Dakreiniging

Het onderhouden van uw dak is niet alleen belangrijk om uw woning een nette uitstraling te laten behouden, maar is ook van belang voor de levensduur en staat van uw dakbedekking. Wat we precies verstaan onder dakreiniging en nog veel meer informatie hierover vind u op deze pagina.

Ga snel naar

Waarom regelmatig uw dak reinigen?

Niet direct een klus waar u misschien bij stil stond, maar wel een belangrijke klus als het gaat om de onderhoud van uw woning en dak(en). Het reinigen van uw dak zorgt voor:

Dakreiniging

Hoe dak reinigen

Wanneer u ervoor kiest om uw dak te laten reinigen door een dakdekker van Dakdekkers 24/7 bent u verzekerd van een professionele en kwalitatieve dakreiniging. Al onze dakdekkers werken volgens onderstaande werkwijze om uw dak te reinigen:

Stap 1 – Dakinspectie

Het inspecteren van het dak is van groot belang om de dakreiniging veilig te laten verlopen. De dakdekker brengt eventuele zwakke plekken, lekkage(s) of ergere schade in kaart om zo een passend plan van aanpak te maken.

Stap 2 – Voorbereiding

De voorbereiding(en) voor de dakreiniging zijn afhankelijk van de dakinspectie. Is er schade aan het dak gebleken uit de inspectie? Dan is het van belang deze schade eerst plaatselijk op te lossen alvorens het dak gereinigd kan worden. 

Geen schade aan uw dak gebleken uit de dakinspectie? Dan bestaan de voorbereidingen vooral uit het leeg maken van een eventueel terras, het ruimen van bloempotten en het afsluiten van de regenwaterafvoer.

Stap 3 – Reinigen van het dak

Onze dakdekker heeft n.a.v. de dakinspectie en de voorbereidingen samen met u gekozen wat de beste manier van dakreiniging is voor uw dak. De reiniging wordt professioneel en zorgvuldig uitgevoerd.

Stap 4 – Dak bescherming

Na het reinigen van het dak kunt u ervoor kiezen om uw dak te laten inspuiten met een desinfecterend middel, zodat het dak langer schoon blijft. Het impregneren of coaten van uw dak is een extra bescherming tegen vervuiling en heeft een langere werking dan desinfecterend middel.

Vrijblijvende offerte?

Soorten dakreiniging

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om dakreiniging. Afhankelijk van de bevuiling van het dak, de staat van het dak en uw persoonlijke wensen wordt de best passende reinigingsmethode gekozen. Onderstaand ziet u de soorten dakreiniging die Dakdekkers 24/7 uitvoert:

Dak reinigen & ontmossen

Het laten ontmossen en reinigen van uw dak is mogelijk zowel met als zonder reinigingsmiddel. Dit is met name afhankelijk van het type dakbedekking en de staat hiervan tezamen met de mate van vervuiling van het dak.

Dakgoten reinigen

Het laten reinigen van uw dakgoten kunt u tegelijk laten doen wanneer u kiest voor een dakinspectie, maar u kunt er ook voor kiezen deze klus alleen uit te laten voeren. Is uw dak nog netjes schoon, maar de dakgoten kunnen wel een beurt gebruiken? Onze dakdekker zorgt weer voor lege en schone dakgoten, zodat de regenwaterafvoer weer efficiënt verloopt.

Extra bescherming: coaten of impregneren

Om uw dak langer schoon te houden en beter te beschermen tegen mossen kunt u ervoor kiezen om uw dak na het reinigen te laten coaten of impregneren. 

Impregneren van uw dak: Er wordt een transparant vocht- en vuil werend middel aangebracht op het gereinigde dak.

Coaten van uw dak: Er wordt een gekleurd vocht- en vuil werend middel aangebracht op het gereinigde dak. Hiermee behaalt u naast de verlengde bescherming van het dak ook nog eens een heel andere uitstraling aan uw dak.

Dakreiniging na dakbedekking

Dakreiniging en verschillende soorten dakbedekking

Het spreekt voor zich dat ieder type dakbedekking een andere soort verzorging vereist. De dakdekkers van Dakdekkers 24/7 zijn ruim ervaren in het reinigen van alle soorten dakbedekking en klaren deze intensieve klus voor u. Hoe we dit doen? Per soort dakbedekking leest u hier over de bijbehorende reiniging.

Dakpannen reinigen

Dakpannen behoeven over het algemeen weinig onderhoud, maar sommige werkzaamheden zijn nodig om de levensduur en werking optimaal te maken. Uw dakpannen krijgen te kampen met allerlei typen weersomstandigheden en op den duur behoeven de pannen dan ook een schoonmaakbeurt. Afhankelijk van de afwerking van de dakpannen (coating of niet?) is het aan te raden dakpannen zeker iedere 5 à 10 jaar te laten reinigen. Deze klus kunt u zelf doen met behulp van een hogedrukspuit, maar voor het beste resultaat laat u dit doen door een ervaren en professionele dakdekker.

Leien dak reinigen

Een leien dak vergt iets meer onderhoud dan bijvoorbeeld een dak met dakpannen. Op de leien is een coating aangebracht die bescherming biedt tegen vocht, vuil, mossen en algen. Door blootstelling aan de verschillende weersomstandigheden en door slijtage wordt de laag coating beschadigd en zullen de leien gevoeliger worden voor het opnemen van vocht. Daardoor worden leien een ideale ondergrond voor groei van algen en mossen. Deze ongevraagde groene begroeiïng dient met behulp van een hogedrukspuit en mos dodend middel te worden gereinigd. Daarom is het slim om dit te laten doen door een ervaren dakdekker die de reiniging efficiënt en professioneel voor u uitvoert.

Bitumen dak reinigen

Mos en algen zijn vaak te verwijderen met een harde bezem. Wanneer dit niet voldoende is, werken we met een hogedrukreiniger en water. Bitumen dakbedekking is gevoelig voor chemicaliën, daarom gebruiken we deze pertinent niet in het geval van bitumen.

Rieten dak reinigen

Wanneer onderhoud aan een rieten dak niet tijdig gebeurt, krijgen algen en mossen de kans om te groeien op het riet. Dit zorgt ervoor dat het riet langer nat blijft na natte weersomstandigheden en het riet daardoor zacht wordt. Zacht riet verminderd de bescherming tegen weersomstandigheden, dit noem je verspochten. Wanneer dit gebeurt kunnen er uiteindelijk lekkages optreden of zelfs schade aan uw dakconstructie.

Het onderhouden van een rieten dak kan bestaan uit:

 • Algen verwijderen
  Onze experts raden het aan om algen om de twee jaar te laten verwijderen.
 • Mossen verwijderen
  Ook het laten verwijderen van mossen kunt u het best om de twee jaar laten doen.
 • Rieten dak laten kammen
  Er wordt een dun laagje van het rieten dak verwijderd, automatisch verdwijnen bestaande algen en mossen hier ook mee. Deze techniek is meestal nodig wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud.

Kosten dakreiniging

De gemiddelde prijs voor het laten reinigen van uw dak is afhankelijk van de te reinigen oppervlakte, de hoeveelheid vervuiling en mosvorming en het type reinigingsproduct waarmee gewerkt wordt. Onderstaand ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen voor het reinigen en/of ontmossen van uw dak.

Type dakreinigingKosten per m² (excl. btw, incl. arbeidskosten)
Dak reinigen + ontmossen€ 8 – € 15
Dak reinigen + ontmossen en impregneren€ 15 – € 30
Dak reinigen + ontmossen en coaten€ 30 – € 40

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten reinigen en/of ontmossen van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Schoorsteen-verwijderen.png

Zelf dak reinigen

Bent u een ervaren doe-het-zelver of klusser en vind u het leuk om uw dak zelf te reinigen? Dan bespaart u hiermee kosten. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om veiligheid tijdens deze klus voorop te zetten en geen onnodige risico’s te nemen. Zorg ervoor dat de reiniging voorzichtig, maar wel efficiënt gebeurt. Zo hoeft u niet weer opnieuw het dak op om de reiniging alsnog beter uit te voeren en zo voorkomt u dat u niet alsnog een dakdekker dient in te schakelen.

Het advies van Dakdekkers 24/7 is om altijd een ervaren en professionele dakdekker in te schakelen voor de reiniging van uw dak. Zo bent verzekerd van een kwalitatieve reiniging met efficiënte reinigingsproducten én een veilige uitvoering van de klus.

Dak laten reinigen door een professionele dakdekker

De voordelen die u behaalt door uw dak te laten reinigen door een ervaren dakdekkersbedrijf zijn:

Veiligheid

Een ervaren en professionele dakdekker beschikt over de juiste middelen en gereedschappen om het werk op het dak zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren.

Correcte uitvoering

De werkzaamheden worden kwalitatief goed en correct uitgevoerd, zodat het beste resultaat behaald wordt.

Juiste werkwijze bij uw type dakbedekking

Iedere soort dakbedekking heeft een andere manier van aanpak nodig. Door de reiniging uit te laten voeren door een professional, weet u zeker dat de juiste methode en middelen gebruikt worden.

Nabehandeling

Ook een eventuele nabehandeling na de dakreiniging wordt kwalitatief en efficiënt voor u uitgevoerd.

Uw dak laten schoonmaken of renoveren?

Is het duidelijk dat er werk aan uw dak nodig is, maar is het voor u niet duidelijk of een dakreiniging volstaat of er toch renovatie aan het dak dient te gebeuren? Geen probleem, onze ervaren dakdekker komt bij u op locatie om een dakinspectie uit te voeren en zo meer duidelijkheid te geven.

Blijkt uit de inspectie dat een dakreiniging niet meer volstaat en er toch een renovatie dient plaats te vinden? Dan zijn er twee mogelijkheden.

Vrijblijvende offerte dakreiniging

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

 1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
 2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
 3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.