dit ook zo te houden. Bij tekortkomingen aan het dak is het belangrijk om hier snel op in te spelen, zo voorkomt u verdere schade aan uw woning. Is uw dak toe aan vervanging van de dakbedekking? Wacht niet af en onderneem actie, schakel de professionals van Dakdekkers 24/7 in!

Ga snel naar

Kosten dakbedekking vervangen

Het tijdig vervangen van dakbedekking is nodig om schade aan uw dak en dakconstructie te voorkomen. Maar wat kost het vervangen van uw dakbedekking? Dit is afhankelijk van verschillende zaken, zoals het type dak, het soort dakbedekking dat u wenst te gebruiken voor de vervanging en de oppervlakte van uw dak.

De gemiddelde prijzen voor het vervangen van dakbedekking incl. de levensduur van de materialen hebben we in een duidelijk overzicht voor u uiteengezet. Deze gemiddelde prijzen zijn per m2, inclusief BTW, de benodigde materialen en het verwijderen van oude dakbedekking. Ook de arbeidskosten van onze dakdekker zitten in deze gemiddelde berekening.

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m2, inclusief btw, materiaal, verwijderen oude dakbedekking en arbeid
Plat of gebogen dak
Bitumen20 jaar€40
PVC40 jaar€53
EPDM40 jaar€45
Groendak60 jaar€50
Hellend of gebogen dak
Betondakpannen30 jaar€45
Leien40 jaar€65
Riet45 jaar€87
Kleidakpannen50 jaar€55
Aluminium50 jaar€70
Koper100 jaar€125
Zink125 jaar€57,50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten vervangen van uw dakbedekking? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Dakbedekking vervangen

Verschillende soorten dakbedekking

Per type dak zijn er verschillende soorten dakbedekking mogelijk. Afhankelijk van de staat van uw dak, uw persoonlijke voorkeur en onze bevindingen tijdens het vervangen van de dakbedekking, maken we met elkaar een keuze voor de best passende dakbedekking.

Dakbedekking vervangen plat dak

Voor het vervangen van dakbedekking bij een plat dak zijn er drie mogelijkheden:

Dakbedekking vervangen schuin dak

Voor het vervangen van dakbedekking bij een schuin dak zijn er ook mogelijkheden:

Vrijblijvende offerte?

Wanneer uw dakbedekking vervangen?

Het laten vervangen van uw dakbedekking dient tijdig te gebeuren, we raden aan dit iedere 15 jaar uit te laten voeren. Door uw dakbedekking tijdig te laten vervangen voorkomt u lekkages. Lekkages kunnen op den duur grotere schade als gevolg hebben, denk hierbij aan schade aan de dakconstructie of aan muren in uw woning of pand.

Het kan ook zijn dat uit een dakinspectie blijkt dat uw dakbedekking toe is aan vervanging, vóór de 15 jaar verstreken is. Zwakke plekken in de dakbedekking of andere beschadigingen worden in kaart gebracht. We raden u daarom aan om eens per 2 à 3 jaar een dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker van Dakdekkers 24/7.

Nieuwe dakbedekking plaatsen over oude dakbedekking

Het plaatsen van nieuwe dakbedekking over bestaande dakbedekking kan alleen bij platte daken. In het geval van een hellend dak is deze mogelijkheid niet aanwezig. De drie mogelijke isolatiematerialen kunnen allen gebruikt worden om over een oude dakbedekking heen geplaatst te worden. Het grootste voordeel is dat deze klus relatief sneller geklaard is en daardoor ook voordeliger uitvalt. Dus is uw platte dak bedekt met PVC, bitumen of EPDM? Dan kan het mogelijk zijn om nieuwe dakbedekking over de oude dakbedekking te plaatsen! Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wenst u graag advies op maat? De professionals van Dakdekker 24/7 staan voor u klaar.

Handige tips voor vervanging dakbedekking

Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatieve vervanging van uw dakbedekking. Dit zit niet alleen in de materialen die u kiest, maar ook in de uitvoerende partij die daadwerkelijk uw dakbedekking vervangt. Let daarom goed op onderstaande punten voor u de eerste en beste dakdekker kiest:

Keurmerken

Een keurmerk laat klanten zien dat zij te maken hebben met een gecertificeerde dakdekker. De verschillende keurmerken die te verdienen zijn door een dakdekker zijn:

Kies voor ervaring

Het vervangen van dakbedekking is een specialistische klus die de nodige kennis en ervaring vereist. Het is daarom belangrijk dat u zeker weet dat u een samenwerking aan gaat met een ervaren dakdekker. Naast de ervaring van de dakdekker is het ook belangrijk dat de dakdekker onderdeel is van een ervaren dakdekkersbedrijf. Door u te verdiepen in o.a. de aangeboden garantietermijn, recensies en werkwijzen van het bedrijf bent u snel op de hoogte of u te maken hebt met een vertrouwelijke partij.

Groendak meest milieubewust

Een groendak is een steeds vaker gekozen vorm van dakbedekking, omdat deze keuze o.a. het meest milieubewust is. De levensduur van de dakbedekking wordt door het groen verhoogd, omdat de dakbedekking minder snel wordt aangetast door weersomstandigheden of andere invloeden. Daarnaast zorgt het groen voor een schonere lucht rondom het pand en werkt het geluiddempend.

Voordelen vervangen dakbedekking

Het vervangen van uw dakbedekking heeft verschillende voordelen op kort en lang termijn. De grootste voordelen die u behaalt door uw dakbedekking tijdig te vervangen:

Nadelen vervangen dakbedekking

Naast de voordelen die het vervangen van dakbedekking kent, zijn er helaas ook enkele nadelen. De grootste nadelen bij het vervangen van dakbedekking zijn:

Dakbedekking laten vervangen door erkend bedrijf

Dakbedekking vervangen? Kies voor een overzetdak

Een overzetdak is een goedkoop alternatief voor het vervangen van bestaande dakbedekking. De bestaande dakbedekking kan behouden worden en daarmee bespaart u de dakdekker een hoop werk. Het overzetdak wordt over de bestaande dakconstructie geplaatst. Dit gebeurt door eerst een constructie te plaatsen van tengellatten en panlatten om vervolgens hierop de nieuwe dakbedekking te plaatsen. Een overzetdak plaatsen is helaas niet mogelijk bij alle type dakbedekking. Deze methode van dakbedekking is alleen mogelijk bij dakshingles, leien, roofing of golfplaten.

Gratis dakinspectie!

De specialisten van Dakdekkers 24/7 bieden de mogelijkheid tot een gratis dakinspectie!

Wanneer wij tijdens de dakinspectie problemen constateren aan uw dak, verwerken wij deze in ons inspectierapport. Omdat we als geen ander weten hoe belangrijk het dak van uw woning is, bieden we u gratis en vrijblijvend een offerte op maat aan. Deze offerte bevat o.a. de herstellende werkzaamheden inclusief bijbehorende prijzen en de tijd die de werkzaamheden in beslag nemen.

De meest voorkomende problemen aan het dak na inspectie zijn:

Waarom een dakinspectie?

Het dak van uw woning, kantoor- of bedrijfspand wordt continu blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en verschillende temperaturen. Dit geeft op den duur gevolgen aan het dak. Een relatief nieuw dak wordt bij voorkeur eens per 2 à maximaal 3 jaar geïnspecteerd om scheuren, zwakke plekken en poreusheid van de dakbedekking op te sporen. Is het dak van het pand al relatief oud? Dan raden we aan ieder jaar een dakinspectie te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf.

Met de inspectie voorkomt u dat er grotere problemen ontstaan, zoals lekkage of zelfs schade aan uw dakconstructie. De tekortkomingen aan de dakbedekking worden voor u in kaart gebracht in het inspectierapport. Aanvullend ontvangt u van de experts van Dakdekkers 24/7 een gratis en vrijblijvende offerte om deze tekortkomingen zo snel mogelijk te verhelpen. Zo voorkomt u dat u van de regen in de drup komt…

Vrijblijvende offerte dakbedekking vervangen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.