Zinken dakbedekking

Bent u aan het oriënteren op het gebied van dakbedekking? Kijk dan eens naar deze optie: zinken dakbedekking. Zinken dakbedekking kent vele voordelen en wordt daarom met de loop der jaren steeds populairder. Op deze pagina leest u meer informatie over het laten bedekken van uw dak met zink.

Ga snel naar

Waarom kiezen voor zinken dakbedekking?

Een pand met een dak van zink maakt een echt statement. Daarom is het een zeer geschikte vorm van dakbedekking voor woningen met een moderne en hippe uitstraling. De levensduur van zink is een des te grotere reden om deze vorm dakbedekking te kiezen. Deze kan namelijk oplopen tot wel 130 jaar! Dat is nog eens een duurzame investering. 

Zinken dakbedekking kan worden gebruikt voor zowel platte als schuine daken zolang de minimale hellingshoek minimaal 3 graden is.

Voordelen en nadelen zinken dakbedekking

Om een beter beeld te geven van een zinken dak ten op zichten van andere soorten dakbedekking hebben we voor u de voor- en nadelen uiteen gezet. Overweeg dus goed op basis van onderstaande punten of zinken dakbedekking past bij de renovatie of vernieuwing van uw dak(en).

Voordelen zinken dakbedekking

Nadelen zinken dakbedekking

Zinken dakbedekking

Kosten zinken dakbedekking

Het laten plaatsen van een zinken dak en de kosten hiervan lopen enorm uiteen. De wensen voor een zinken dak verschillen per persoon en de mogelijkheden zijn enorm.

De factoren die de meeste invloed hebben op de prijs per m2 zijn:

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van zinken dakbedekking door een expert van Dakdekkers 24/7 ligt tussen de €60,- tot €110,- per m2. Deze prijs is incl. BTW en plaatsing van het zinken dak.

Verschillende uitvoeringen van zinken daken

Dakbedekking van zink is toepasbaar in verschillende uitvoeringen, zo is er voor ieder soort dak een passende uitvoering denkbaar. In het kort nemen we de verschillende mogelijkheden voor een zinken dak met u door:

Zink dak met staande naad

Deze vorm van dakbedekking worden zo geplaatst dat de randen van de dakplaten elkaar overlappen. Door deze overlapping is een zinken dak met staande naad efficiënt waterdicht. De plaatsing van een dak van zink met staande naad gebeurt door onze ervaren dak- en zink experts, professioneel en snel.

Enkele pré’s van een zinken dak met staande naad:

Zinken deklijst

De zinken deklijst zorgt ervoor dat de volledige dakrand is afgedekt en zo goed mogelijk beschermd is tegen lekkages. Onze professionals bevestigen de deklijst met een klang. Dit is een klein plaatje zink welke met een asfaltnagel wordt bevestigd aan de dakrand. De deklijsten worden om deze klangen heen geplaatst en na correcte afwerking wordt de naad gesoldeerd.

Enkele pré’s van een zinken deklijst:

Zinken platform

Een karakteristieke en duurzame keuze voor een plat dak is het zogeheten zinken platform. Onze specialisten solderen de zinken dakplaten aan elkaar en houden hierbij rekening met voldoende ruimte voor het uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Een zinken platform is een duurzaam alternatief voor bitumen of EPDM dakbedekking.

Enkele pré’s van een zinken platform:

Zinken leien

Deze variant van een zinken dak is een interessant alternatief voor een natuur- of kunstleien dak. Het bestaat uit dakplaten van zink welke verkrijgbaar zijn in verschillende vormen zoals vierkant, rechthoekig of ruitvormig. De zinken plaatdelen worden ook wel losanges genoemd en worden door onze experts met schroeven en clips direct bevestigd aan een houten bebording. Met dit systeem creëer je als het ware een mozaïek systeem wat een bijzonder en uniek uiterlijk geeft aan uw woning of pand. 

Enkele pré’s van een zinken leien dak:

Vrijblijvende offerte?

Zinken dakbedekking en isolatie

Het isoleren van een zinken dak is absoluut mogelijk. Wel is het isoleren van een zinken dak gecompliceerder en arbeidsintensiever dan bij bijvoorbeeld een pannendak. Daarnaast is een zinken dak zeer gehorig en is het in veel gevallen nodig om naast thermische isolatie ook geluidsisolatie te laten plaatsen. In het geval van een schuur of garage met zinken dak is dit geen vereiste, maar gaat het om het dak van een woning, kantoor- of bedrijfspand zal dit zeker nodig zijn.

De vaklieden van Dakdekkers 24/7 zijn gespecialiseerd in zinken dakwerken en wat de best toepasbare optie voor isolatie is. Wilt u uw bestaande zinken dak laten isoleren of overweegt u het laten plaatsen van een nieuw zinken dak incl. isolatie? Neem contact op met de professionals van Dakdekkers 24/7 voor meer informatie en/of gratis advies.

Geen zinken dak? Welke alternatieve mogelijkheden zijn er?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waardoor een zinken dak niet uw voorkeur heeft. Het is over het algemeen een vrij kostbare investering en de klus dient te worden uitgevoerd door een ervaren specialist. Deze alternatieven zijn er voor een zinken dak:

Leien

Naast de leien van zink (losanges) zijn er ook de kunstleien en natuurleien. Deze eerste optie is goedkoper, maar de levensduur is aanzienlijk korter. Daarentegen zijn natuurleien in aanschaf en plaatsing kostbaarder met een veel langere levensduur.

Pannendak

Het wel zo bekende pannendak is een prima alternatief voor een zinken dak. Een pannendak is in verschillende typen uitvoerbaar en altijd naar wens te creëren.

Dakpanelen

Het aanbod van dakpanelen groeit snel en er is daardoor steeds meer keuze in grootte, kleuren en afwerking. Dakplaten kunnen zowel met als zonder isolatie worden geplaatst.

Rieten dak

De authentieke en karakteristieke uitstraling die met een zinken dak behaald wordt, kan ook worden gerealiseerd met een rieten dak.

Handige bespaartips!

Om de kosten van het plaatsen van dak in zink zoveel mogelijk te drukken, hebben we enkele bespaartips voor u op een rijtje gezet:

Zinken dakkapel als toevoeging

Bij de keuze voor een dakkapel kunt u kiezen voor verschillende materialen, waaronder een zinken dakkapel. Een zinken dakkapel is een kostbare investering in vergelijking met een dakkapel van bijv. hout of kunststof, maar kent ook vele voordelen t.o.v. deze varianten. De grootste voordelen die u geniet wanneer u kiest voor een zinken dakkapel:

Bent u geïnteresseerd in een dakkapel van zink? Laat deze plaatsen door een expert op het gebied van dak- en zinkwerken van Dakdekkers 24/7. Neem contact op voor meer informatie of het ontvangen van een gratis en vrijblijvende offerte.

Offerte aanvragen schoorsteen lekkage repareren

Bij Dakdekkers 24/7 vinden we het belangrijk om hard te werken, maar ook om transparant te zijn. We voorzien u van een offerte op maat welke meer informatie bevat dan alleen onze prijzen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u onze offerte binnen 24 uur op het emailadres dat bij ons bekend is. Enkele dagen na het uitbrengen van de offerte nemen we contact met u op voor eventuele aanvullende vragen en/of opmerkingen. Voor meer informatie of het aanvragen van een kosteloze en vrijblijvende offerte kunt u bij voorkeur mailen naar info@dakdekkers247.nl of het contactformulier op onze contactpagina invullen. Telefonisch een offerte aanvragen kan door te bellen naar: 06-40125121.

Sterke punten van 24/7

Proces offerteaanvraag

  1. Uw beschrijft uw project zo gedetailleerd mogelijk.
  2. Onze erkende specialist bekijkt uw aanvraag.
  3. U ontvangt binnen 24 uur een offerte op maat.