Dakrenovatie

De renovatie van een dak is een specialistische klus die de nodige ervaring en zorgvuldigheid vereist. Het dak van een woning, kantoor- of fabriekspand krijgt veel te verduren door verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Na te lang achterstallig onderhoud of schade door bijvoorbeeld storm of andere weersomstandigheden kan het genoodzaakt zijn om het dak volledig of gedeeltelijk te renoveren. Per project zijn de mogelijkheden en werkwijze verschillend, daarom is vakmanschap en ervaring voor deze klus vereist. Op deze pagina leest u meer over dakrenovatie van verschillende soorten daken, bijbehorende prijzen en waarom u kiest voor Dakdekkers 24/7 om deze klus voor u te klaren.

Ga snel naar

Dakrenovatie door een professioneel bedrijf

Het dak uw woning, bedrijfspand of fabriekshal is niet alleen ter bescherming van het pand, maar heeft ook een grote invloed op de energierekening die u maandelijks betaalt. Het dak is dus een belangrijk stuk waarde van uw woning. Daarom des te belangrijk om er voor te zorgen dat het dak in goede staat verkeert. Is de dakbedekking van uw woning al enige jaren oud en/of heeft er geen of te weinig onderhoud plaatsgevonden? Dan kan het slim zijn om u te verdiepen in een complete dakrenovatie. Van de dakinspectie tot de realisatie van de dakrenovatie kunt u bij Dakdekkers 24/7 terecht. Gegarandeerd vakmanschap en jarenlange ervaring, gecombineerd met hoogstaande service.

Daarom kiest u voor Dakdekkers 24/7.

Dakrenovatie door Dakdekkers 247

Dakrenovatie verschillende type daken

Dakrenovatie van hellende daken vergt een andere aanpak dan platte daken. Afhankelijk van de staat van het dak zijn er voor beide soorten daken verschillende mogelijkheden. Middels een dakinspectie zullen de vakspecialisten van Dakdekkers 24/7 in kaart brengen welke werkwijze het best past bij uw dakproject.

Dakrenovatie hellend dak

Dakrenovatie plat dak

Vrijblijvende offerte?

Dakrenovatie en de verschillende mogelijkheden

Er zijn dus verschillende mogelijkheden als het gaat om dakrenovatie. Afhankelijk van de staat van het dak en de dakconstructie kan er worden bekeken welke mogelijkheden het best passen bij uw situatie. Dakdekkers 24/7 werkt alleen samen met ruim opgeleide en ervaren dakdekkers die tevens een dakinspectie incl. bijbehorend inspectierapport afleveren. Aan de hand van de inspectie en het rapport zullen we u voorzien van advies op maat over de beste mogelijkheden voor uw dakrenovatie.

Wilt u geholpen worden door ervaren professionals? Neem contact op!

Zijn er subsidies voor het renoveren van mijn dak?

Er wordt anno 2022 veel aandacht besteed aan verduurzaming. Wanneer uw dak gerenoveerd wordt incl. isolatie, dan kan het zijn dat hier een subsidie voor wordt toegekend. Door het dak incl. isolatiemateriaal te renoveren, investeert u in de duurzaamheid van uw woning. Het is daarom slim om te onderzoeken welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om aanspraak te maken op subsidie.

Is er een vergunning nodig voor het renoveren van mijn dak?

In de meeste gevallen is er geen vergunning van de gemeente nodig voor een dakrenovatie. Bent u voornemend aanpassingen of uitbreidingen te laten uitvoeren aan uw dak? Dan kan een vergunning wél nodig zijn! Onderzoek vooraf grondig of een vergunning nodig is voor uw dakrenovatie om eventuele sancties vanuit de gemeente te voorkomen.

Dakrenovatie kosten hellend dak

We hebben voor u een overzicht gemaakt met gemiddelde kosten voor een dakrenovatie bij een hellend dak. Afhankelijk van de staat van uw dak en de uitkomst van de inspectie zal er worden geadviseerd welke werkzaamheden in uw situatie worden aangeraden.

Dakrenovatie hellend dakGemiddelde kosten
(excl. BTW en incl. arbeidskosten)
Nieuwe dakbedekking€17,50 – €115 per m²
Dakisolatie€17,50 – €60 per m²
Onderdak€8 – €18 per m² (materiaalkosten)
Volledig dak vernieuwenvanaf €165 per m² (enkel dakconstructie)

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten renoveren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakrenovatie kosten plat dak

We hebben voor u een overzicht gemaakt met gemiddelde kosten voor een dakrenovatie bij een plat dak. Afhankelijk van de staat van uw dak en de uitkomst van de inspectie zal er worden geadviseerd welke werkzaamheden in uw situatie worden aangeraden.

Dakrenovatie plat dakGemiddelde kosten
(excl. BTW en incl. arbeidskosten)
Nieuwe dakbedekking€35 – €190 per m²
Volledig dak vernieuwenvanaf €165 per m² (enkel dakconstructie)

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten renoveren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Huidige gemiddelde kosten dakrenovatie

De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen hellende en platte daken, maar ook het te renoveren dakoppervlak en de staat van het dak zijn van invloed op de totaalprijs van uw dakrenovatie.

Bekijk onderstaand de gemiddeld dakrenovatie kosten per dakbedekking soort, uitgaande van een dak van 50 m2 (gemiddelde dakoppervlak in Nederland):

Type dakGemiddelde kosten
(inclusief BTW en arbeid)
Renovatie plat dak€1750
Nieuwe bitumineuze laag€850
Vervangen bitumen€1.750
Nieuwe EPDM laag€2.500
Renovatie schuin dak€4750
Plaatselijk vervangen dakpannen en pannenlatten€4300
Plaatselijk vervangen dakpannen€5300

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het laten renoveren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakrenovatie

Handige bespaartips voor het laten renoveren van uw dak(en)

In de huidige tijd waarin veel duurder wordt, is het fijn als u kunt besparen op werkzaamheden zoals de renovatie van uw dak. Alle kleine beetjes helpen en dat begrijpen we bij Dakdekkers 24/7 maar al te goed, daarom vindt u hier onze bespaartips:

Aanvullende mogelijkheden bij dakrenovatie

Naast de standaard werkzaamheden die komen kijken bij een dakrenovatie, biedt Dakdekkers 24/7 een aantal extra opties. Tijdens het renoveren van uw dak is er direct de mogelijkheid om uw woning, kantoor- of bedrijfspand te upgraden met verschillende opties. Denk bijvoorbeeld eens aan het installeren van zonnepanelen aansluitend op de dakrenovatie of laat uw dak na de renovatie grondig reinigen en aanvullend nabehandelen. Verschillende mogelijkheden leest u in onderstaande tabel:

OptieGemiddelde prijs
(inclusief BTW en plaatsing)
Voordelen
Dakisolatie€55 per m2Energiebesparing

Hoger wooncomfort
Zonnepanelen€550 per stukEnergie opwekken voor eigen gebruik en terug levering aan het energienetwerk
Dakreiniging€10 per m2Een schoon aanzicht

Bevordert de levensduur van de dakbedekking

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor deze extra opties aanvullend op het laten renoveren van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Asbest in uw dak? Dakdekkers 24/7 helpt u er vanaf!

Er wordt vanuit de overheid gestimuleerd om Nederland zoveel als mogelijk te ontdoen van asbest. Asbest is gebleken zeer slecht voor de menselijke gezondheid én de natuur. Des te belangrijker om asbest dus zorgvuldig en veilig te laten verwijderen door ervaren professionals. Dakdekkers 24/7 zorgt ervoor dat deze klus snel en onder strenge veiligheidseisen wordt geklaard, zodat zowel uw gezondheid als die van onze medewerkers veilig wordt gesaneerd.

Voor meer informatie over het verwijderen van asbest tijdens dakrenovatie kunt u contact met ons opnemen. Onze vaklieden staan voor u klaar.

Uw dak laten renoveren? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.