Nokverhoging

Een vorm van dakverhoging is enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging. Een efficiënte manier om meer ruimte op uw zolder of vliering te creëren en een waarde verhoging van uw woning. Op deze pagina leest u meer informatie over o.a. de kosten van een nokverhoging, de werkwijze en de verschillen tussen een enkelzijdige en dubbelzijdige nokverhoging.

Ga snel naar

Wat zijn de kosten voor een nokverhoging?

De totale kosten voor een nokverhoging kunnen enorm variëren en zijn vooral afhankelijk van de afmetingen en het gewenste materiaal. Gezien de talloze mogelijkheden hierin is het lastig om een gemiddelde prijs voor een enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging te geven. Wel kunnen we een schatting maken van de gemiddelde kosten. Deze ziet u in onderstaande tabel:

Soort opbouwAfmetingPrijs
Verlegde nok schuin dak3 m breed€ 9.500 – € 14.500
Nokverhoging schuin dak3 m breed€ 15.000 – € 20.000
Dakopbouw plat dak25 m²€ 23.000 – € 29.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een nokverhoging van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Nokverhoging

Hoe wordt een nokverhoging geplaatst?

Een nokverhoging is een interessante wijze om de stahoogte op uw vliering of zolder te verhogen en zo meer (berg)ruimte te creëren. Onze dakdekkers hanteren een standaard werkwijze voor zowel het plaatsen van een enkelzijde als dubbelzijdige nokverhoging. Onze dakdekkers gaan als volgt te werkt:

Stap 1 - Ruimte creëren

Onze dakdekker meet nauwkeurig waar de nokverhoging exact komt en zorgen ervoor dat de bestaande dakbedekking en het isolatiemateriaal verwijderd worden.

Stap 2 - Voorbereiding nokverhoging en aanvullende werkzaamheden

Nu er ruimte is gemaakt voor de voorbereidende werkzaamheden kan de dakdekker nagaan of de constructie van de woning of het pand nog voldoende stevig is om de aanpassingen te kunnen dragen. Vaak blijkt dat de dragende constructie van de woning extra ondersteuning vereist om de nokverhoging veilig en goed te kunnen dragen. Deze aanvullende werkzaamheden worden probleemloos door onze dakdekker uitgevoerd, dat is het voordeel van de allround service van Dakdekkers 24/7.

Stap 3 - Nokverhoging plaatsen

Wanneer de bestaande constructie goedgekeurd is of aangevuld is met ondersteunende materialen en zo dragend is voor de aanpassingen, kan het echte werk beginnen. In geval van een prefab nokverhoging zal deze middels een hijskraan op het dak getakeld worden, in het geval van een op maat gemaakte nokverhoging zullen onze dakdekkers in deze stap hiermee starten. Afhankelijk van de complexiteit van de klus kan dit één of meerdere dagen in beslag nemen.

Stap 4 - Afwerking nokverhoging

Standaard wordt de nokverhoging casco opgeleverd. Onze dakdekker zorgt ervoor dat de verhoging compleet waterdicht is en deze is voorzien van glas (naar wens). Eventueel isolatiemateriaal en aanvullende dakbedekking wordt door onze dakdekker geplaatst. Wenst u de binnenzijde ook afgewerkt te hebben? Onze professionals zijn van alle markten thuis en verzorgen dit geheel voor u, naar uw wens en smaak. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Vrijblijvende offerte?

Materialen nokverhoging

Voor een nokverhoging kunt u kiezen uit verschillende materialen. We zoomen hier in op de drie meest gebruikte materialen en hun voordelen en kosten. Verdiep u vooraf goed in de kosten van het door u gewenste materiaal, zodat u niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

De drie meest gekozen materialen voor een nokverhoging van meest voordelig naar meest kostbaar:

Een schoorsteen is meestal opgebouwd uit bakstenen en cement. Jarenlange weersinvloeden kunnen na verloop van tijd het voeg- en metselwerk poreus maken. Als cement los komt te zitten, raken na een tijdje ook de bakstenen los. Met als gevolg: een lekkage aan uw schoorsteen.

Kunststof

Een veel gekozen optie als materiaal is kunststof. Kunststof is zeer licht in gewicht en dat maakt dat er geen aanpassingen nodig zijn aan de bestaande dragende constructie. Dat is een groot bijkomend voordeel. Daarnaast is kunststof gemakkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en afwerkingen. 

De gemiddelde kosten voor een kunststof nokverhoging:

Kunststof nokverhogingKosten (inclusief plaatsen en btw)
Verlegde nokVanaf € 9.500
Nokverhoging tweezijdigVanaf € 15.500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een kunststof nokverhoging? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Hout

Hout is nog steeds een veel gebruikt materiaal, zo ook voor een nokverhoging. Hout is net als kunststof vrij licht van gewicht en daarom is in veel gevallen geen aanpassing nodig aan de bestaande dragende constructie. Hout vereist wel meer onderhoud en dient om de zoveel jaar grondig behandeld te worden om houtrot te voorkomen.

De gemiddelde kosten voor een houten nokverhoging:

Houten nokverhogingKosten (inclusief plaatsen en btw)
Verlegde nokVanaf € 10.000
Nokverhoging tweezijdigVanaf € 17.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een houten nokverhoging? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Steen

Het meest kostbare materiaal voor een nokverhoging is steen. Het mooie aan een nokverhoging van steen is dat de verhoging opgaat in de rest van de woning en het niet te zien is dat de nokverhoging later is toegevoegd aan het pand. Daar staat wel tegenover dat steen een zwaar materiaal is en de constructie van het pand verstevigd dient te zijn alvorens de werkzaamheden van start kunnen.

De gemiddelde kosten voor een stenen nokverhoging:

Stenen nokverhogingKosten (inclusief plaatsen en btw)
Verlegde nokVanaf € 12.500
Nokverhoging tweezijdigVanaf € 18.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een houten nokverhoging? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Schoorsteen-verwijderen.png

Vergunning nodig voor een nokverhoging?

Een nokverhoging verandert het aanzicht van uw woning. Dit zorgt ervoor dat het bijna in iedere gemeente vereist is om een omgevingsvergunning aan te vragen voor de aanvang van dergelijke werkzaamheden aan een pand. Vrijwel altijd is voor de aanvraag van een omgevingsvergunning o.a. een constructieberekening nodig. Deze constructieberekening dient door een ervaren constructeur te worden opgemaakt en dient als aantoning dat de constructie stevig genoeg is om de aanpassingen te dragen. Wanneer de constructie niet sterk genoeg blijkt, zal de constructeur zorgen voor een constructieberekening incl. tekening in het constructierapport. Dit is leidend in de werkzaamheden om de constructie stevig en veilig te maken alvorens de verhoging aan het dak kan en mag plaatsvinden.

Voorwaarden vergunning dak verhogen

Het is handig om goed geïnformeerd te zijn over de voorwaarden om een omgevingsvergunning aan te kunnen vragen. De meest voorkomende voorwaarden vind u hier, maar let op: per gemeente verschillen deze voorwaarden. Het ontvangen van een vergunning voor een dakverhoging is vaak afhankelijk van:

Wij helpen u met de aanvraag van de vergunning

In de aanvraag verwerkt u de plannen voor uw project incl. bouwtekeningen, constructieberekening(en) en zoveel mogelijk aanvullende informatie. Hebt u hierover vragen of wilt u hierover meer informatie? Onze dakdekkers helpen u graag verder.

Wilt u het aanvragen van de vergunning volledig uit handen geven? Geen probleem! Onze ervaren dakdekkers kennen dit proces op hun duim en zorgen ervoor dat dit voor u geregeld wordt. Wij maken in dit proces gebruik van de diensten van onze eigen constructeur. Hier zullen additionele kosten voor worden gerekend. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Prefab nokverhoging

Wilt u zoveel mogelijk tijd en kosten besparen, maar hebt u wel interesse in een nokverhoging? Dan is een prefab nokverhoging wellicht een interessante keuze voor u. Prefab nokverhogingen worden vooraf in elkaar gezet en worden geleverd in een aantal standaard afmetingen en kleuren. Omdat een dergelijke constructie al in elkaar gemaakt is, hoeft dit enkel op locatie geplaatst en vastgezet te worden. Dit scheelt aanzienlijk veel werk ten op zichten van een op maat gemaakte nokverhoging. De prefab nokverhoging maakt de keuze met oog op afmetingen, kleuren en afwerking wel beperkter.

Nokverhoging door Dakdekkers 247

Enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging?

Een nokverhoging kan zowel enkelzijdig als dubbelzijdig worden uitgevoerd:

Vrijblijvende offerte nokverhoging aanvragen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.