Dakrenovatie subsidie

De Nederlandse overheid wil particulieren in ons land aanmoedigen om te investeren in energiebesparende maatregelen aan de woning. Deze investeringen hebben op langer termijn ook effect op het milieu en worden daarom beloond met een subsidie. Verschillende dakwerken komen in aanmerking voor een dergelijke of alternatieve subsidie. Meer over de verschillende soorten subsidies en de werkwijze hiervan, leest u op deze pagina.

Ga snel naar

Verlaagd btw-tarief

Gaat u werkzaamheden aan het dak laten uitvoeren zonder te investeren in energiebesparende maatregelen? Dan zijn er toch enkele financiële meevallers waar u van kunt genieten. De eerste is het verlaagde btw-tarief voor woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Door deze maatregel betaalt u slechts 9% btw op arbeidskosten i.p.v. 21% btw. Dit scheelt u aanzienlijk op het totaalbedrag.

Dakrenovatie

Gemeentelijke subsidie dakrenovatie

Wanneer u werkzaamheden aan uw dak laat doen, maar hierbij niet wenst te investeren in energiebesparende maatregelen is er een gemeentelijke subsidie beschikbaar voor uw dakrenovatie. Let wel op: niet iedere gemeente biedt een dergelijke subsidie aan en eventuele subsidiebedragen kunnen verschillen per gemeente. Zorg dus dat u vooraf goed uitzoekt of er een gemeentelijke subsidie dakrenovatie beschikbaar is en wat de eisen hiervoor zijn.

Vrijblijvende offerte?

SEEH: Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

De SEEH is uitsluitend beschikbaar voor VvE’s, wooncoöperaties of woonverenigingen. De subsidie is aan te vragen voor energiebesparende maatregelen, energieadvies door een erkende prestatieadviseur, procesbegeleiding en/of een meerjarenonderhoudsplan (MJOP). Deze subsidie wordt toegekend wanneer er minimaal in twee energiebesparende maatregelen wordt geïnvesteerd.

Hoeveel subsidie kan ik ontvangen?

De subsidie is afhankelijk van de maatregelen waarin u gaat investeren. Per soort werkzaamheden is er bepaald wat de maximale subsidie per vierkante meter bedraagt. Let op: deze subsidie wordt enkel toegekend wanneer u investeert in minimaal twee energiebesparende maatregelen.

Soort werkzaamhedenSubsidie per m2
Dakisolatie€ 30 / m2
Vliering of zolder isolatie€8 / m2

Enkele andere energiebesparende maatregelen waar u in kunt investeren zijn o.a.:

Bent u lid van een VvE, wooncoöperatie of woonvereniging en wilt u meer informatie over de aanvraagprocedure, voorwaarden en eisen van de SEEH? Onze ervaren dak specialisten beantwoorden graag uw vragen of geven u advies over de te volgen procedure. Bel ons op telefoonnummer: 06-40125121.

ISDE: Investeringssubsidie Duurzame Energie

De ISDE is een subsidie waarvoor u in aanmerking komt wanneer u investeert in minimaal twee energiebesparende maatregelen voor uw woning. Dit kunnen allerlei werkzaamheden zijn, denk bijvoorbeeld aan dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie, maar ook een zonneboiler is een prima optie.

Wat zijn de voorwaarden voor de ISDE?

Om in aanmerking te komen voor het toekennen van de ISDE, dient u aan de gestelde voorwaarden te voldoen. De voorwaarden voor het aanvragen van de ISDE zijn:

Dakrenovatie door Dakdekkers 247

Energiebespaarlening

Wilt u gaan investeren in het renoveren en isoleren van uw dak, maar hebt u hiervoor slechts beperkte financiële middelen? Als particulier en VvE komt u mogelijk in aanmerking voor een energiebespaarlening via het Nationaal WarmteFonds. De looptijd van een dergelijke lening ligt tussen de 7 en 20 jaar, afhankelijk van de hoogte van de lening. Als particulier kunt u een lening afsluiten tussen de €1000,- en €25.000,-, waarvan de rente vaststaat gedurende de looptijd en afsluitkosten zijn niet van toepassing.

Voorwaarden energiebespaarlening Nationaal WarmteFonds

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.