Prefab dakopbouw

Een dakopbouw is een populaire methode om extra ruimte in een woning te creëeren, zeker wanneer het een pand met een plat dak betreft. Vaak is een dakopbouw maatwerk, maar tegenwoordig is het aanbod in prefab dakopbouwen steeds breder. Wilt u dus snel meer ruimte creëren in uw woning of pand? Lees dan op deze pagina meer over een prefab dakopbouw.

Ga snel naar

Waarom een prefab dakopbouw?

Een prefab dakopbouw (met een houtskelet) wordt in een aantal afmetingen vooraf in de fabriek grotendeels samengesteld. Het plaatsen van een prefab dakopbouw gebeurt dus snel, waardoor de verdere afwerking en inrichting van de ontstane kamer snel kan verlopen. Omdat de dakopbouw grotendeels in de fabriek wordt voorgefabriceerd, ligt de prijs van een dergelijke opbouw lager dan een dakopbouw die op maat gemaakt wordt. Bent u dus op zoek naar een snelle manier van extra ruimte creëren, maar wilt/kunt u hierin niet te veel investeren? Dan kan een prefab dakopbouw voor u een prima uitkomst bieden.

Prefab dakopbouw

Voor- en nadelen prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw is in sommige gevallen een prima alternatief voor een op maat gemaakte dakopbouw. Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van de prefab dakopbouw ten opzichte van een reguliere dakopbouw welke op maat en handgemaakt is?

Voordelen prefab dakopbouw

Nadelen prefab dakopbouw

Vrijblijvende offerte?

Prefab dakopbouw bij verschillende type daken

Snel meer ruimte creëren en de kosten laag houden, daar is een prefab dakopbouw een prima optie voor. Maar ieder dak is anders, wat is er mogelijk? Hier leest u over de verschillende mogelijkheden en uitvoeringen van prefab dakopbouwen bij verschillende soorten daken.

Prefab opbouw bij een plat dak

Bent u in het bezit van een pand met een plat dak? Dan kunt u gedeeltelijk of volledig een verdieping toevoegen met behulp van een prefab dakopbouw. Dit is een relatief voordelige wijze om snel veel extra ruimte te creëren.

Let op: het is belangrijk dat een ervaren constructeur/architect de fundering van het pand controleert om te checken of deze werkzaamheden kunnen plaatsvinden.

Prefab opbouw bij een schuin dak

In de meeste gevallen van een schuin dak wordt er gekozen voor een prefab opbouw in de vorm van een dakkapel. Met een dakkapel creëert u extra ruimte om een (slaap)kamer te vergroten of toe te voegen. Is er meer ruimte nodig? Dan is het aan te raden de mogelijkheden voor een enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging eens te bekijken. Ook dit kan gerealiseerd worden met een prefab opbouw.

Let op: het is belangrijk dat een ervaren constructeur/architect de fundering van het pand controleert om te checken of deze werkzaamheden kunnen plaatsvinden.

Prefab dakopbouw kosten

Het realiseren van een prefab dakopbouw is in veel gevallen voordeliger dan een op maat gemaakte dakopbouw. Maar aan welke kosten moet u ongeveer denken? Dit is vooral afhankelijk van een aantal variabelen, zoals:

De totale prijs voor het plaatsen van een prefab dakopbouw is dus afhankelijk van uw wensen en de uiteindelijke mogelijkheden in uw geval. Om u enigszins een richtlijn te geven met oog op gemiddelde prijzen voor een prefab dakopbouw, hebben we onderstaand overzicht gemaakt:

Type dakSoort prefab dakopbouwGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Plat dakGedeeltelijke extra verdieping met plat dakVanaf € 15.000
Extra verdieping met plat dak€ 22.500 à € 30.000
Hellend dakDakkapel€ 2.750 à € 4.500
Enkelzijdige nokverhoging€ 6.500 à € 12.000
Dubbelzijdige nokverhoging€ 10.000 à € 17.000
Extra verdieping met hellend dak€ 24.000 à € 30.000

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor een prefab dakopbouw? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Werkwijze Dakdekkers 24/7 bij een prefab dakopbouw

Het realiseren van een prefab dakopbouw wordt steeds populairder. De experts van Dakdekkers 24/7 zorgen ervoor dat de dakopbouw snel, maar zorgvuldig en netjes geplaatst wordt. Ze werken hierbij volgens een vaste werkwijze om tot het beste resultaat te komen.

Stap 1 – Controle van de (dak)constructie

Een constructeur of architect komt op locatie een controle uitvoeren op de stabiliteit en stevigheid van de constructie van uw woning of pand. Is deze sterk genoeg om de prefab dakopbouw te kunnen dragen? Dan zal er een akkoord worden uitgegeven voor de werkzaamheden. Is de constructie van uw woning niet sterk genoeg om de prefab dakopbouw te dragen? Dan komt er eerst een plan ter ondersteuning en/of versteviging van de constructie, waarna we verder gaan naar de volgende stap.

Stap 2 – Dakopbouw samenstellen en voor fabriceren

We nemen samen met u al uw wensen en voorkeuren voor de opbouw door. We bekijken de opties en mogelijkheden om zoveel mogelijk aan uw wens(en) te kunnen voldoen. Dan wordt de prefab dakopbouw voor u voor gefabriceerd in de werkplaats van Dakdekkers 24/7. Wanneer alle delen van de dakopbouw klaar zijn voor de plaatsing nemen wij contact met u op om hiervoor een datum te kiezen.

Stap 3 – Prefab dakopbouw plaatsen

Op de datum die in samenspraak hebben gekozen, vervoeren we alle delen van de dakopbouw naar uw locatie om de plaatsing in orde te maken. Met behulp van een hijskraan takelen we de delen van de dakopbouw naar boven en zorgen we dat deze nauwkeurig worden gemonteerd. In een tijdsbestek van slechts één dak realiseren de experts van Dakdekkers 24/7 uw prefab dakopbouw!

Stap 4 – Afwerking van de prefab dakopbouw

Al in stap 2 van het proces hebt u bij ons aangegeven of u een casco dakopbouw wenst of een volledige afwerking wilt. De keuze daarin bepaalt welke vorm van afwerking we op locatie nog dienen uit te voeren. Geeft u graag alles uit handen? Dan verzorgen wij eventueel stucwerk, afwerking met verf en/of behang en vloerbekleding. Zo hoeft u slechts nog in te richten en kunt u de ontstane ruimte direct in gebruik nemen.

Dakopbouw dakkapel

Dakopbouw garage

Heeft uw woning of pand een aangrenzende garage met een plat dak en wilt u graag meer (woon)ruimte creëren? Een veel gekozen optie is een dakopbouw op de bestaande garage te plaatsen. Zo creëert u snel meer ruimte en blijft uw woning of pand toch een nette uitstraling hebben. Het is hierbij wel van groot belang dat de constructie van de garage wordt gecontroleerd om te bekijken of de dakopbouw veilig en verantwoord kan worden gerealiseerd.

Een prefab dakopbouw op uw garage of toch liever een op maat gemaakte opbouw op uw garage? De experts van Dakdekkers 24/7 zorgen ervoor dat uw wensen werkelijkheid worden.

Extra verdieping of dakkapel?

De afweging tussen het plaatsen van een dakkapel of een extra verdieping kan lastig zijn. Het is daarom belangrijk om te weten wat het resultaat is wat u wenst te behalen met de opbouw. Wilt u extra bergruimte of één extra kamer toevoegen aan uw woning? Dan kan een dakkapel prima volstaan. Gaat het om het toevoegen van meer dan één kamer en/of het behalen van resoluut meer woonruimte? Dan is het slimmer om te kijken naar het laten opbouwen van een volledige verdieping.

Prefab dakopbouw door een professioneel bedrijf

Overweegt u een prefab dakopbouw om meer ruimte in uw woning of pand te creëren? De professionals van Dakdekkers 24/7 denken graag mee met uw project of kunnen u voorzien van advies op maat. Aanvullend kunnen we u een vrijblijvende offerte toesturen om het project uit te laten voeren door de ervaren en vakkundige vaklieden van Dakdekkers 24/7. Neem contact met ons op om de mogelijkheden samen door te nemen.

Vrijblijvende offerte prefab dakopbouw

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.