Dakbedekking plat dak

Wanneer u een plat dak bezit zijn er verschillende opties mogelijk op het gebied van dakbedekking. De meest gekozen soorten dakbedekkingen voor platte daken, de wijze van plaatsing hiervan en de bijbehorende kosten kunt u o.a. vinden op deze pagina. Lees snel verder voor meer informatie.

Ga snel naar

Kosten dakbedekking plat dak

Het tijdig vervangen van dakbedekking is nodig om schade aan uw dak en dakconstructie te voorkomen. Maar wat kost het nieuw plaatsen van dakbedekking op uw platte dak? Dit is afhankelijk van verschillende zaken zoals het soort dakbedekking dat u wenst te laten plaatsen en de oppervlakte van uw dak.

De gemiddelde prijzen voor het plaatsen van dakbedekking op een plat dak incl. de levensduur van de materialen hebben we in een duidelijk overzicht voor u uiteengezet. Deze gemiddelde prijzen zijn per m2, inclusief BTW, de benodigde materialen en het verwijderen van oude dakbedekking. Ook de arbeidskosten van onze dakdekker zitten in deze gemiddelde berekening.

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²
Plat dak
Bitumen20 jaar€ 40
PVC40 jaar€ 53
EPDM40 jaar€ 45
Groendak60 jaar€ 50

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten plaatsen van dakbedekking op uw platte dak(en)? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakbedekking plat dak

Prijsbepalende factoren dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende factoren en keuzes die invloed hebben op de totale kosten voor de dakbedekking van een plat dak. De meest zwaar wegende factoren op de totaalprijs zijn:

Vrijblijvende offerte?

Soorten dakbedekking plat dak en welke keuze is het beste?

De beste soort dakbedekking voor uw platte dak is sterk afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wilt u een dakbedekking waar u vrijwel geen onderhoud aan heeft of vind u het juist leuk om wat te klussen rond en om het huis? Afhankelijk van uw wensen past een van onderstaande soorten dakbedekking het best in geval van een plat dak:

Bitumen dakbedekking

In de loop der jaren is het gebruik van bitumen dakbedekking sterk toegenomen. De meest gebruikte soort is bitumen op polymeerbasis, zoals SBS en APP. Deze materialen zijn zeer sterk en bestand tegen scheuren, omdat deze zijn voorzien van glasvezel of polyester. APP is bestand tegen hoge temperaturen en Uv-licht, daarom kan dit materiaal goed gebruikt worden zonder afwerking met een ballast laag. SBS plakt beter dan APP, maar is gevoeliger voor hoge temperaturen en zonlicht. SBS wordt extra afgewerkt met een beschermlaag om toepassing zonder ballast laag mogelijk te maken.

EPDM dakbedekking

Deze vorm van dakbedekking is erg duurzaam en gaat tot wel 30 jaar mee. EPDM is een synthetisch rubbersoort en kan in één op maat gemaakt stuk geplaatst worden op het dak. De specialisten van Dakdekkers 24/7 lijmen de EPDM plaat op het dak of bevestigen deze met behulp van hete lucht. Bij deze laatste optie is er speciale EPDM folie op de binnenkant van de plaat bevestigd, bij verhitting wordt dit vloeibaar en is de EPDM plaat te bevestigen. Het nadeel van EPDM is dat er problemen kunnen ontstaan bij de naden en aansluiting van de randen.

PVC dakbedekking

Een andere vorm van synthetische dakbedekking is PVC. PVC is een kunststof folie die in rollen verkrijgbaar zijn. Onze specialisten bevestigen de PVC in overlappende banen met lijm of d.m.v. hete lucht. Deze soort dakbedekking is wel gevoeliger voor Uv-stralen en zonlicht, maar de naad- en randverbingen zijn vaak beter dan bij EPDM. PVC dakbedekking is ook bruikbaar bovenop een bestaande laag bitumen, mits hier een speciale folie voor wordt gebruikt.

Groendak dakbedekking

Een groendak wordt meestal geïsoleerd met behulp van PVC dakbedekking in combinatie met een glasvezel bewapening. Zo wordt de folie beschermd tegen wortelgroei. Wanneer u groene vingers hebt en het leuk vindt om bezig te zijn met uw huis/tuin, dan is een groendak (ook wel daktuin genoemd) zeker een interessante mogelijkheid.

Herstellen dakbedekking plat dak

De dakbedekking van een plat dak krijgt over het algemeen meer te verduren dan een hellend dak. Het kan daarom voorkomen dat er schade of lekkage optreedt aan de dakbedekking op uw platte dak. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen om ergere schade aan het dak te voorkomen. Het herstellen van een plat dak kan plaatselijk gedaan worden bij kleine schades en lekkages. In het geval van achterstallig onderhoud of grote schade/lekkage is het aan te raden om de gehele dakbedekking van het platte dak direct te vervangen. Aanvullend op deze overweging kunt u erover nadenken om het dak te voorzien van (vernieuwde) isolatie.

De ervaren dakdekkers van Dakdekkers 24/7 verzorgen het gehele herstel van het dak probleemloos, snel en met garantie.

Milieuvriendelijke dakbedekking

In de tijd waarin we leven worden milieubewuste en ecologische keuzes steeds belangrijker om te maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generaties. We zien daarom de vraag naar milieuvriendelijke dakbedekking stijgen. De meest gekozen milieuvriendelijke dakbedekking is een groendak, ook wel daktuin genoemd.

Groendak dakbedekking

Een groendak is een combinatie van een van de bovengenoemde dakbedekking soorten, gecombineerd met het plaatsen van begroeiing. De begroeiing van een groendak kan bestaan uit allerlei soorten mossen, vetplanten, grassoorten en andere plantensoorten naar keuze. Wel is het van belang dat de begroeiing de constructie van het dak niet te zwaar belast.

Naast de milieubewuste keuze biedt een groendak nog enkele andere voordelen:

Schoorsteen lekkage voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een storm kunt u natuurlijk niet voorkomen, maar er zijn enkele zaken waar u wél op kunt letten om een schoorsteen lekkage te voorkomen.

Groendak

Het isoleren van een plat dak

Er zijn verschillende manieren van dakisolatie mogelijk bij platte daken. Afhankelijk van uw wensen, de aanwezige dakconstructie en vrije ruimte wordt gekozen wat de beste isolatiemethode is in uw situatie. De verschillende soorten dakisolatie bij platte daken zijn:

Vrijblijvende offerte dakbedekking plat dak aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.