Dak vernieuwen

Het vervangen van uw dak kan in zijn geheel of gedeeltelijk plaats moeten vinden in het geval van ernstige schade of doorzakking. Zeker niet in alle gevallen hoeft het gehele dak vernieuwd te worden. Soms kan een dak of de dakconstructie gedeeltelijk vernieuwd of ondersteund worden om complete vervanging te voorkomen. Op deze pagina leest u meer informatie over het volledig en gedeeltelijk vernieuwen van uw dak, de kosten hiervan en waarom u kiest voor Dakdekkers 24/7.

Ga snel naar

Kosten dak vernieuwen

De kosten voor het vernieuwen van uw dak is afhankelijk van allerlei factoren. Dient de gehele dakconstructie te worden vernieuwd of kan deze deels behouden worden? Ook de oppervlakte van het dak, het soort nieuwe dakbedekking en het soort dak zijn van invloed op de totale kosten.

De gemiddelde kosten voor het vernieuwen van uw dak door de specialisten van Dakdekkers 24/7 vind u in onderstaande tabel. Deze prijzen zijn excl. btw en incl. arbeidskosten.

Soort werkzaamhedenType dakGemiddelde prijs
Dak vernieuwenPlat dak€ 60 – € 70 / m²
Dak vernieuwenHellend dak€ 60 – € 80 / m²

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor het vernieuwen van uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dak vernieuwen door Dakdekkers 247

Kosten verschillende dak vernieuwende werkzaamheden

Er zijn veel verschillende werkzaamheden die kunnen komen kijken bij het vernieuwen of gedeeltelijk vernieuwen van uw dak. Omdat de totale kosten afhankelijk zijn van de uit te voeren werkzaamheden, kan het handig zijn om per type project te weten wat het gemiddeld kost. Om u meer op weg te helpen bij het inschatten van de totale kosten, hebben we onderstaande tabel voor u ingericht verschillende dak vernieuwende werkzaamheden en de bijbehorende prijzen:

Type werkzaamhedenGemiddelde prijs excl. btw, incl. arbeidskosten
Vervangen muurplaatVanaf € 550 / strekkende meter
Vervangen dakpannen (zonder isolatie)Vanaf € 23 / m²
Vervangen leien (zonder isolatie)Vanaf € 30 / m²
Overzetdak€ 45 – € 55 / m²

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor vernieuwingen aan uw dak? Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Vrijblijvende offerte?

Doorgezakte gordingen

De gordingen van het dak zijn houten balken of liggers welke zijn aangebracht in de lengterichting van kap of dak, waarbij de twee korte zijden evenwijdig zijn aan het te dragen dakvlak. De gordingen van een dak mogen nooit gaan doorhangen. Wordt er geconstateerd dat dit wel aan de orde is? Dan kunnen er twee oorzaken zijn: er is sprake van (water)schade in het hout of de dakconstructie wordt te zwaar belast en hier door is het doorhangen ontstaan.

Houtrot door waterschade

In het geval van houtrot in de gordingen is het van belang dat deze volledig vernieuwd worden. Ook wanneer er sprake is van schade door houtworm of termieten kunt u het best kiezen voor het compleet vervangen van de gordingen.

Dakconstructie te zwaar belast of fout in dakconstructie

Zijn de gordingen van uw woning aan het doorzakken omdat de dakconstructie het gewicht niet meer aan kan? De specialisten van Dakdekkers 24/7 voeren voor u een inspectie uit waaruit blijkt of het daadwerkelijk nodig is om de gehele dakconstructie te vervangen. In veel gevallen zijn er versterkende constructies mogelijk om de dakconstructie extra ondersteuning te bieden om het gewicht alsnog te kunnen dragen. Dit noemen we uitlijnen. Of dit in uw geval mogelijk is zal moeten blijken uit een inspectie welke uitgevoerd wordt door een vakspecialist van Dakdekkers 24/7.

Dakconstructie nog intact?

Wanneer blijkt uit de dakinspectie van onze dakdekker dat de dakconstructie nog in goede staat verkeert, scheelt dit een hoop werk in de vernieuwing van het dak. In de meeste gevallen is het vervangen van de bestaande dakbedekking voldoende. Is er in uw pand nog geen onderdak aanwezig? Dan is het slim om hier direct in te investeren. Het onderdak beschermt uw dak extra tegen eventueel inkomend water én zorgt voor extra isolatie. Het vernieuwen van een dak waarvan de dakconstructie in goede staat verkeert scheelt veel werk, tijd en arbeid.

Complete dakrenovatie

Het dak uw woning, bedrijfspand of fabriekshal is niet alleen ter bescherming van het pand, maar heeft ook een grote invloed op de energierekening die u maandelijks betaalt. Het dak is dus een belangrijk stuk waarde van uw pand. Daarom des te belangrijk om er voor te zorgen dat het dak in goede staat is en vooral blijft. Is de dakbedekking van uw woning al enige jaren oud en/of heeft er geen of te weinig onderhoud plaatsgevonden? Dan kan het slim zijn om u te verdiepen in een complete dakrenovatie. Van de dakinspectie tot de realisatie van de dakrenovatie kunt u bij Dakdekkers 24/7 terecht. Gegarandeerd vakmanschap en jarenlange ervaring, gecombineerd met hoogstaande service. Daarom kiest u voor Dakdekkers 24/7.

Dak gedeeltelijk of geheel vernieuwen?

Wanneer de gebreken aan het dak plaatselijk zijn, is het soms mogelijk om het dak gedeeltelijk te vernieuwen. Een plaatselijke vervanging van het dak scheelt veel tijd, arbeid en dus kosten ten opzichte van het volledig vernieuwen van uw dak. Hier staat wel lijnrecht tegenover dat onze ervaren dakdekkers talloze keren schade hebben geconstateerd welke eerder had kunnen zijn aangepakt. Dit soort schade voorkomt u door het dak tijdig volledig te laten vernieuwen. Het dak van uw pand biedt de grootste bescherming, ga hier dus serieus mee om en laat onderhoud en/of vervanging van het dak plaatsvinden alvorens (ernstige) schade optreedt.

Dak vernieuwd

Passend alternatief: het overzetdak

Een overzetdak is een goedkoop alternatief voor het vervangen van bestaande dakbedekking. De bestaande dakbedekking kan behouden worden en daarmee bespaart u de dakdekker een hoop werk. Het overzetdak wordt over de bestaande dakconstructie geplaatst. Dit gebeurt door eerst een constructie te plaatsen van tengellatten en panlatten om vervolgens hierop de nieuwe dakbedekking te plaatsen. Een overzetdak plaatsen is helaas niet mogelijk bij alle type dakbedekking.

Vervangen oude dakbedekking

Het laten vervangen van uw dakbedekking dient tijdig te gebeuren, we raden aan dit iedere 15 jaar uit te laten voeren. Door uw dakbedekking tijdig te laten vervangen voorkomt u lekkages. Lekkages kunnen op den duur grotere schade als gevolg hebben, denk hierbij aan schade aan de dakconstructie of aan muren in uw woning of pand.

Het kan ook zijn dat uit een dakinspectie blijkt dat uw dakbedekking toe is aan vervanging, vóór de 15 jaar verstreken is. Zwakke plekken in de dakbedekking of andere beschadigingen worden in kaart gebracht. We raden u daarom aan om eens per 2 à 3 jaar een dakinspectie te laten uitvoeren door een ervaren dakdekker van Dakdekkers 24/7.

Vrijblijvende offerte (gedeeltelijk) vernieuwen van uw dak

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.