Gordingen dak

Een gording dak is een daktype voor een hellend dak. Op deze pagina leest u allerlei aanvullende informatie met betrekking tot het maken, onderhouden en isoleren van een gordingen dak en met welke kosten u hierbij rekening dient te houden. Lees gauw verder.

Ga snel naar

Wat is een gordingen dak?

Een gordingen dak wordt ook wel een keperdak genoemd en is een soort draagstructuur die gebruikt kan worden bij schuine daken. De constructie van het dak bestaat uit gordingen en kepers. 

De gordingen van het dak zijn houten balken of liggers welke zijn aangebracht in de lengterichting van kap of dak, waarbij de twee korte zijden evenwijdig zijn aan het te dragen dakvlak. De gordingen zijn verankerd in de draagmuren. De kepers liggen op de gordingen en lopen in verticale richting van de nok van het dak naar beneden.

Niet hetzelfde als een spantendak

Een gordingen dak is anders dan een spantendak, hoewel een spantendak vaak wordt gebruikt als alternatief voor een gordingen dak. Een spantendak wordt opgebouwd uit spanten die van onder verticaal naar boven lopen tot de nok van het dak. Hier komen ze aan weerszijden samen aan de dwarsbalk. Een spantendak kent zijn eigen voor- en nadelen t.o.v. een gordingen dak. Wilt u hierover meer informatie of vind u het fijn als iemand met u meedenkt in de mogelijkheden? Onze experts zijn graag onderdeel van uw project.

Gordingen dak

Voor- en nadelen gordingen dak

Om de afweging voor het al dan niet plaatsen van een gordingen dak makkelijker te maken, hebben we onderstaand overzicht met voor- en nadelen van het gordingen dak uiteen gezet voor u.

Voordelen gording dak

Nadelen gording dak

Vrijblijvende offerte?

De opbouw van een gordingen dak door de experts van Dakdekkers 24/7

Een gordingen dak is een vrij oud type draagstructuur en kent daarom een specialistische wijze van opbouw. De experts van Dakdekkers 24/7 bouwen een gordingen dak in de volgende volgorde:

Stap 1 – Dakconstructie

De kepers en gordingen zijn direct op de muurplaten bevestigd en vormen samen het geraamte van de dragende dakconstructie. De gordingen worden horizontaal geplaatst om een groot deel van het dakgewicht op te vangen en de kepers lopen verticaal vanaf de nok.

Stap 2 – Isolatielaag

Het is aan te raden om uw gordingen dak te laten isoleren, zeker wanneer de ruimte onder het dak gebruikt wordt als extra woon- en/of leeftruimte. We raden u sowieso aan om uw dak te laten isoleren, want niemand betaald graag meer energiekosten dan nodig. Afhankelijk van de gekozen isolatiemethode, wordt in deze stap het isolatiemateriaal geplaatst. Dit kan onder het dak (langs binnen) of buiten het dak (langs buiten) gedaan worden.

Stap 3 – Onderdak

Een onderdak werkt als beschermende laag tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking, meestal gaat het hier om een soort folie of onderdakplaten.

Stap 4 – Dakbedekking

Het dak is nu zo goed als klaar en dient alleen nog bekleed te worden met de dakbedekking naar uw wens. Vrijwel alle type dakbedekkingen zijn mogelijk op een gordingen dak. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Gordingen dak isoleren

Het isoleren van uw dak raden we absoluut aan. Het is kostenbesparend, duurzaam en een investering die de waarde van uw woning verhoogd. Genoeg redenen om uw gordingen dak te laten isoleren. Maar hoe doen we dat? Dit kan volgens twee verschillende methodes waarover u hier meer leest.

Optie 1: Gordingen dak isoleren langs binnen

Het dak laten isoleren langs binnen, houdt in dat de isolatie onder het dak komt ín het pand. Dit kan op twee verschillende manieren:

Optie 2: Gordingen dak isoleren langs buiten

Het isoleren van een gording dak kan ook langs buiten gebeuren, ook wel een sarkingdak genoemd. De kunststof isolatieplaatsen worden bovenop de dakbedekking geplaatst. Deze bieden dus naast isolatie ook nog eens extra bescherming aan de dakbedekking, doordat deze vocht en vuil tegenhouden.

Kosten gordingen dak

De kosten voor werkzaamheden aan een gordingen dak zijn afhankelijk van het soort werk. Gaat het om het renoveren van een bestaand gordingen dak of wilt u een nieuw gordingen dak laten realiseren? Elk project heeft een eigen prijskaartje. Hier geven we u een algeheel beeld van verschillende werkzaamheden aan een gording dak en de bijbehorende kosten:

Type dakwerkenWat?Prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Gordingendak vernieuwenVernieuwen dakconstructieGem. € 1.550 per m³
Vernieuwen gordingenGem. € 1.750 per m³
Vernieuwen kepersGem. € 1.700 per m³
Vervangen muurplaatVanaf € 500 per lopende meter
Nieuwe dakbedekking€ 15 – € 110 per m²
Gordingendak isolerenLangs binnen isoleren€ 15 – € 45 per m²
Langs buiten isoleren€ 35 – € 55 per m²

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijs ter indicatie. Wilt u weten wat u exact betaalt voor (werkzaamheden aan) een gordingen dak?  Vraag dan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan. 

Gordingen dak laten plaatsen door onze vakmannen

Gordingen dak laten plaatsen door ervaren vaklieden

De professionals van Dakdekkers 24/7 hebben jarenlange ervaring in het plaatsen van een gordingen dak. We zorgen ervoor dat het project zorgvuldig en kwalitatief wordt uitgevoerd, zoals u dat van ons gewend bent. Wij staan garant voor kwaliteit en vele tevreden klanten gingen u voor. Wij bieden niet alleen een hoogstaande service, maar ook:

Vrijblijvende offerte gordingen dak plaatsen

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.